De bij herhaling breed geëtaleerde uiterste kalmte van minister Plasterk begint komisch te worden. Zó erg kan je namelijk alles niet onder controle hebben. En je geeft aan je opponenten het gevoel dat je je superieur aan hen voelt. Je zou het ook omgekeerd kunnen zeggen: voor je opponenten zit er iets vernederends in. Maar als je daarbovenop dan ook nog in woord, houding en toon openlijke verachting voor je opponent toont, terwijl die opponent een redelijk verhaal heeft, dan moet je niet gek staan te kijken als . . . . . . . tsja . . . . . . nou, kijk: in het normale leven krijg je dan op een gegeven ogenblik klappen op je arrogante bek of erger. Maar ik begrijp dat het Tweede Kamer-leven niet het normale leven is. 

Neem nou het grafstemmetje dat Plasterk opzet op 8:12:

“Zo iemand, voorzitter: de manier van práten vind ik schandalig . . . . . .”

Dit soort kalme en onthechte walging toon je alleen voor de ergste soort misdadigers en misdadige uitspraken.
Maar niet voor een Martin Bosma die alleen maar staat uit te leggen dat iemand die écht walgelijke uitspraken heeft gedaan en walgelijke standpunten heeft verdedigd geen burgemeester van Arnhem moet worden.
Maar daar gaat idiot savant Plasterk dus doodgewoon niet op in.
Dan ben je toch echt niet goed bij je paas-ei als je, zoals Plasterk, én gewoon in het openbaar en bij vol bewustzijn staat te weigeren inhoudelijk in te gaan op wat Bosma aan zwaarwegends zegt én daar bovenop nog eens die krankzinnige mate van afkeer staat te vertonen.

Wat hier gebeurt is dermate pervers dat het bijna niet uit te leggen is.

al-Qaradawi, mentor van Marcouch, heeft het over de volgende keer: namelijk als er weer een Holocaust komt en de moslims het grondiger gaan aanpakken dan Hitler deed. Hij is ook de man die als laatste levensdaad graag willekeurige Joden zou mitrailleren, zo nodig vanuit een rolstoel en die vertelt dat de moslims bezig zijn het van “promiscuïteit” vergeven Europa te veroveren.

Bosma vertelt dat Marcouch PVV-ers wil uitsluiten bij sollicitaties bij de politie en dat zulks pure discriminatie is. Dat een held van Marcouch al-Qaradawi heet en dat die een jihad- en sharia-fan is en een antisemiet. Dat Marchouch op allerlei manieren de islam wil “inpassen” in de Nederlandse samenleving: bijvoorbeeld door hoofddoeken bij de politie toe te staan.

Maar daar weigert mijnheer Plasterk dus herhaaldelijk op in te gaan. En dan wel dat schofterige dédain met woorden als “dieptepunt” en “schande”. En wel gaan staan verklaren dat die achterkamertjespolitiek waarmee een totaal onwaarschijnlijke kandidaat werd gekozen, is gegaan volgens een “uiterst democratisch proces”.

Deze arrogante gek Ronald Plasterk heeft dus een enorm bord voor zijn kop.

In deze zelfde samenvatting van het debat zit ook een aanvarinkje tussen Bosma en een nieuw PvdA-kamerlid, Kirsten van den Hul. Dat wijf heeft ook al die houding alsof ze God zelf is. Diepe verachting voor Bosma vanuit een vermeende morele superioriteit. Ga op 5:09 maar eens kijken. Oh ja: en ze heeft inhoudelijk evenmin iets te melden als Plasterk.

Ik heb haar even gegoogeld, Kirsten. Ze is van 1976. Oost-Europese Studies in Amsterdam en in 2004 verhuisd naar Tunesië om daar Arabische taal- en letterkunde te studeren. Dan begrijp je het eigenlijk al: de moslim als mens. Columniste bij Trouw: “Wat zou u doen, mijnheer Rutte? Aanpassen en invechten?” Kirsten heeft zich voor mogen stellen bij Pauw. Ze vindt zichzelf een progressief en geëmancipeerd topwijf. Ze is onder andere in de politiek gegaan vanwege die “testosteron-politiek van Trump en Poetin”. Ze “sprak als vrouwenvertegenwoordiger de VN toe”. Vanuit welke ideologische hoek? Nou deze natuurlijk:

“Vorige week vertelde een van mijn studenten nog hoe lastig het was om met haar uiterlijk en achternaam een stageplek te vinden.”

Pervers gelul natuurlijk: zelfs mannetjes-Marokkanen die goed zijn opgeleid en niet misdadig worden puur voorgetrokken door allerlei werkgevers, niet alleen door de overheid. Als ze vrouwtjes-Marokkaan kunnen scoren zijn ze helemáál blij. Er wordt op gejaagd als op trofeeën. Moroccan privilege!

Dit lichtbeeld wordt vertoond op het moment dat Kirsten bij Pauw vertelt dat ze de VN heeft toegesproken. Ik neem dus aan dat zij die hoofddoek is die achterom kijkt. Door de zonnebril kan je het moelijk zien, maar die lippen kloppen wel.

______________