LEIDSE SCHAPEN RIJP VOOR DE SLACHT 4

De kolderieke naïviteit en onwetendheid van deze grietjes is verbijsterend en gevaarlijk. Geen Stijl heeft de video’s waarop de schaapjes blatend te horen zijn. Ze maken reclame voor de “Denktank Islam in Nederland” onderdeel van de Universiteit Leiden.

Maurits Berger

Het is nog niet zo makkelijk uit te vinden dat Maurits Berger achter deze “Denktank” zit. Hier bijvoorbeeld zoek je vergeefs. Je moet hier naar toe. En dan kom je er nóg niet achter, zoals GeenStijl terecht meldt, dat de leerstoel van Berger betaald wordt door het sultanaat Oman en dus niks anders kán zijn dan een islam-propaganda-middel.

Bergers  boekje “Islam onder mijn huid” heb ik nooit gelezen en Arabist Hans Jansen zaliger aan wie ik ooit naar dat boekje vroeg, zei dat-ie het ook niet had gelezen, maar dat Berger inderdaad de indruk wekte een erge ideologische schurft onder zijn huid te hebben. Daarmee probeert hij nu argeloze jeugd te besmetten.

En blijkbaar zijn Berger cum suis heel succesvol  in het verbergen van de guwelgeschiedenis van de islam en het nazistische karakter van deze ideologie. Het is onduidelijk hoeveel hersenspoeling van beau garçon Berger de schapen al hebben ondergaan die dit viertal videootjes volmekkeren over het positieve van de islam. Maar het is sowieso zéér verontrustend dat dit kan op een Nederlandse universiteit.

INSTANT UPDATE :

Toch maar even aanvullen, want ik realiseer me dat er in bovenstaande tekst geen voorbeeld zit van hoe gek deze Maurits Berger wel is. Ik citeer uit “Younes Delefortrie: hoe islamitische waanzin normaal wordt”:

Ik zag laatst Maurits Berger, de “Arabist” en “islamdeskundige” die een “leerstoel” bekleedt die door het sultanaat Oman wordt betaald. Het was in een programma van de VPRO. Typisch toch weer: als het over Israël en de islam gaat weet de VPRO feilloos het meest foute standpunt in te nemen en de meest foute “deskundigen” te raadplegen. Enfin, Berger had iets geschreven, vertelde hij, waarin hij naar voren bracht dat het bepaald niet de eerste keer was dat er jonge mannen naar een buitenland trokken om daar te vechten voor de goede zaak. Bijvoorbeeld in de Spaanse Burgeroorlog. Hier zie je dus in een ander voorbeeld hoe diep de gekte zit, want de Internationale Brigades vochten in de Spaanse Burgeroorlog tégen het Nazisme en vóór een humane en rechtvaardige maatschappij-ordening, al vergisten ze zich in het karakter van het Sovjet-communisme. Maar de Syriëgangers schieten nu juist een puur nazistische ideologie te hulp, die openlijk een anti-humaan systeem als de Sharia wil invoeren en voor zichzelf reclame maakt met de meeste wrede terechtstellings-filmpjes op You-Tube. Daar valt niks aan te vergissen, zoals in de jaren 1930 bij Stalin nog mogelijk was. Berger noemde trouwens ook de pauselijke Zouaven als voorbeeld . . . . . . . En de VPRO-redactie, die uitsluitend bevolkt wordt door super-hippe mega-bijdehandjes, vindt dat allemaal héél gewoon.

LEES OOK:Lucis-instituut: nep-wetenschap betaald door olie-sheiks

__________________