Van de NOS-sport-presentatoren is Jeroen Stomphorst (links) misschien wel het meest goedlachs. Al moet je Sjoerd van Ramshorst (rechts) ook niet uitvlakken op dat vlak. De beide stompe rammers tekenden beiden voor de presentatie van een smerig staaltje Israël-bashing. Ram op vrijdag 4 mei en Stomp op maandag 7 mei.  

Het zijn natuurlijk niet alleen de presentatoren. Personeel dat ter plekke de reportages verzorgt en de hele organisatie eromheen is net zo anti-Israëlisch gehersenspoeld. Terwijl ze allemaal ongetwijfeld van zichzelf denken dat ze vreselijk bij de tijd zijn. Mannen van de wereld. Maar ze weten geen ene kut van de geschiedenis van Israël noch van theorie en praktijk van de nazislam.

Er is iets geks aan de hand. Niet dat ik paranoia ben. Maar met geen mogelijkheid kan ik mijn eigenste 2 tweets terugvinden die ik wijdde aan de Israël-bash-reportage die Ram op vrijdag 4 mei presenteerde, de vertrekdag van de Giro in Israël. Die uitzending zelf is toevalligerwijs ook niet terug te kijken. Kijk maar:

SPORTJOURNAAL NIET BESCHIKBAAR

Maar ik kan gelukkig op basis van eigen materiaal nog wel een beeldverslagje geven van Ram zijn anti-Israël-gezeik op die vrijdagse vertrekdag van de Giro:

GIRO PALESTIJNSE WIELERFAN 1

GIRO PALESTIJNSE WIELERFAN 2

GIRO PALESTIJNSE WIELERFAN 3.png

U ziet, een vertegenwoordiger van dat volk dat alleen maar uitgevonden is om Israël te terroriseren en dat al decennia miljarden “hulp” ontvangt en daarvan uitsluitend nóg meer terreur produceert, mag het leugenlasterwoord “bezetting” weer in de bek nemen.

GIRO PALESTIJNSE FIETSERS LANGS DE GRUWELMUUR

En de gruwelmuur die de “Palestijnse” onschuldige wielerliefhebbers gruwelijk buiten sluit ontbrak ook niet. Wat wél ontbrak uiteraard: de mededeling dat die “muur” alleen maar een muur is op plekken waar Palmaffia-sluipschutters vanaf daken op doelen in  Israël zouden kunnen schieten.

En oh ja! De reden waarom die “muur”, die op 90% van de plekken een “barrière” is, ooit is geplaatst, vermeldt het sportjournaal óók niet:

BUS AANSLAG ISRAEL

BUS AANSLAG ISRAEL 2

En nou het foute gezeik van Stomp op maandagavond 7 mei. Kijk vanaf 5:40. Hij is deze keer niet goedlachs, Stompie. Hij trekt de hele tijd een ernstige kop. Want, ja, Israël hè?

STOMPHORST JEROEN AANKLAGEN KANIS

De jeugdige en ongetwijfeld alleraardigste nitwit Bennett, een van de anonieme renners uit het peloton, mag van Stomp zijn rijpe mening geven over Israël:

GIRO BENNET 1.png

GIRO BENNET 2

GIRO BENNET 3

GIRO BENNET 4

Bennett wordt door de interviewende Jan-Lul van dienst nog extra gesouffleerd:

“Het was heel eenzijdig, hè? Het was alleen maar door Israëlisch gebied. Niet door het Palestijnse gebied. Dat heb je gemist. Dat vinje ‘n gemiste kans. “

Niks weten ze van Israël of “de Palestijnen”, niet ook maar het allerkleinste door Khomeiny genaaide baby-kutje. Maar wel een vette mening. Domme, comfortabelistische klootzakken.

Uitgebreide aandacht is er tenslotte van het sportjournaal voor de gruwel van de Israëlische douane. Je zou wensen dat ze net zo attent waren op de Palmaffia-terreur, de tegen Israël gerichte én de onderlinge. Breed wordt door Stomp uitgemeten hoe de Israëlische douane helemaal niet in de gaten had hoe belangrijk wielrennen en Tom Dumoulin in Nederland zijn. Ach ja, die achterlijke Joden: weten die veel wat er in Nederland écht gewichtig wordt gevonden!

“Want de Israëlische douane laat je niet zomaar gaan”, zegt Stomp met betekenisvol geladen stem. Maar hij bedoelt niet dat eeuwenlange terreur tegen de Joden en vooral de laatste 100 jaar tegen Israël daar iets mee te maken zouden kunnen hebben.

(Ephimenco beschrijft trouwens in Trouw hoe Eurosport laat zien hoe het óók kan: “Ik keek naar Eurosport en zag geen kille Israëlische soldaten en schreeuwende Palestijnen”.)
___________________