Visegrad-landen varen terecht onafhankelijke koers binnen EU

(Door Freek van Beetz)

Het is een beetje een open deur: de redactionele artikelen in de kranten krijgen steeds meer het karakter van een column: persoonlijke impressies en politieke voorkeuren van redacteuren kleuren bijdragen waarin je analyse en duiding verwacht.

Voor een weloverwogen oordeelsvorming ben je als geïnteresseerde lezer ook aangewezen op andere bronnen en moet je je zo een weg banen door een overwoekerd pad vol distels en valkuilen. ‘Kwaliteitsmedia’ is een hevig geërodeerd uithangbord geworden.

Trump in Polen
Op 6 juli schreef Janne Chaudron in Trouw een voorbeschouwing op het bezoek van de Amerikaanse president Trump aan Polen. Het dédain spat weer eens van de pagina:

“(…) het bezoek van Trump aan de regio wordt in Brussel met Argusogen gevolgd. Allereerst omdat hij nota bene Polen heeft uitverkoren om voorafgaand aan de G20 morgen in Hamburg een speech te houden waar hij naar alle waarschijnlijkheid opnieuw zal refereren aan de te lage Europese defensie-uitgaven.”

( . . .)

Toonzetting
In de NRC was de toespraak verbannen naar pagina 13 en met koppen als “Trump laaft zich aan lof Poolse geestverwanten”, “Het bezoek aan Polen was een egostrelende opwarmer voor de G20 top”, “Trump schetste een duister wereldbeeld”, blijkt maar weer eens de toonzetting. Het kan ook anders: de bekende Engelse columniste Melanie Phillips noemde de toespraak . . . . . . . . . . . Lees verder op OpinieZ >>>

_______________

Advertenties