Fatima Elatik: “gangstergedrag”

(Door Afshin Ellian)

“Het einde van haar verklaring is ronduit beschamend: ‘Dat ongemak dat sommigen nu uiten over de veranderende samenleving en de verandering van de status quo voel ik al fucking 43 jaar.’  Wauw, dat is pas de taal van een bestuurder. Overigens is zij 43 jaar oud. Maar mevrouw, met alle respect, u had toch dankzij de PvdA een mooie baan en een goed salaris, ondanks uw ernstige beperkingen in de sfeer van talent.

En zelfs nu verdient u 12.000 euro per maand voor een onverklaarbare en onbegrijpelijke functie. Wanneer u dit fantastische leven als een lijdensweg beschouwt, kan ik me voorstellen dat velen in Nederland zonder bezwaar in uw schoenen willen staan.

( . . .)

Elatik is exemplarisch voor een hardnekkig probleem binnen een bepaalde groep minderheden: onbescheidenheid en ondankbaarheid. Dit probleem is ooit in Amsterdam en elders in Nederland veroorzaakt door de linkse partijen onder leiding van de PvdA. Dit noemden zij emancipatie.

Dit is allesbehalve emancipatie. Het dreigt zelfs op gangstergedrag te gaan lijken: heb respect voor mij! Alleen tijdens oorlogen of voetbalwedstrijden wordt respect afgedwongen.”

Lees wat boven en onder deze alinea’s staat bij Elsevier >>>
__________________

Advertenties