Nee, niet vakkenvulster bij bazaars als de Action, Blokker of Xenos natuurlijk. Maar een stukje vrouwelijke ambachtsdegelijkheid in het journalistieke gebeuren. Althans volgens het blad “Bazaar” waarvan ik nog nooit had gehoord, maar ik kom dan ook weinig in de betere kiosk.

TWEEBEEKE IN DE BAZAAR

Toch wel leuk dat ik het inderdaad goed heb gezien: ik zag haar nog wel eens, zo meende ik, passeren langs mijn sportschool op de Weesperzijde als ze — zon of geen zon — bezonnebrild langs de Amstel jogde. De Ysbreeker, waar het Bazaar-interview met Mariëlle plaats vindt, is ook op de Weesperzijde. Dus dat joggende meisje achter die grote zonnebril moet dan toch wel steeds Tweebeeke geweest zijn. Een verdere aanwijzing is: ze moet die zonnebril — vanwege de beroemdheid natuurlijk — bijna permanent op hebben want dat kan je zien aan die geringere gebruindheid rond haar ogen, die zelfs door de studio-make-up heen schijnt. Valt nog mee dat ze ‘m had afgezet toen ze de Ysbreeker binnen kwam voor het interview:

“Een brunette stapt binnen bij De Ysbreeker in Amsterdam. Haren los, nauwelijks of geen make-up, een keurige blauwe jas aan. Ze kijkt met alerte blik rond: ha daar ben je!”

Het interview is verlucht met lelijke foto’s met mode-kleertjes waarvoor Mariëlle geposeerd heeft. Echt een presentatrices-dingetje. Wat zouden een Eva Jinek, Annechien Steenhuizen, Dionne Stax en Mariëlle Tweebeeke aan kleedjesgeld vangen?

De foto is voor vier-vijfde afgesneden om het onderschrift goed te laten uitkomen

Is dat interview in “Bazaar” met Mariëlle Tweebeeke interessant?

Mwah. Als je Bazaar-aanprijzingen gelooft, is Mariëlle gewoon een te gek veelzijdig product.

Maar ik wil toch wel graag iets over dat product zeggen, omdat ik al heel vaak iets over Mariëlle Tweebeeke heb gezegd, dat enigszins schuurt met wat “Bazaar” en Mariëlle Tweebeeke zelf van Mariëlle Tweebeeke vinden.

Hoe zei je nou hoe ze heette?
Mariëlle Tweebeeke!

Ja, ik denk dat Netanyahu erg onder de indruk moet zijn geweest van de hardnekkigheid waarmee Marielle haar domme ongeïnformeerdheid etaleerde.

Onder de titel “Waarom groeien de nederzettingen op ‘de Westbank’?“ zei ik er indertijd het volgende over:

“De jeugdige Mariëlle Tweebeeke (1971) is natuurlijk niet door haar uiterlijk ankervrouw van ‘Nieuwsuur’ geworden. Ervaring, levenswijsheid, belezenheid, diepgang en intellect: dát zijn de kwaliteiten die tellen op zo’n volksvoorlichtend medium als NOS-NTR dat met vele miljoenen belastinggeld wordt gesubsidieerd. Tweebeeke had donderdagavond 19 januari een interview met premier Netanyahu van Israël en demonstreerde haar totale onnozelheid inzake ‘de nederzettingen’ op ‘de Westbank’. Begin hier het negen minuten durend interview te bekijken op 20:55 en zie hoe Mariëlle dóórzaagt over ‘the settlements’, óók nadat Netanyahu heeft gezegd dat al die nederzettingen anderhalf procent van het totale grondgebied van Samaria-Judea omvatten en dat de Israëli’s alle morele en juridische recht hebben daar te leven en dat de bouw alleen maar doorgaat binnen de nederzettingen en dat er geen nieuwe bijkomen . . . . maar het enige dat Marjelleke telkens naar voren brengt: ‘Ja, maar Amerika en Nederland willen dat u ophoudt met bouwen.’ Ja, dat is dan ook een bijzonder idiote eis en ik zal in een van de onderstaande paragrafen duidelijk maken waarom dat zo is. En ik zal nóg eens een keer de geschiedenis neerleggen van ‘de Westbank’. Misschien leest Marjelleke wel mee en leert ze iets.”

Nou, ze heeft dus indertijd niet meegelezen.

Dat bleek in het geval Netanyahu dus nergens uit. En dat komt vaker voor, dat deze anchor-vrouw heel ondegelijk bezig is, want mijn weblog heeft Tweebeeke nog al eens genadeloos moeten geselen:

Nieuwsuur collaboreert doorrrr!!! Of is het toch gewoon incompetentie?

Israël zit achter de politie-moorden op zwarten !!! Twan Huys en Mariëlle Tweebeeke kunnen tevreden zijn: de lieglastercocktail begint te bruisen.

Mariëlle Tweebeeke (onnozelaar van Nieuwsuur) en Sigrid Kaag (“diplomate” van de Verenigde Nazi’s) produceren samen anti-journalistiek

Heeft Mariëlle Tweebeeke van Nieuwsuur marxistische AIDS opgelopen van “anti-Zionist” Paul Aarts?

Mariëlle Tweebeeke van Nieuwsuur doet liever aan anti-Netanyahu-propaganda dan aan serieuze journalistiek, óók als het gaat om de nucleaire Holocaust die Iran aan het voorbereiden is

Mariëlle Tweebeeke en de AIVD: respect voor onschuldige verdieping van het geloof

Mariëlle Tweebeeke, jeugdig maar zéér ernstig te nemen ankermeisje van Nieuwsuur (Sonja Barendprijs!) kwekt weer eens uitermáte dom

What else?

Dat wéét Mariëlle dus niet, maar het is eigenlijk tegenwoordig nog veel overzichtelijker geworden dan in de Koude Oorlog. De toestand is minder gecompliceerd, maar wel hopelozer, zolang dit zelfverheffingsneuroten-machtsconglomeraat aan de macht blijft, met bijna-monopolies op de nieuwsvoorziening waarin brave zelfoverschattingsmeisjes als Tweebeeke die macht dienen. Het communisme, zoals Huntington al zei, was een rimpeling in de geschiedenis vergeleken met de al 1400 jaar oude totalitaire dreiging van de islam.

Absoluut kan dat! En dan natuurlijk naar dezelfde partij als Pia, die van de kunstkenkabouter met het ontzaglijke denkraam, die laatst nog heeft gezegd dat islam totaal geen probleem in de wereld vormt. Dat moet ook een hele geruststelling zijn voor Mariëlle. Vertelt het aan je kinderen, meid!

En we hebben ook nog een uitsmijter-citaat waarop we geen commentaar leveren:

_________________

 

Advertenties