Sigrid Kaag met beschaafd parelkettinkje

UPDATE 25 OKTOBER 2017: Lees vooral het definitieve stuk over Kaag van Likoed Nederland:Geen terroristenvereerder in het nieuwe kabinet”.

Mijn dank aan Jan Gajentaan van OpinieZ die mij gealarmeerd heeft en die het geopolitieke bezwaar tegen een dergelijke benoeming aangeeft: want in tijden van Trump is het Obama-knuffelen van de islam en van terroristen als Abbas voorbij. Het besef is doorgedrongen dat de Palmaffia’s géén vrede willen, al 60 jaar niet. Gajentaan heeft uit welingelichte kringen vernomen dat de namen van Kaag en Stienen rondzoemen en hij merkt op dat die twee allebei dermate Palmaffia-en-islam-verliefd zijn dat zulks zou gaan schuren met Trumps nieuwe politiek, waarbij Israël hopelijk eindelijk eens een rechtvaardige behandeling zal krijgen vanuit Amerika.  

Ja, dat zou wat zijn, Pechtold of Halsema, liefhebbers beiden van de islam, als burgemeester van Amsterdam en dan meteen maar Sigrid Kaag of Petra Stienen op Buitenlands Zaken in het nieuwe kabinet.

Over parelketting Kaag heb ik twee keer geschreven. Foutere radical chic hebben we niet voorradig! Ik citeer Uri van As:

“Als vrouw van een oud-minister van Yasser Arafat en moeder van naar eigen zeggen Palestijnse kinderen, is deze als diplomaat vermomde activiste sinds jaar en dag betrokken bij de internationale anti-Israël-beweging. Onder haar toeziend oog als VN-hoofd in Libanon heeft de islamitische terreurbeweging Hezbollah aan de zuidgrens met Israël de afgelopen jaren een legermacht kunnen opbouwen die zijn weerga niet kent.”

Ik zei hetzelfde ooit zo:

“We komen er achter dat mevrouw Kaag natuurlijk een huis heeft in haar ambtelijke standplaats Beiroet, maar ook haar huis in Oost-Jeruzalem heeft aangehouden alwaar zij haar gezin heeft gesticht met een “Palestijn” die als “minister” jarenlang onder massamoordenaar en kleine-jongetjes-liefhebber Arafat heeft gediend. Op een dreswaar in dat huis staat een foto waarop het hele gezin trots met Arafat poseert. Let op Kaags moeiteloze Wassenaar-diplomaten-accent. Een mooi voorbeeld van Tom Wolfe’s radical chic, want reken maar dat mevrouw goed verdient bij de Verenigde Nazi’s en een kosmopolitisch leven leidt, waarin ze ook nog constant op het morele krukje van de better-than-thouers kan staan.”

KAAG SCREENSHOT UIT OPINIEZ

Ze zat september 2015 bij Marielle Tweebeeke in Nieuwsuur. Nou daar had ze vrij lullen en liegen: over het historische “Palestijnse vluchtelingenprobleem” en over de nieuwe stroom “vluchtelingen”.  Hier mijn analyse. Ik schreef:

“Sigrid Kaag heeft dat vederlichte corpsballen-accentje dat typisch is voor de diplomatieke dienst. Kaag is VN-afgezant voor Libanon. Over die Verenigde Nazi’s heeft toevallig dezer dagen Ron Prosor, de scheidend Israëlisch ambassadeur, zijn vaarwel-woorden gesproken: een nep-parlement met leden die bijna allemaal non-en-nep-democratieën vertegenwoordigen, dat beheerst wordt door de 57 dictaturen van de Organisation of the Islamic Coperation (OIC) en waar ze vooral bezig zijn met resoluties opstellen tegen het enige fatsoenlijke land in het Midden-Oosten: Israël. Gewoon een misdadigersbende, een maffia dus. En die bloedbevlekte huichelmaffia zit Sigrid Kaag deftig te vertegenwoordigen bij Nieuwsuur.”

Wie nog iets uitgebreider kennis wil maken met het Tom-Wolfe-milieu waarin die Kaag zit, mag naar een stukkie van mij uit juni 2016;

Drie diplomatieke powerhouses: Hester Somsen, Sigrid Kaag en Angelina Eichhorst

Dan ontmoet je drie in de roomboter gebakken zéér beschaafde oudere meisjes, met ego’s die op een volstrekt achteloze manier van beton zijn.

En die Petra Stienen  is van hetzelfde laken een pak. Alleen is Kaag doortrapt waar Stienen gewoon dom is. Dat is een mateloos naïef trutje, die nog steeds gelooft dat Tariq Ramadan een “gematigde” moslim is. En dat is dan “arabiste” aan een Nederlandse universiteit. Je zou je kapot moeten lachen als je je niet kapot zou moeten ergeren. Enfin, wijlen Hans Jansen, ook best wel een beetje arabist, maar dan anders, koos voor lachen. Hier is een werkelijk hilárische kunst-tekst die hij ooit aan Stienen wijdde.

Petra Stienen werpt een intense en hongerige blik op de extremistisch-fundamentalistische Moslimbroederschap-islamist Tariq Ramadan

_________________

Advertenties