Preciezer gezegd: Pauw bejubelt niet zelf, maar geeft gelegenheid. Voor een jubel-item rond de populaire Liverpool-voetballer Mohammed Salah, die veel doelpunten maakt voor Liverpool en dan Allah uitgebreid dankt door op het veld de bidhouding aan te nemen. U weet wel, zoals steeds meer moslims doen, in de openbare ruimte, bijvoorbeeld in het Londens Hyde Park rond de speakers-corner, waar je geen islam-kritiek meer mag leveren. Persoonlijk vind ik dat problematisch, want de islam is al 1400 jaar een nazi-ideologie.

Kijk-luister vanaf 32:50.

RTL-7 voetbal-verslaggever Sierd de Vos zit naast Farid Azarkan, de tijdelijke fractie-voorzitter van DENK, de sympathieke kleine Turks-Marokkaanse moslim-fractie in de 2e kamer.

We krijgen uiteraard Allah-Salah-aanhangers uit Engeland te horen, allemaal lichtgetinte blij-positieve types. Eentje was eerst geen aanhanger van Liverpool, maar inmiddels wel geworden vanwege collega-moslim Salah. Kijk, dan heb je bindende kracht.

SALAH PAUW 1

De supporters zingen: “Als-ie er nog een paar inschiet, word ik ook maar islamiet.”

Dat geldt ook — bindende kracht— voor die  twee Engelse ginger-jongetjes op 37:00 die op de knieën gaan voor Salah en de Allah-groet brengen.

Farid Azarkan suggereert dat het “een geschenk van God” is dat Salah na al die aanslagen de moslims weer positief op de kaart heeft gezet.

Er wordt uiterst serieus gesproken over het probleem dat Salah deze wedstrijd moet spelen tijdens de ramadan.

Hij heeft ontheffing gekregen, zegt Sierd en vraagt aan Farid:

“Ik weet niet wie daar bij jullie over gaat?”

Waarop Farid:

“Daar gaat-ie zelf over!”

Aldus benadrukkend dat de islam helemaal niet zo collectivistisch is, als wel ’s door islamofoben wordt gedacht.

Niettemin: Salah heeft wel degelijk ontheffing gekregen van een of andere moslim-autoriteit, zoals Sierd vaststelt en Farid toegeeft.

Sierd heeft Marokkaans voetballertje Afellay nog gekend, die wél altijd heel principieel rond de ramadan níét at, óók bij grote wedstrijden.

Pauw neemt de gelegenheid te baat om per ongeluk iets positiefs over het christendom te zeggen. Echt per ongeluk, want in eerste instantie gaat ‘t ‘m erom christen-gesjoemel aan de kaak te stellen:

“Wij komen uit een christelijke cultuur, waar altijd gesjoemeld wordt met elk christelijk principe als het beter uitkomt, toch? Dus wees blij dat het overal wordt overgenomen”.

Jeroentje vermijdt zorgvuldig om te zeggen: “dat het in de islam wordt overgenomen”. Het is een slim ventje, Jeroentje. Ik denk niet dat-ie, voor-ie dood gaat, zich nog óóit één builtje gaat vallen aan een per ongeluk pc-niet-correctje. (Overigens wordt er natuurlijk intussen helemaal niks christelijke-vrijzinnigs overgenomen door de islam.)

Azarkan vertelt anecdotes die duidelijk maken dat Salah een goed en sociaal mens is. Salah “praat altijd zacht, altijd met een glimlach en dat doet de harten smelten”, zegt  Azarkan.

Dat straalt allemaal positief af op de islam, uiteraard.

SALAH MOSKEE MOCHT IK MAAR MEE

De supporters zingen: “Hij zit in de moskee, mocht ik ook maar met ‘m mee.”

Pauw over het islamitisch terneerzijgen van Salah na elk doelpunt:

“Bij elke christelijke voetballer zie je het ene kruis na het andere kruis.”

Waarop Azarkan:

“Nou dat valt erg mee, misschien in de zuidelijke landen, maar in Nederland zie je dat niet zo heel vaak meer.”

Waarop Pauw:

“Dat is ook niet heel erg, hoor!”

(Op dat moment had ik zin om een vuist in zijn hypocriete smoel te planten.)

Ik had de indruk dat Sierd niet zoveel sympathie heeft voor Farid. Hij provoceerde Azrakan tijdens de uitzending, door met zijn glas wijn naar ‘m te proosten. En merk op dat Sierd er de nadruk op legt dat Salah pas zijn mogelijkheden heeft ontdekt onder leiding van de blonde Germaans-Arische trainer Jürgen Klopp, zodat het er toch weer op neer komt dat de gekleurde moslim-mens pas zijn potentieel kan ontplooien onder blank-christelijke leiding. Ik vond een en ander uitermate racistisch en islamofoob van De Vos.
_______________