Attje (waarom eigenlijk geen 3 tees, Atttje?) Kuiken tijdens haar betoogje over de Pegida-dreiging

Vanmiddag stomtoevallig op het het Tweede-Kamer-vragenuurtje gestuit. Jammer dat het hele verhaal van Attje Kuiken (PvdA) bij uitzending gemist wordt weggelaten en zo’n beetje bij het antwoord van minister Sander Dekker begint. Maar in de dialoog met de minister wordt toch ook wel duidelijk dat Kuiken in die smakeloze en domme actie van Pegida — bouwgrond van een te bouwen moskee met een pleeborstel en een emmer varkensbloed inzegenen — een aanval op de democratie ziet van het angstwekkend groeiende rechts-extremisme. Ze is echt onder de indruk van de eigen ernst waarmee ze dit grote gevaar benoemt. Naast nog een paar regressief-linkse paljassen komt ook Madeleine van Toorenburg aan het woord. Zij vindt de Pegida-actie “ijzingwekkend” en meent dat “we deze extreme dreiging niet kunnen dulden”.

Tsja. Je ziet het niet aan de buitenkant, maar zo krankzinnig zijn ze dus, het grootste deel van onze “volksvertegenwoordigers”. De islam is bezig de wereld  te terroriseren, onze steden liggen inmiddels vol met Merkel-Lego, maar daarover zijn ze schijnbaar in het geheel niet ongerust. Ze willen vooral de angst wegnemen bij onze moslims, zo zeggen ze. Ja, dat lijkt me ook heel nodig, want dit soort gruwelijke Pegida-terreur zijn ze in hun cultuur niet gewend.

Ik heb ooit een poging gedaan deze waanzin bij ons links-regressief narcistisch-hedonistisch zelfverheffingsneuroten-machtsconglomeraat te duiden onder de titel “Tast ISIS het wegkijkvermogen van onze nep-elites aan?” En kwam op een specifieke vorm van Stockholmsyndroom. Ga maar eens lezen, er staan prachtige anecdotes in van islam-mooipraters die in feite schijtbang zijn van de islam, die natuurlijk gewoon een nazisme avant, pendant et après la lettre is.

De ontkenning van het Kwaad van de islam door onze quasi-elites is dus niet alleen zelfmanifestatie, narcisme en hedonisme, maar ook gewone angst. Hun gebrek aan ongerustheid over de islam is inderdaad slechts schijnbaar, maar ze durven het zichzelf niet toe te geven. Ze zijn als kinderen die hun ogen stijf dichtknijpen als ze iets angstaanjagends zien.

Overigens zei  Sander Dekker nog wel dat het grootste deel van de terroristische dreiging vanuit de jihadistische hoek komt. Nounou! Chapeau zeg!

_____________

Advertenties