Emily Maitlis draagt grote waterdruppel-oorbellen bij een interview over gebrek aan sprinkler-installaties: hoe smaakvol!

Uit het verslag van Elsevier over dat geruchtmakende interview van Theresa May afgelopen vrijdag op de BBC:

“Vrijdagavond reisde May speciaal voor het interview af naar de BBC-studio in het centrum van Londen. In het interview richt ze zich nadrukkelijk op wat de regering doet om de nabestaanden te ondersteunen, en weigert ze in te gaan op bepaalde vragen van de zichtbaar geëmotioneerde interviewer.”

En vervolgens leren we uit deze analyse niet op welke vragen van Emily Maitlis – dat is die “zichtbaar geëmotioneerde interviewer” – May niet wenste in te gaan. Dan zal ik het u maar vertellen: May wenst niet te bekennen dat de regering hier schuldig aan is en ook niet dat er op de woensdag na de ramp niemand was van de regering om leiding te geven aan het lenigen van de onmiddelllijke nood van de mensen, die geen geld en geen voedsel en geen slaapplaats hadden. May gaat alleen maar door en door en door en door over wat de chuvernment na drie dagen allemaal in plees gepoet heeft. Maar May had natuurlijk zelf ter plaatse moeten zijn op die woensdagmorgen om te zien voor haarzelf en om eigenhandig dings in plaats te poeten.

Maar nou even over die comfortabelistische verontwaardiguing van die BBC-trut, die Maitlis. Ze werkt voor een omroep, de BBC, die stelselmatig de oorzaken van de Derde-Wereldisering van Engeland en heel Europa ontkent, namelijk de massa-immigratie uit diezelfde Derde Wereld in combinatie met het modieuze marktdenken. Die combinatie is de oorzaak van waarover dat wijf met haar luxe oorbellen in — die had de domme kut voor dit interview echt even uit moeten doen — zo verontwaardigd is: de doofheid van de hogere en lager autoriteiten voor de waarschuwingen die luid en duidelijk hebben geklonken en de “bezuinigingen” die gezorgd hebben dat de gevels opgevrolijkt waren met brandbare panelen om een paar pond uit te sparen, dat er maar één trap naar beneden was, dat er geen voorzieningen waren die overslaan van de brand van het ene naar het andere appartement konden voorkomen, dat . . . . . . nou ja: enzovoort.

Ik verwijs nog maar eens naar de man die veel authentieker geëmotioneerd als deze interviewster de vinger legt op de wonde plek: de verzorgingsstaat is kapot aan het gaan, maar die ook maar één oorzaak aanwijst, namelijk “het marktdenken”, maar die de extreme druk waaronder de verzorgingsstaat óók bezwijkt, namelijk de massa-immigratie, onbenoemd laat. Die Derde-Wereldisering heeft trouwens niet alleen een financieel, maar vooral ook een mentaal aspect: je krijgt bureaucratieën zoals in Tunesië en Bangla Desh. Mét de bijbehorende soort ongelukken.

Lees in dit kader ook “Migratiekritiek aan de Buitenhoftafel” van Van Rossem van GeenStijl. Mooi geschreven en ook wel aufschlussreich.

London fire, London ire

______________

Advertenties