Hamas viert het bezit van de nieuwe M75-raket die aangeschaft kon worden dank zij de deal die Obama met Iran sloot

De Grote Historicus & Strateeg Maarten van Rossem, die een leuk pensioen heeft als emeritus-hoogleraar, maar bij-klust als goedbetaald Slimste-Mens-Orakel en welgesalarieerde Leuke-Stadjes-Bezichtiger is één van de stemmen die zich lieten horen toen Obama de Iran-deal van 2015 sloot, waardoor het messianistisch-apokalyptische Ayatollah-regime dezelfde weg op kon als Noord-Korea eerder was gegaan. Ik weet niet meer in welk regressief-links wauwel-programma het was. Waarschijnlijk óf Pauw/Jinek óf De Wereld Deugt Door. In elk geval zei professor Van Rossem dat Obama’s Iran-deal liet zien dat je ook met vreedzame middelen een heel eind kon komen op weg naar de wereldvrede. Of zoiets. Netanyahu noemde de deal “een existentiële dreiging jegens Israël” en Alan Dershowitz dacht dat de deal wel vergelijkbaar was met die welke Neville Chamberlain in 1938 met Hitler sloot.

Professor Van Rossem heeft ook wel eens in DWDD gezegd: “Israël is natuurlijk gewoon een expansieve staat”

De auteur van de analyse — “War between Israel and Iran is inevitable, and there is one person to blame: Barack Obama —  die ik hier samenvat noemt zich “Kram”. Uiteraard een pseudoniem, want wie islam-kritisch is en zich ook nog met Pamela Geller associeert is ook in Amerika zijn leven niet meer zeker.

IRAN VOOR EN NA DE DEAL

Enfin, “Kram” dus:

Obama’s gedachte was geniaal van eenvoud: stel het nucleaire programma van Iran 10 jaar uit en dan zal er in die tijd vast wel een gematigder regering zijn gekomen. De controle op het uranium-verrijkings-programma van Iran was zodanig dat Iran gemakkelijk tóch zijn centrifuges kon laten draaien voor agressieve nucleaire doeleinden, want Obama ging ermee accoord dat er géén onverwachte inspecties zouden komen. Hij keek voorts voorbij aan de terreur die Iran in het Midden-Oosten en over de hele wereld aanricht. Hij gaf 150 miljard dollar aan Iran cadeau als beloning voor het sluiten van de deal. En volgens recent nieuws kneep hij een oog dicht voor de drugs-handel van Irans proxy Hezbollah in Libanon en deszelfs geld-witwas-praktijken in Amerika.

In de daarop volgende onderhandelingen met Netanyahu in datzelfde jaar 2015 was Obama wél stevig: de gevraagde 45 miljard voor Israëls defensie ging naar 39 miljard en om Israël zo min mogelijk ruimte te geven Iran te confronteren, werd erbij bepaald dat Israël in geval van oorlog met Iran géén beroep mocht doen op extra geld bij het Congres. Het werd Israël voorts verboden een deel van die 39 miljard te investeren in de eigen wapen-industrie. Netanyahu kon niet anders dan accepteren.

Sinds de Iran-deal van kracht is geworden, heeft Iran in Gaza Hamas en Islamitische Jihad met 70 miljoen gesteund. Het geld heeft Iran voorts in staat gesteld zijn proxy Hezbollah dusdanig te versterken dat Libanon in feite door Hezbollah is overgenomen. Het leger van Hezbollah is volgens het IDF nu 50.000 man sterk en heeft 150.000 raketten.

Nog een teken dat Iran zich aan het voorbereiden is op oorlog met Israël: de corridor over land die het regime aan het vormen is via Irak en Syrië naar Libanon. Israël zal moeten toeslaan voor het gevaar te groot wordt en dan zal Israël weer de schuld krijgen. Maar de ware schuldige is natuurlijk Obama.

U kent ‘m toch wel? Die kalme professor, die nooit van zijn stuk is te brengen? Maar ja, dat is geen wonder als je Orakel van de Slimste Mens bent! Hoe intelligent moet je dan wel niet wezen!

__________