Jan Paternotte (D66)

En de moslims zijn de nieuwe Joden. Ook dát zegt Jan Paternotte, lid van de Tweede kamer voor D66. Daarmee is de pervertering weer de volle 180 graden, want de moslims zijn natuurlijk niet de nieuwe Joden maar de oudste Jodenjágers ter wereld, hebben via de Moefti van Jeruzalem met Hitler samengewerkt en hebben in hun thuislanden in het Midden-Oosten het nazisme zowel in Reinkultur bewaard — de Hitlerverering is groot aldaar — maar ook die mix van islam en nazisme is zeer geslaagd. Ik mag persoonlijk dan ook graag van de nazislam spreken.

Paternotte blijft dus goed in het spoor van Pechtold die meent dat we van de islam niets te duchten hebben.

Het merk “Jan Paternotte” wordt overigens hier en hier uitgevent.

Hoe Paternotte in de islam-problematiek staat kan aan de hand van twee citaten meteen duidelijk zijn:

“Groepen leven volledig langs elkaar heen. Om ongelijkheid in kansen tegen te gaan wil D66 daarom peuters bij elkaar brengen.”

“Ervaren, sterke leraren die toe zijn aan een uitdaging gaan het lerarenteam op scholen met veel uitdagingen versterken.”

U ziet: dat groepen “volledig langs elkaar heen” leven en zelfs peuters al “bij elkaar” gebracht moeten worden, is een gegeven dat niet vraagt om bezinning op de instroom van moslims maar om leraren die graag nóg meer “uitdagingen” aangaan dan ze al op hun bordje hebben.

Ik wil het hebben over een uitzending van Radio 1 van donderdag 8 februari onder leiding van Willemijn Veenhoven waaraan  GeenStijl aandacht besteedt onder de titel “Terugluisteren. Zeventien minuten Thierry Baudet afzeiken op Radio 1 met D66’er Jan Paternotte”. Dat is geen woord teveel gezegd. Maar ik wil graag de analyse ietsje grondiger plegen dan auteur “Ronaldo”.

Hier is de uitzending op de site van Radio 1 zelf.

De uitzending opent met een lekker wild klankbeeld waarin de vette citaten over elkaar buitelen.

‘ontmoeting met de Amerikaanse racist Jared Taylor’
‘de Nederlandse bevolking homeopathisch verdunnen’
‘de wil van het volk staat boven alles en dus ook boven het parlement’
‘Baudet doet alles volgens het Handboek Populisme’

U voelt het Hitlertje natuurlijk al zitten: racist Baudet ziet het parlement als Quasselbude en doet een beroep op völkische daadkracht. Dat Baudet, heel anders dan Hitler, die daadkracht niet wil omzetten in massa-vernietigingskampen voor moslims, maar wil voorkomen dat ze hier door moslims opnieuw ooit voor Joden ingericht gaan worden, is voor de NPO (“speciaal voor iedereen”) niet relevant.

Een van de geestelijke vaders van deze uitzending, Peter Kee, die samen met  David van der Wilde dit “handboek” (7 regeltjes) heeft samengesteld, zit ook ter discussie aan.

Ik citeer de toelichting op de 7 regeltjes die door de auteurs Kee en Van der Wilde wordt gegeven:

“Met het volk hoog in het vaandel wordt steevast gekozen voor een directe democratie. Een parlementair stelsel of consensus zouden de volkswil namelijk maar in de weg staan en daarmee per definitie verkeerd zijn. Al gaat die vlieger niet op voor de interne aangelegenheden, hier geldt enkel de wil van de leider.

Om verdere tegenspraak uit de weg te gaan, proberen populisten hun verhaal via de eigen kanalen -voornamelijk sociale media- naar buiten te brengen. Zo blijf je de baas over je eigen boodschap en kunnen onhaalbare plannen en tegenstrijdigheden zonder context worden gelanceerd.

Blijkt er dan toch kritiek te zijn, dan ga je vol op het orgel. Verklaar de boodschapper of criticus tot volksvijand, roep hard dat je wordt gedemoniseerd. Zo ben je terug bij stap één en twee, waarmee je het eigen gelijk nog verder kunt versterken.

Of dat populisme verkeerd is? Niet per definitie. Natuurlijk kan een populist inhoudelijke punten scoren of zelfs gelijk hebben. Een populair politicus heeft immers een boodschap waar een grote groep mensen het mee eens is.

Kijk eens hoe slim! De Hitler-referenties zijn: “volk-en-vaandel”, “parlement-als-obstakel”, “wil-van-de-leider” en  “critici-zijn-volksvijanden”.

Dan wordt een vleugje Zyklon-B terug genomen met “kan-zelfs-gelijk-hebben” om vervolgens dat gelijk tóch direct weer te koppelen aan “de massa” via “grote-groep-mensen-mee-eens”.

Maar de suggestie Baudet = Hitler wordt door Paternotte in deze uitzending voortdurend nóg veel directer gewekt.
Luister maar eens.
De citaten zijn niet helemáál letterlijk, maar bijna-woordelijk.

 ‘de elite heeft ons volgens Baudet verraden voor de Ander, namelijk voor Buitenlanders en Moslims’
 ‘tsunami van isamisering van Wilders is hetzelfde als de homeopathiscne verdunning van Baudet en dat dan samen met het-volk-is-het-volk-niet-meer’ (Ja, je moet het goed lezen en op de tong proeven maar het is echt smerig)
 ‘Wat je uiteindelijk zegt is dat er een groep mensen in Nederland zijn die de oorzaak zijn van alle problemen’ (“An Allem sind die Juden Schuld!”)
‘Wij van D66 komen al 50 jaar op voor de gelijkheid van mensen of ze nou homo of hetero zijn of man of vrouw of ongeacht je afkomst en dan staan we inderdaad recht tegenover dit soort [enzovoort].’

Let hier op de smerige truc die voortdurend toegepast wordt en is gebaseerd op het idiote Artikel 1 van de Grondwet waarin ook aangeboren eigenschappen als huidskleur, geslacht en seksuele geaardheid over dezelfde kam  geschoren worden als ideologische overtuiging. En dat doen types als Paternotte uitsluitend om islamkritiek als “racisme” weg te kunnen zetten. Want met “je afkomst” bedoelt Paternotte gegarandeerd vooral moslims. En dat is dus niet waar-je-vandaan-komt maar dat is waarin-je-gelooft.

‘IQ-verschillen tusen volkeren, ach dat is volgens Baudet allemaal wetenschappelijk bewezen’
 ‘hij vindt het dus normaal om zo te praten over rassen’
 ‘het is niet toeval dat de meeste Nobelprijswinaars blank zijn’
‘als je dat soort dingen zegt, dan praat je als een racist.’
‘als het kwaakt als een eend dan is het meestal ’n eend’
‘Baudet is een racist’
‘de manier waarop hij mensen tegen elkaar opzet’
‘mensen tegen elkaar opzetten’
‘op een heel venijnige manier tegen elkaar opzetten’
‘zeggen dat sommige Nederlanders dommer zijn andere vanwege hun afkomst’
‘en dat zo iemand dan op 10% van de stemmen staat in de peilingen’

Willemijn Veenhoven

Presentatrice Willemijn Veenhoven, die vaak een instemmend hummetje ten beste geeft bij het hypokriete gelul van Paternotte, heeft toch rond minuut 10 ergens één lucide moment:

 “Ik wil dat jullie in debat gaan over jullie ideeën en niet dat jullie een week praten over één woordje!”

Dat woordje is, uiteraard, “racisme”.
Maar dat verwijt van Veenhoven treft dus niet Baudet cum suis, maar uitsluitend Paternotte en consorten.
Want op de nuchtere vaststellingen dat

1) veel wetenschappelijk onderzoek wijst op een flink LAGER GEMIDDELD IQ in Afrika en het Midden-Oosten
2) nergens in die contreien een fatsoenlijke samenleving van de grond komt
3) dit zo langzamerhand echt niet meer geweten kan worden aan “het kolonialisme”

moet toch inmiddels de conclusie wel luiden dat dit inzicht alleen al aanleiding zou moeten zijn om de immigratie uit die streken drastisch te beperken.

En een klein bijkomend redentje zóú kunnen zijn dat die immigranten MET DAT LAGERE GEMIDDELDE IQ OOK NOG EEN NAZISTISCHE IDEOLOGIE ALS DE ISLAM MEEBRENGEN.

Paternotte komt tot twee keer toe met het verhaal dat in Rotterdam, waar Baudet met Leefbaar gaat samenwerken, datzelfde Leefbaar plannen heeft die ertoe leiden dat  ‘de Turkse en Marokkaanse groenteman plaats moet maken voor een Nederlandse‘. Dat dikt Paternotte nog even aan door het levendig voor te stellen als zou een Marokkaanse zoon die de groentwinkel van zijn vader wil voortzetten van Leefbaar te horen zou krijgen dat zulks niet doorgaat omdát hij Marokkaan is. Ah! Judenvertreibung!

Lasterlijke onzin natuurlijk. Ik geef u een screenshot van de betreffende paragraaf uit het concept verkiezings-programma van Leefbaar Rotterdam. Dat zegt genoeg.

Tenlotte. Tsja. Baudetje is inderdaad soms op het randje. Het is een Fransje Kellendonk, hè? Tijdens het recente debat in de Balie met Halsema suggereerde Baudet dat Halsema’s islamliefde en voorkeur voor het veelkleurig-exotische met vaginale verschijnselen gepaard gingen: “Je zit ervan te schuiven op je stoel.”

In die categorie valt ook Baudets pepernotengrap die Paternotte aanhaalt als bewijs voor het moorddadige racisme van de jonge partijleider.

‘Dan zit-ie ergens over Zwarte Piet te praten. En dan ziet-ie een zwarte Nederlander in de zaal en dan zegt-ie hé kom je pepernoten gooien.’

Die zwarte Nederlander was een vrouw. Uiteraard meldt Paternotte dat niet. Want dat haalt namelijk de scherpste rand van de opmerking er al af. Ik ben er van overtuigd dat-ie de opmerking niet gemaakt zou hebben tegen een zwarte man. Dit moet je eerder zien als een uiting van, eh . . . . . de oorlog tussen de geslachten dan die tussen de rassen. Scherp en stout blijft het, maar wetend dat het tegen een vrouw was gericht, kan ik er best om lachen.

______________