Voor we aan die bezuigingen toekomen, maken we eerst een korte wandeling door Amsterdam Centrum-Oost en we beginnen in de Plantage-Middenlaan vanaf de kant van het Tropenmuseum.

Dan zien we eerst aan de rechterkant Artis en dan aan de linkerzijde de Hollandse Schouwburg waar iets met Joden is gebeurd.

Schuin aan de overkant is een museum in een ex-schoolgebouw waar gezorgd is dat het “iets” niet gebeurde met een flink aantal Joodse kinderen.

Vervolgens ziet u aan dezelfde zijde, aan uw rechterhand dus, het Westerparkje en dat heeft iets met Auschwitz van doen.

Schuin links aan de overkant is de Hortus Botanicus waar op zondagmiddag 12 uur, tenminste als het geen verkansie is, met behulp van beroemde schrijvers geweigerd wordt lessen uit het verleden te trekken.

Als we doorlopen komen we op het Mr. Viserplein en zien aan de linkerkant de Portugese Synagoge en vlak daarachter de Grote Synagoge en het Joods Historisch Museum. Daar weer vlak achter het Jonas Daniel Meijerplein waar bij de Dokwerker tijdens een wij-zijn-allemaal-Marokkanen-en-tegen-Wilders-demonstratie de ISIS-vlag wapperde.

We volgen de Jodenbreestraat tot aan het Rembrandthuis. Aan de overkant van de straat zien we een gedicht in steen toen er nog geen weet was van de Joodse Raad in 1940 – 1945 en er nog niemand was die van Lodewijk Asscher had gehoord: islamfan en lid van een partij die Israël wil boycotten.

We keren kort op onze schreden terug en gaan via het (nieuwe) Waterlooplein richting Stopera alwaar Spinoza ons maant:

De taak van de Staat is de islam alle ruimte te geven”.

We willen immers niet van de Jodenhaat af, nietwaar? En wel van de politie die de Jodenhaat in toom moet houden. Dat is goed voor de Joden, want als er nieuwe Jodenvervolging komt, maar dan door de hand van de moslims, dan kunnen we na afloop een nieuwe zwarte zuil oprichten die het Joodse Verzet prijst. Nou, ja: als er deze keer een afloop is die dat toestaat.

We gaan niet op de fiets richting Weteringschans en het H.M. van Randwijkplantsoen om dat monument te zien dat ooit op meesterlijke wijze werd geactualiseerd:

En nou naar de bezuinigingen op de politie waardoor de bewakingscontainers bij Joods insetllingen gaan verdwijnen en vervangen worden door camera’s.

Spartacus op GeenStijl:

“De dreiging is dus nog altijd substantieel en de politie zegt zelf dat camera’s minder afschrikwekkend zijn, maar wel “effectiever en efficiënter“. Kan iemand ons AUB uitleggen hoe een maatregel tegen terrorisme effectiever en efficiënter is terwijl deze minder “afschrikwekkend” is? Die maatregelen zijn er toch om aanslagen te voorkomen, niet om na afloop de dader te kunnen zien? Bovendien eindigden aanslagen op joodse doelwitten tot nu toe bijna altijd, op wens van de terrorist, in een dodelijke confrontatie met de politie en niet in een fucking rechtbank waar de camerabeelden hem de das om deden.”

____________________

Advertenties