Niet dat Rutte, Pechtold, Klaver of Thieme minder islamofiel zijn. Maar Asscher, Segers en Buma toonden hun misdadige onbenul afgelopen woensdag bij de “algemene beschouwingen”. Het Parool heeft ’t debat netjes opgetekend. Geert Wilders stelt een islamverbod voor: islamitische scholen en moskeeën verbieden en boerka en koran weren uit de openbare ruimte.

Waarop Lodewijk Asscher: als je de islam verbiedt wordt Nederland “een onvrij land”. En: “Schrap het woord vrijheid dan maar uit uw naam.” Gert-Jan Segers zag de “godsdienstvrijheid” verdwijnen.

Als je dat zegt, impliceer je dat het bij (godsdienst-)vrijheid hoort om een nazistische ideologie te tolereren die eenmaal aan de macht alle tolerantie zal opheffen. Zoals 1400 jaar geschiedenis en de actualiteit bewijzen.

Wat zou ’t toch wezen, die ontkenning van het nazistische karakter van de islam in weerwil van al decennia aanzwellend bewijs ondersteund door 1400 jaar geschiedenis? Ik hou ’t op een mengsel van domheid, hedonistisch-narcistische ontkennings-zucht en opportunistisch conformisme. Maar in hun hart weten ze beter. En daarom is hun wegkijken misdadig.

Sybrand Buma gaf een extra historische dimensie aan die wegkijkende misdadigheid. Hij vond dat Wilders zich niet mocht beroepen op verzetsmensen uit WO II, want die zouden hebben gevochten voor een heel andere samenleving dan de PVV voorstaat.

Ik heb nieuws voor Buma: Wilders bevecht exact dezelfde vijand die de geallieerden in WO II bevochten en waartegen de verzetsmensen zich keerden. Wilders vecht in die zin dus precies voor diezelfde samenleving, strijdt dus dezelfde strijd als indertijd al die Soldaten van Oranje.

Want.

Want precies de islam is niet alleen een nazisme avant la lettre, dat wil zeggen de oudste systematische uitdrukking van een nazistische mentaliteit, maar ook een nazisme pendant et après la lettre, dat wil zeggen dat de islam, via de persoon van de Moefti van Jeruzalem, Amin al-Husseini, een bondgenootschap aanging met Hitler, waarna die gemengd-nazistisch-islamitische traditie in het Midden-Oosten de leidende ideologie bleef.

Die traditie heeft ook en vooral de “Palestijnse” maffia’s van Arafat tot Abbas tot Hamas aangedreven. Als verdediger van Israël staat Wilders ook in die zin in de anti-nazistische traditie.

Mischien wordt het tijd eens ’n boekie te lezen over de islam.

______________