Petra Sijpesteijn moet wel ’n héél erg eng meisje zijn. Ze doet me denken aan hysterisch islamofiele Grefo Janneke Stegeman. Hier kunt u heel veel lezen over Sijpesteijn en haar activiteiten. Zelf heb ik dat niet gedaan. Ik kan de gekte niet meer harden. Al zo’n 20 jaar heb ik dagwerk aan het aan de kaak stellen van dit soort gevaarlijke dwaallichten. Je moet dat interview van vandaag in Trouw met haar ’s lezen. Ze wordt geïnterviewd door een andere vrouwtjes-islamofiel: Marije van Beek. (Eh, Marije van Beek, zegt u?) Kalmpjes zit Sijpesteijn uit te leggen dat ze in de gruwelijkste ontsporing van de menselijk geest in de wereld-geschiedenis, de islam, meer eenheid en kracht wil brengen. Alsof je het conflict  tussen een soort SA en de SS, maar dan op veel grotere schaal en veel langduriger, wilt beslechten tot meerdere eenheid onder de Hitler van de islam, Mohammed.

“Ik zie hoe dat bipolaire beeld [de tegenstelling tussen sjiisme en soennisme] alles overschaduwt, en dat gaat me aan het hart. Als historicus, die ziet dat de geschiedenis wordt vervalst. Maar ook als mens. Meer kennis kan vijandigheden in de toekomst voorkomen. Een sjiitische terrorist die zich opblaast in een moskee van soennieten, zegt dat hij dat doet ‘omdat zij in de zevende eeuw Hussein al hebben vermoord’. Het gevaar is dat we gaan denken dat het dus onvermijdelijk is dat soennieten en sjiieten elkaar naar het leven staan.

“Er zijn wonden geslagen, groepen uitgemoord, tombes vernietigd – dat kun je moeilijk weer terugdraaien. Toch geloof ik wel dat het nog goed kan komen, en het besef dat ‘we tenslotte allemaal moslims zijn’ de boventoon kan gaan voeren. De huidige kloof is ontstaan doordat in het Midden-Oosten bepaalde zekerheden zijn weggeslagen, zoals vrede, veiligheid en staatsstructuren. Daarom is men teruggevallen op sektarisme, en religieuze identiteiten die daarvoor niet zo belangrijk waren. Dat patroon zien we door de geschiedenis heen. Er waren vaker momenten dat sektarisme tot moordpartijen leidde, maar dat ebde dan ook weer weg, en dan leefden mensen weer vreedzaam samen. Die haat hóéft er niet te zijn.” [mijn vet]

Geweldige laatste zin over een “geloof” dat totalitaire haat in al zijn moleculen heeft zitten. Ik ben zo vrij om er niet eens meer op in te gaan. En dit totaal geflipte wijf is dus hoogleraar op een leerstoel waarover ik in april 2012 heb geschreven onder de titel “Lucis-instituut: nep-wetenschap betaald door olie-sheiks”. Het specifieke onderzoeks-project waaraan ze werkt wordt betaald door de “European Research Council”. De EU in samenwerking met de oliesjeiks dus.

In het screenshot bovenaan dit stuk kunt u lezen dat het gaat om een “internationaal onderzoeksproject getiteld “Embedding Conquest: Naturalising Muslim Rule in the Early Islamic Empire (600-1000)”. De insteek is dus om er achter te komen hoe die oceanisch bloedige veroveringstocht van de moslimische Arabieren die in feite binnen honderd jaar werd voltooid, namelijk tussen 632 en 732 na Christus, en de daarop volgende 14 eeuwen lange totalitaire, moorddadige onderdrukking, werden “ingebed” en “genaturaliseerd” in de veroverde gebieden. Dus hoe de totalitaire en moorddadige islam tot het dagelijks leven ging behoren tot een mens niet meer beter wist.
______________