Standbeeld Piet Hein in Delfshaven. Rotterdam

Er is een hoop verontwaardiging over de voorgenomen aanpassing van de tekst bij het standbeeld van Piet Hein in Rotterdam. Verontwaardiging vooral omdat die is voorgenomen door wethouder Joost Eerdmans van Leefbaar Rotterdam, erfgenaam van het gedachtengoed van Fortuyn.

Nou zit er wel een kwalijk kantje aan die aanpassing, want tot stand komend op aandringen van lokale DENK-aanhangers, te weten de partij NIDA, en dat zijn jodenhatende islamiseerders. En ja, er is inderdaad ook nog het gevaar, zoals Tim Engelbart van DDS schrijft, dat dadelijk de volgende eis is dat het hele standbeeld weg moet. Want bij moslims is het drammen altijd eindeloos.

Maar waarin Engelbart géén gelijk heeft dat is dat de geschiedenis herschreven wordt. Dat zegt Eerdmans ook met zoveel woorden: “Maar wij gaan de geschiedenis niet herschrijven.” Inderdaad, die zwarte kanten van Piet Hein zijn in de geschiedschrijving allang onder ogen gezien, en daarmee geven wij het goede voorbeeld van dat typische Westerse vermogen tot gezonde zelfkritiek, waarvan culturen veel leren en waaruit vooruitgang voortkomt, zolang het niet de suicidale vormen aanneemt van klakkeloze islamofilie.

Juist op dat punt van suicidale islamofilie zouden “wij”, de islam-kritische Nederlanders, kunnen inhaken en zeggen: okay, wij zijn eerlijk over onze geschiedenis, maar nou moeten jullie, moslims, zich eindelijk eens gaan beraden over die bloedige geschiedenis én actualiteit van jullie “cultuur” en dat nazi-geloof waardoor jullie  “cultuur” gedragen wordt en ook over die pedofiele, slavenhalende, rovende moordenaar, die “profeet” Mohammed, die nooit bestaan heeft maar in wiens mythe jullie toch hartstochtelijk geloven.

Volgens mij zou Pim Fortuyn het met die redenering eens zijn geweest.

Standbeeld Piet Hein op Cuba

_____________________