Vier van de 3.600 door zwarten vermoorde blanken

Een vriendin die in Zuid-Afrika woont met haar man, was een paar dagen in Nederland en afgelopen zaterdag 18 november 2017 een aantal uren bij mij op bezoek. Ze is in de 50 en altijd “links” geweest. Ach, wie niet? Nu zegt ze: die zwarten zijn over het algemeen totaal incompetent en corrupt en het duurt nog maximaal 10 jaar voordat de laatste blanke Zuid-Afrika heeft verlaten en het land in totale chaos wegzinkt. Het enige, zei ze, waarin ze echt goed zijn is tomeloos aanfokken: de meisjes beginnen op hun 13e al en zwarte vaders zijn, zoals overal elders, nergens. Verder zijn ze vol van het woord “entitlement” en dat betekent dat ze overal recht op hebben en slachtoffer zijn. En dat slachtofferschap wordt agressief uitgedragen. Ik antwoordde dat het wel moslims leken, want we waren lekker onder elkaar en in een generaliserende bui met een glaasje wijn erbij.

Ze zei ook nog dat je als witte geen Wekkeriaans “koloniaal archief” in de kop hoeft te hebben om in Zuid-Afrika enigszins bevooroordeeld te raken ten opzichte van het zwarte ras. Heb ik al opgemerkt dat die vriendin altijd “links” is geweest en ik eigenlijk ook? Enfin, ik vertelde haar nog dat haar verhaal me deed denken aan een ex-linkse kennis van me, ex-communist zelfs, die als correspondent van “De Waarheid” — (eertijds de krant van communistisch Nederland) — veel in Afrika had gezeten. Deze internationaal-revolutionair-van-huis-uit heeft me meermalen bezworen: “Wie één jaar in Afrika rondloopt en dan nog geen racist is geworden, is een idioot.”

Ja, sorry hoor! Ik geef het alleen maar door!

De bezoekende vriendin maakte me attent op een “EenVandaag”-reportage van dinsdag 14 november: kijk vanaf minuut 5:00. Daaruit komen we te weten  dat er sinds het ANC in 1994 aan de macht raakte er 3.600 (drieduizend-zeshonderd) blanke boeren en hun gezinsleden, vrouwen en kinderen, zijn vermoord. In dit jaar 2017 zijn er al 300 boerderijen aangevallen en 70 mensen vermoord. And counting.

Julius Malema danst

Julius Malema, de zwarte leider van de “opstandige jeugd” tegen het regerende ANC, is nog veel erger dan het corrupte en gewelddadige ANC zelf. “EenVandaag” laat een van de filmpjes zien waarop hij voor een enthousiaste menigte staat te zingen en te dansen:

“Shoot de boer! Kill ‘m!”

Julius Malema

Arina Prins woonde 18 jaar lang in Zuid-Afrika tot op een avond er ineens een aantal zwarten in hun huis stond. Zij werd verschrikkelijk geslagen en haar man werd doodgemarteld. Nu woont ze in een flatje in Nederland. En ze vertelt dat dit echt geen gewone roofmoorden zijn, maar pure racistische haatmoorden.

Arina Prins en haar vermoorde man

Mijnheer Gewald (Directeur Afrika Studie-Centrum) ziet eruit als een politiek correcte boekhouder en lult inderdaad ook zo:

“Als blanke persoon heb je de minste kans om te sterven in het huidige Zuid-Afrika.”

Ja, zou ik zeggen, en dat komt omdat die zwarten onderling zo verschrikkelijk lopen te moorden en omdat er veel meer zwarten dan witten zijn. Maar maakt dat de massale “plaasmoorden” op witten door zwarten minder racistisch?

Dan Roodt, een activist die door Europa reist en aandacht vraagt voor het genocidetje op de blanke boeren in Zuid Afrika, stelt dat er in Zuid-Afrika een nostalgisch verlangen is naar herstel van de witte orde, met zijn voorspelbaarheid en zijn welvaart. Dat bevestigt mijn Zuid-Afrikaanse vriendin.

_______________