Ik zie het een beetje laat: dat afgelopen donderdag Nieuwsuur en Mariëlle Tweebeeke een AFA-commercial hadden. Maar het onderwerp blijft natuurlijk ook op deze zondag nog relevant en misschien morgen ook nog wel: de opkomst van de zwarte stoot-troepen in dienst van een neerschreeuw-cultuur, die pro-islam, pro-gender-gezwets en anti-Israël is. Ze doen net alsof ze alleen maar tegen neo-nazistische kaalkopjes zijn, maar in de praktijk noemen ze alles wat ze niet zint “extreem-rechts” en maken ze met name islamkritici het demonstreren en spreken onmogelijk.

Ze zijn pro-islam en dus vóór een ideologie die één op één alle kenmerken met het nazisme deelt. En ze zijn anti-semitisch onder het mom van “Israël-kritisch”. Tegelijk zijn ze verdedigers van ontspoorde nep-linkse waanzin, waarin we geacht worden geen onderscheid te zien tussen mannen en vrouwen en verzocht worden tegelijk een moorddadige en racistisch-seksistische ideologie als de islam te omarmen. Geen vrouwtje of mannetje meer op de wc-deuren, maar hoofddoeken overal in de straten. Alles schreeuwt “weg met het Westen!” en tegelijk “Islam is hier”. En het allergevaarlijkste is hun verbond met de antisemitische BDS-beweging. En Tweebeeke sympathiseert.

Tweebeeke kan best slim en vasthoudend een interviewtje afnemen als het om binnenlandse huis-tuin-en-keuken-onderwerpen gaat. Het kruisverhoren van de verantwoordelijke staatssecretaris over de kosten in de zorg kan je prima aan haar overlaten. Maar zo gauw het over de grote wereld gaat en aan het onderwerp wat diepere moreel-politieke dimensies zitten, blijkt het een regressief-links domkopje. Ik heb ‘r regelmatig aandacht gegeven.

Het moet ergens eind jaren1970 of begin jaren 1980 geweest zijn, toen ik bovenstaande foto maakte van een affiche dat hing voor de etalage-ruit van een “gekraakt” winkelpand in de Eerste van Swindenstraat in Amsterdam-Oost. Het was de tijd van de strijd om de stadsvernieuwing en de bloei van de kraakbeweging. Het is een AFA-affiche zoals u linksonder ziet aan het “steunposter AFA Eindhoven”. Maar hij hing toch echt in Amsterdam. Ik ben na het maken van de foto naar binnen gegaan en heb uitgelegd dat die affiche nou precies  fascistisch én nazistisch was.

Maar de NOS en Marielle vinden die luitjes prima! Moet je eens gaan lezen hoe redacteur Lizette Pellikaan die rotzakken bij het NOS-publiek inmasseert. Bezie ook het aitum zelf. En vooral hoe Tweebeeke (vanaf 28:15) een oud-AFA-er, Dennis Bos, die nu links-regressieve professor is geworden, kritiekloos en sympathiserend interviewt. Bos zit nauwelijks verhuld die gekken te verdedigen en let op: de enige concrete groep die hij noemt en die het slachtoffers zouden zijn van de rechtse slechteriken zijn de “moslima’s”. Ze zijn blijkbaar allemaal met hetzelfde sop overgoten. In Amerika hebben inmiddels mensen gewezen op de steeds sterkere verbinding tussen de boycotbeweging van Israël (BDS) en deze “anti-fascisten”. Het beweegt steeds meer in de goede richting: pro-islam en anti-Israël.

AFA EN BDS TEAMING UP_LI (3)

http://www.campus-watch.org/

https://legalinsurrection.com/2017/08/anti-israel-profs-organizing-antifa-campus-network/

Wie trouwens in beeld wil hebben welke ontspoorde, hysterische neerschreeuw-, uitsluit- en geweldscultuur die AFA’s verdedigen, moet even naar de Gay Pride in Rotterdam. Wat die potten flikken, ziet er onhandig en dom uit en wat ze lullen is waanzin, maar hun mentaliteit is levensgevaarlijk.
_____________

Advertenties