Dit was eigenlijk bedoeld als reactie onder bovenstaand item op GeenStijl, maar ik kreeg bij  pogingen tot plaatsing voortdurend te horen dat er een “error 500” was opgetreden en dat ik het later nog maar ’s moest proberen.

Op 1:33 komt Ronald van Raak (SP) aan ’t woord. Hij maakt ook weer dat vermoeiende kletskoek-onderscheid tussen enerzijds extremisten-salafisten-fundamentalisten, kortom wat Ronald noemt “die rare types met die verschrikkelijk rare opvattingen” en anderzijds “een miljoen moslims in Nederland die trots zijn op onze democratie en trots op onze rechtsstaat en die graag mee wilen doen”.

Tom Staal zegt er niks van. Maar dat had wel gemoeten. Want.

1) bestaat er géén apart geloof los van de islam dat je extremisme-salafisme-fundamentalisme-en-etcetera kunt noemen. Dat is een trucje van pc-idioten om niet het probleem van de islam-als-zodanig onder ogen te hoeven zien. (hier: https://www.vlaamsbelang.org/vbmagazine/vbm-2016-09/ en scroll naar pagina 16) Dat probleem bestaat er namelijk uit dat die islam als zodanig extremistisch-salafistisch-fundamentalistisch-en-etcetera is. Het enige wat je wel kunt zeggen is het volgende: er zijn gematigde moslims, maar dat zijn ze ondánks de islam. En ze zijn dat omdat ze de kern-bevelen van de islam, namelijk die tot jihad, niet opvolgen. Die passieve houding is overigens nog mijlenver verwijderd van Van Raaks “trots op onze democratie en trots op onze rechtsstaat en graag mee wilen doen”.

2) Van Raak heeft het over een miljoen moslims in Nederland. Dat is inderdaad het officiële geschatte aantal https://nos.nl/artikel/2163084-het-aantal-moslims-stijgt-maar-met-hoeveel.html. Maar onderzoek van Ruud Koopmans, gefekt-tsjekt door niemand minder dan de NRC https://www.nrc.nl/nieuws/2017/01/04/vijftig-miljoen-moslims-accepteren-geweld-6023657-a1539706, zegt dat de helft van de moslims wereldwijd een “intolerante vorm van de islam” aanhangt en dat “10 tot 20 procent bereid is om geweld te accepteren, ook tegen burgers, om de islam te verdedigen”. Dat zijn dus voor Nederland 500.000 intolerante moslims, waarvan er 100.000 tot 200.000 bereid zijn tot geweld.

Dus, Tom Staal, volgende keer graag wat weerwerk op dé fundamentele en wijd verbreide onzin over dit fundamentele onderwerp.

_______________