EU-beleid: de “ondermaatse” bijvangst van de Nederlandse visserij wordt overgoten met een kleurstof zodat-ie echt wel naar de vuilverbranding moet

Ik kwam erop door het Jaaroverzicht van ‘Wynia’s week’.

Wynia is er voor WNL met de camera op uit geweest om eens te kijken hoe het met de demokratie staat. Dat was al in het begin van dit jaar 2017. In maart. Maar ik vind het toch een goed eindejaars-item.

En? Hoe stond het met de demokratie?

Slecht.

Alles wat de kiezer niet wil, gebeurt toch.

Méér massa-immigratie, méér islam, méér wachttijd op een huurwoning, méér Derde-Wereldisering, méér anonieme EU-macht, méér EU-grenzenloosheid, méér machteloze Nederlandse bewindslieden, maarrrrrr . . . . . . . . géén directe demokratie via referenda.  Want onze links-regressieve D66-elite is bang geworden van het eigen volk de eigen populatie: “populisme”!

Wynia laat zien hoe méér, méér, méér EU-technokraten de Nederlander puur schadelijke maatregelen door de strot duwen.

Zo werd de gloeilamp verboden door de EU en de spaarlamp verplicht. Nul milieu-winst en veel duurdere lampen die minder gezellig licht geven.

De ondermaatse bijvangst, zegt de Nederlandse visserman, moet zo mogelijk levend terug overboord, want dat is je toekomst omdat één visje weer vele nieuwe visjes kan produceren. Maar dat mag niet van de EU, die bijvangst moet aan land gebracht worden en de vuilverbrandingsovens in. Hele visgebieden worden verboden verklaard voor de Nederlandse visserman, want de biodiversiteit moet omhoog en dan komen er dus windmolenparken in die zeegebieden en dan zie je de biodiversiteit per jaar afnemen. Goed bezig.

De lokale demokratie gaat ook geweldig. In Haarlem trachtte de wethouder weg te moffelen dat de toewijzing van huurwoningen aan asielzoekers en psychiatrische patiënten die massaal uit inrichtingen gezet worden toch echt wel invloed had op de toch al héél lange wachttijden op een huurwoning.

Ook op lokaal niveau wordt de demokratie uitgehold omdat gewone mensen met een baan het gemeentelijk raadslidmaatschap niet meer aan kunnen: toch al ingewikkelde problemen nog eens extra in ambtenaren-jargon. Er zitten dan ook veel ambtenaren in de gemeenteraden. De roep is nu om de gemeentraadsleden met een gewone baan te laten ondersteunen door . . . . . . . ambtenaren.

Wynia praat ook met Remkes die een commissie voorzit die moet gaan zorgen dat de demokratie beter gaat functioneren. Daar verwacht Wynia mischien wel iets van. Ik niet.

Wat Wynia allemaal níét zegt, maar hopelijk wel bedoelt: minder, minder, minder verzorgingsstaat, minder minder, minder geld voor veiligheid, onderwijs en gezondheidszorg. Méér, meér, méér publieke diensten die aan de naden beginnen te scheuren. Méér, meér, méér overwerkte middenklasse tegen een burn-out aan.

Het wachten is op de Kladderadatsch.

____________