(Door gastauteur Shakiem)

Sinds Baudet het stokje heeft overgenomen van Fortuyn en Wilders als aanstormende stemmentrekker ter rechterzijde is regressief-links opnieuw in paniek. Dit wordt duidelijk door de vele vergelijkingen tussen Hitler en Baudet waar we de laatste maanden mee vermoeid worden. Immers, een ieder die de Progressieve Orthodoxie niet onderschrijft moet kaltgestellt worden met behulp van wat je inmiddels heksenjacht-termen mag noemen: racisme, fascisme, seksisme, islamofobie en xenofobie. Ik vergeet er vast een paar. Dat de Hitler-vergelijking het hierin goed doet is al heel lang bekend. Begin jaren 80 bijvoorbeeld publiceerde de SP een vernietigend rapport over de situatie in de oude wijken, waarop middle class-links prompt met de term ‘cryptofascisme’ op de proppen kwam.

Zullen wij, van de andere kant, ook eens lekker kort door de bocht gaan? Laten we deze bal, feitelijk niet veel meer dan een ad hominem, eens terugkaatsen. Twee niet onbelangrijke zaken binnen het nazisme: eugenetica en raszuiverheid zijn immers gepopulariseerd tijdens wat de Progressive Era in de VS is gaan heten. De jaren ‘10 en ‘20 van de vorige eeuw waarin Woodrow Wilson zijn befaamde Jim Crow-wetgeving implementeerde. Rassenscheiding in het leger en disenfranchisement van de zwarte kiezer.

In deze periode is ook Planned Parenthood ontstaan. Planned Parenthood was en is een organisatie waar vrouwen terecht kunnen om hun al dan niet ongewenste vrucht te laten verwijderen. Een organisatie die al 101 jaar bestaat, langer dan het vrouwenstemrecht in de VS dus. Maar hoe kan het dat vrouwen in de VS eerder recht op abortus dan stemrecht hadden? Klinkt als een anachronisme, niet? Wel, dat kwam omdat abortus in dit tijdperk niets met zelfbeschikkingsrecht of individuele keuzevrijheid te maken had, maar alles met de wens van de heersende klasse om de bevolking ‘raszuiver’ te houden. De termen imbeciel en debiel zijn ook op dit tijdvlak terug te voeren. Laat Hitler zijn uitroeiingsprogramma nou begonnen zijn met deze ‘doelgroep’.

Naast imbecielen en debielen zagen de Amerikanen destijds een zwarte huidskleur ook als ‘onzuiver’. Met andere woorden, vooral ook de zwarte Amerikaanse gemeenschap moest tot abortus aangespoord worden. Vandaar de we tot op de dag van vandaag de meeste Planned Parenthood-klinieken in de zwarte inner cities aantreffen.

Hitler, geënthousiasmeerd door de progressieven aan de andere kant van de grote plas, kampte met een structureel gebrek aan zwarte inwoners, daar deze er in de jaren ‘20 van de vorige eeuwsimpelweg niet waren in Europa. Gelukkig waren er wel Joden. Makkelijk als ‘rasonzuiver’ te classificeren door de nazi’s, en al eeuwen slachtoffer van allerhande walgelijke vooroordelen en antisemitisme. Ophitsen tegen deze bevolkingsgroep bleek dan ook een koud kunstje. De rest is geschiedenis.

Nu kun je zeggen: “Hallo, raszuiverheid en eugenetica hebben niets meer met het hedendaagse Progressivisme te maken”. Dat klopt, maar identity politics = identity politics. Links beoordeelt en behandelt mensen nog steeds primair op basis van een (vermeende) groepsidentiteit en pas in tweede instantie op basis van hun individualiteit. Ben je “wit”, dan ben je geprivilegeerd en racist, ben je “zwart” dan ben je onderdrukt en slachtoffer. Ruimte te ontsnappen aan deze bij geboorte meegekregen eigenschappen is er niet.

Zo bezien is het progressivisme dus niet links, maar rechts. Tel daarbij op het antiklerikale karakter van het nazisme, Hitlers liefde voor dieren en zijn vegetarisch dieet en het ligt voor de hand te zien welke partij hij gekozen zou hebben zou hij vandaag de dag zijn opmars maken.

Zie ook: “De Amerikaanse republikeinen zijn altijd al veel progressiever geweest dan de Amerikaanse Democraten

____________________

Advertenties