Vroeger luidde het meest gebruikte rijtje: islam, immigratie, integratie. Maar integratie kan afvallen, want non-existent, vooral als het om islam gaat en het gáát om islam. In dat meest gebruikte rijtje ontbrak meestal Israël. Onterecht. Is een essentieel begrip, want Jodenhaat wordt weer steeds belangrijker. Door de islam-immigratie en de non-existente integratie.

Ik stel voor de drie I’ die er volgens mij toe doen aan te vullen met nieuwkomer “identiteit”. Het heeft eigenlijk al te lang geduurd voordat dit woord werd opgenomen in de canon, want het verbindt weergaloos vele puntjes tussen de verschijnselen.

Elma Drayer repte ooit van “het giffabriekje van de identiteitspolitiek”. Heel juist. Het is een haatfabriekje, vooral als het vanuit de haat-ideologie islam wordt gebruikt.

In de titel van zijn boven afgebeelde boek koppelt Bruce Bawer dat identiteits-gedram direct aan het woord “slachtoffer-revolutie”. Briljant, En het boek is van 2012! Het heeft dus 5 jaar geduurd voordat de draagwijdte van dat inzicht tot mijn botte hersens is doorgedrongen en ik dit stukje kan schrijven. Terwijl GeenStijl toch ook al weer een paar jaar in gevarieerde bewoordingen wijst op dat gemekker van al die slachtoffers van het Gruwelijke Westen. En waarom heb ik Jordan Peterson niet eerder ontdekt, die de “verbindende waarde” van het identiteits-geleuter ook allang besefte?

Ik kwam trouwens op Bruce Bawer en zijn slachtoffer-revolutie vanwege een briljante opsomming in zijn aanbeveling van het boek van Pamela Geller

Geller moest en moet, zegt Bawer, niet alleen vechten tegen de jihadisten die het net zo hard op háár leven voorzien hebben als op dat van Geert Wilders of van Ayaan Hirsi Ali, maar ze moest ook optornen tegen de laster-campagnes van

“het leger van apologisten, appeasers, pacifisten, goedpraters, zelfbenoemde ‘bruggenbouwers’ en de verdere verzameling lafaards, carrièristen en uitverkopers”

Mooi! Dat is weer eens wat anders dan dat afgezaagde ”collaborende links-regressieve en narcistisch-hedonistische zelfverheffingsneuroten-machtsconglomeraat”.

_________________