Femke Halsema heeft het ambt van burgemeester van Amsterdam aanvaard met een speech vol van hetzelfde stompzinnig emo-geouwe-kuthoer dat ze altijd debiteert. Ik ga kort proberen te zijn. Zij staat, zegt ze, op de schouders van “reuzen” als “meneer Van Thijn” en “meneer Cohen”.

Lik godverdomme toch mijn reet, wijf!

Reuze-regenteske vol-idioten zal je bedoelen! Die Cohen die in een uitbarsting van publieke krankzinnigheid de islam aanwees als een bron van morele verfrissing en vernieuwing voor onze decadente Westerse moraal. Echwâh? Ja, echwâh! Dat is die Cohen die ik met eigen oren op een Auschwitz-herdenking hoorde zeggen dat oorlog verschrikkelijk is omdat er dan “mannen met geweren op andere mannen met geweren schieten”.

Ed van Thijn die als 6-jarig jongetje de nazi-laarzen op de trap hoorde, maar toen-ie vele jaren later begon te dementeren had-ie nog steeds geen ene pleuriskut van de geschiedenis van nazisme, islam, Jodendom en Israël  begrepen. Integendeel: alle foute linkse-regressieve clichés braakte-ie er in 2013 toen-ie bijna 80 was nog eens uit.

Halsema gaat de vrijheid voor alle Amsterdammers hoeden, want het wezen van Amsterdam is de belofte van vrijheid. Als dat Spinoza niet is! Vrijheid is volgens haar: Keti-Koti en het breken van de ketenen. Maar moeten we het niet óók hebben over het uitsluitende en voortdurende aanwijzen van de blanke Christen als de boosdoener, die eeuwig boete moet doen, terwijl juist hij de slavernij slechts kort bedreef én beëindigde terwijl mensen-van-kleur er eerder mee begonnen en het tot nu toe voortzetten? (De progressieve kanten van het kolonialisme noemen we natuurlijk al helemáál niet.) Oh ja! En wáár in Amsterdam worden “zwarte Amsterdammers ( . . .) uitgescholden en nog veel te vaak benadeeld”? Ik weet wel dat er disproportioneel veel zwarte Amsterdammers voor geweldpleging en andere criminaliteit worden veróórdeeld en dat zulks een landelijke trend is.

Halsema’s wereld is een vreugdevol feest van kaleidoscopische veelkleuren-diversiteit: Portugese joden uit de 17e eeuw én boten van de Gay Pride, provo’s én conservatieve regenten, bedrijven én vluchtelingen, cultuurminaars én feestvierders, gelovigen én ongelovigen, orthodoxen én vrijdenkers, jonge transgenders én oude Joodse mannen met pijpenkrullen, gesluierde vrouwen én Islamitische homoseksuelen.

Het lijkt het carnaval wel waarvoor ze ooit de boerka-dracht aanbeval:

“Goeiemorgen. Een vrolijke dag allemaal! http://www.feestkleding365.nl/accessoires/boerka/ (via @Superjan & @molovich)”

Ja, de 17-jarige Mohammed Bouchikhi werd doodgeschoten in het buurthuis op Wittenburg waar hij stage liep, maar als je zijn Marokkaanse naam noemt, waarom zwijg je dan over het Marokkaans-islamitische karakter van zware criminaliteit, gewelddadige drugshandel, liquidaties, wapenhandel en het rekruteren van jongeren? Dat heet gangster-islam.

Idem-dito als ze het heeft over drag-queen Monique de la Fressange die door “drie mannen” mishandeld werd en over het feit dat de LHBTI-gemeenschap steeds meer straat-agressie ervaart: geen woord over het islamitische karakter van de terreur.

“Amsterdam is Amsterdam niet meer als je identiteit een hokje wordt waar je niet uit kan kruipen, als je wordt uitgescholden, uitgesloten en zelfs mishandeld omdat je anders bent.”

Kijk-kijk: hier worden de drag-queen en de Jood die alleen maar aanvaard en met rust gelaten willen worden gelijk gesteld aan moslims en linkse identiteits-drammers die helemaal niet úít hun hok wíllen kruipen maar vanuit dat hok hun reactionaire ideeën aan de maatschappij willen opleggen.

Maar het ergste blijft dat Halsema de perversie der perversies wéér pleegt:

“In de Joodse gemeenschap vreest men het antisemitisme, in de moslimgemeenschap de haat tegen de islam.”

Nog maar ’s zeggen dan? 

Joden haten is héél, héél, héél erg slecht. Maar de islam haten zou elk fatsoenlijk mens als plicht moeten voelen. En elk fatsoenlijk mens zou het óók als zijn plicht moeten voelen om moslims te confronteren met theorie en praktijk van 1400 jaar islam. Veruit de meesten schijnen vingerwijzingen nodig te hebben, want ze komen uit zichzelf alsmaar niet tot realistische bestudering van gezegde theorie en praktijk. De moslims zijn niet de nieuwe Joden, maar de oudste Joden-jágers, aanhangers van een ideologie die álle wezenskenmerken met het nazisme deelt, die zich vanaf de jaren 1930 onder leiding van de moefti van Jeruzalem, Amin al-Husseini, massaal verbonden hebben met Hitler en zijn uitroeiings-plannen. Het Midden-Oosten is de enige regio op aarde waar de erfenis van Hitler is blijven leven en tot op de dag van vandaag gekoesterd wordt.

N. B. Nu u toch hier bent: lees even de aangehechte teksten aan deze tweet, dan krijgt u een indruk van het totale onbenul van Halsema inzake de islam.

_____________________