“Maar niet op deze manier!” Roept Jinek over subsidie aan een ondernemend bijstands-meisje. Zelf ontvangt ze uiteraard helemaal geen subsidie. Kan dat wijf een zweep over d’r lijer krijgen?

“Terug naar die harde Amerikaanse blondine met haar valse sentimenten over ‘bootvluchtelingen’. Zo’n Jinek en het hele zootje graaiers dat daar aan tafel zit, zijn blijkbaar collectief te stom om te beseffen dat ze stuk voor stuk op tientallen manieren direct en indirect gesubsidieerd worden. En veel zwaarder gesubsidieerd dan die ondernemende bijstandstrekkers!”

Eva Jinek is vrouw, mooi en links-regressief. Een combinatie die haar heeft gebracht bij de subsdidiepotten van de VARA KRO-NCRV. Want talent zoals zij heeft, hebben er vele duizenden. Ze verdient natuurlijk naar modale begrippen van gewone mensen extreem. En dat salaris wordt betaald uit de publieke middelen.

Deze maandagavond was er een item in haar uitzending (vanaf minuut 6) over een proef bij de sociale diensten van een aantal steden om te kijken of mensen met behoud van bijstandsuitkering een onderneming  kunnen opzetten. Dus zodanig dat ze op een gegeven moment uit die bijstand kunnen. Als voorbeeld was er een jonge vrouw die kunstzinnige dingesen maakte die je kon gebruiken.

Gek, maar dat soort echt-progressieve linksigheid zagen Jinek en de verdere dikverdieners aan die tafel helemaal niet zitten. Dat waren Amerika-correspondenten Tom Kleijn en die dikkop die er altijd zit, kom hoe heet-ie nou ook weer? Verder die zanger-miljonair uit Volendan van wie ik ook al de naam ben vergeten. Wat Arie Boomsma vond weet ik niet, want toen die aan het woord kwam moest ik net even pissen. Minister Jet Klijnsma verdedigde het experiment.

Dit bijstandstrekkers bashen deed me terugdenken aan Jan Mulder.

Mulder kon jaren geleden door omstandigheden ‘s nachts even niet van zijn eigen automobiel gebruik maken, een Jaguar, en was dus, omdat er ook nog een trein-staking woedde, aangewezen op een taxi. Maar moest bemerken, zo vertelde hij in een Volkskrant-stand-upje, dat de chauffeur zijn prijs had verdubbeld. Dat nu, had Mulders intense verontwaardiging gewekt. Hij was bijna net zo boos als wanneer iemand tegen anti-racist Mulder gezegd zou hebben dat negers zwart zijn.

Begrijpelijke woede. Mulder zou nooit van marktwerking gebruik maken om zijn prijs op te drijven. Die schuift bij al die tv-tafels aan voor een schijntje. Wat zou-ie al die jaren gevangen hebben voor één avondje zelfmanifestatie in zo’n incestueus kletsprogramma, te beginnen bij Barend en Van Dorp?

In 2015 heeft Jan Mulder nog eens een driejaarlijks contract van 750.000 euro getekend voor een wekelijkse column in de Vlaamse krant “Het Laatste Nieuws”. Dat is 5000 euro per column. Met 10 columns zou Mulder dus een Mercedes uit de A-klasse kunnen kopen en daarmee taxi-ritten kunnen gaan verzorgen. Na drie jaar 15 Mercedesen uit die klasse: een heel taxibedrijf.

Terug naar die harde Amerikaanse blondine met haar valse sentimenten over “bootvluchtelingen”. Zo’n Jinek en het hele zootje graaiers dat daar aan tafel zit, zijn blijkbaar collectief te stom om te beseffen dat ze stuk voor stuk op tientallen manieren direct en indirect gesubsidieerd worden. En veel zwaarder gesubsidieerd dan die ondernemende bijstandstrekkers!

Links zijn is tegenwoordig de islam mooi vinden, “kritisch” zijn op Israël en Trump bashen. We noemen links daarom tegenwoordig regressief-links.

Nog even iets over dat Trump-bashen. Er was aan tafel bij Jinek (vanaf 36:30) weer grote verwondering over de dieptepunten waar Trump onze beschaving naar toe sleurt. Ik begin ‘m steeds meer te waarderen, maar ik ben dan ook 71, een beetje de leeftijd van Trump en mischien lijdend aan dezelfde ontremmingsverschijnselen die ook Trump vertoont. Want als je ouder wordt, krijg je ook meer schijt. Nee, dat hoeft niet aan beginnende dementie te liggen, zoals aan tafel werd gesuggereerd. Het is toenemende helderheid over de prioriteiten des levens.

En een ervan is inderdaad, zowel in Amerika als in Europa, de leugenachtigheid van de systeem-media en de funeste invloed die daarvan uitgaat. Dat benoemt Trump voortdurend en daarover werd dus ook aan deze systeem-media-tafel weer volop gekakeld.

Jinek in de aankondiging:

“Een tweet van Donald Trump blijkt nu zelfs op te roepen tot geweld tegen journalisten!”

Nare, ophitsende flauwekul natuurlijk.

Toen het vaste bash-Trump-nummertje aan tafel werd gegeven, luidde het: “Trump zoekt voortdurend ruzie!”

Nee stelletje mongolen: de links-regressieve media zijn de extreme vijandelijkheden begonnen en hebben dat consequent volgehouden. Ongeveer net zoals de Palmaffia’s ooit de extreme vijandelijkheden tegen de Joden en Israël zijn begonnen. En tot op de dag van vandaag hebben volgehouden.

Wat nu besproken moet worden is: Pennings zegt “stelletje mongolen”!

_________________