Serneels Geertru met trui
Geertrui Serneels met trui die Groenlinkse liefde voor het exotische verraadt
NLANDU ALAIN

Geertruis echtgenoot Alain Nlandu neemt wél het geld mee naar huis

Heb ik net een vanuit de goedheid van mijn humane mensenmenshart een pleidooi gehouden voor het kinderpardon, sturen Vlaamse vrienden mij een linkje over corruptie binnen de Vlaamse “veelgeprezen hulporganisatie Solentra, die jonge vluchtelingen psychologisch begeleidt”. Want dat corrupte Solentra “keert hoge vergoedingen en een nog hogere bonus uit”. Wij citeren de Standaard:

“Al meer dan tien jaar is de vzw Solentra (Solidariteit en Trauma) leidinggevend in therapeutische ondersteuning van vluchtelingen, migrantenkinderen en hun gezinnen. ( . . .) Solentra levert ook echt goed werk, benadrukken alle partners. ( . . .) maar ‘intern zijn enkele zaken aan de gang die hoogst bedenkelijk zijn’. ‘Zo is er de financiële huishouding: boven op haar loon als psychologe verbonden aan het UZ Brussel, keert directrice Geertrui Serneels zichzelf jaarlijks een vergoeding van liefst 24.000 euro uit als secretaris van de raad van bestuur van Solentra.’ Haar ‘gewone’ jaarwedde bedraagt een slordige 100.000 euro bruto, inclusief patronale bijdragen.

Uit documenten die De Standaard kon inkijken, blijkt dat Serneels zich laat betalen via haar managementvennootschap Soluka, een vennootschap onder firma (VOF) op naam van haar en haar man, Alain Nlandu – etnopsycholoog en consultant bij Solentra. ‘Alain is de enige die als consultant is ingeschreven en 100 procent betaalde consultaties kan doen. Een gesubsidieerd personeelslid regelt zijn agenda, tolken en pa­tiëntenadministratie, de rest van de psychologen moet dat zelf doen. Zij hebben een gewoon bedienden­contract en verdienen veel minder’, vervolgt de ex-werknemer.

In 2016 werd liefst 134.000 euro aan erelonen ‘consultancy’ betaald, waarvan het overgrote deel aan Nlandu. Een andere insider bevestigt de voorkeursbehandeling van Serneels’ partner en het gebrek aan transparantie over de vergoedingen voor de directrice zelf. Ook zou er sprake zijn van mismanagement.” [mijn blauwe vet]

_______________

Advertenties