Zie “ApostateProphet”: “Can Islam Be Reformed?”

Eerst was er deze week Jan Bockma, hoofdredacteur van Vrij Links,  die met behulp van een weledelzeergeleerde nog maar eens het sprookje de wereld inhielp dat “de islam” áls islam en “islamitische geleerden” vanuit islamítische inspiratie in Oude Tijden helemaal dol waren op de Socratische principes. Kolder natuurlijk, maar bij Vrij Links hebben ze helemaal ingezet op de Goede Moslim die nog eens een Goede Hervormde Islam gaat produceren. Opvallend was Bockma’s afkeer van Forum voor Democratie die sprak uit zijn formuleringen. De titel van zijn stuk was “Hoe Forum voor Democratie vrijdenkers verraadt” en een alineaatje luidde:

“Verraad aan de vrijdenkers in andere culturen – waaronder moslims! – die ook nu nog een dure prijs betalen voor het bevechten van die vrijheid. En dat is niet alleen verraad van Thierry, maar ook van zijn partijgenoot Paul Cliteur, die zich als voormalig voorzitter van het Humanistisch Verbond altijd hard heeft gemaakt voor die vrijdenkers, maar ze nu keihard in het gezicht spuugt door achter deze sprookjes aan te lopen. Het is een judasstreek, om maar eens een christelijke metafoor te gebruiken ( . . .).”

En toen was er een interview in de Volkskrant met Kardinaal Bassam Tibi, de Paus van de hervormbaarheidsgelovigen. Maar ook Janny Groen kreeg niet meer uit de oude baas dan de blote ponering-bewering dat er heus een onderscheid gemaakt móét worden tussen islam en islamisme en dat er een Goede & Verlichte & Europese islam mogelijk is. Want als zwarte medehumanisten in Senegal Tibi ooit verzekerden dat er zoiets als een Afrikaanse islam bestaat, dan moet er toch ook een Europese islam mogelijk zijn. Ja toch? Nee dan?

Nee dus. Tibi wordt in de kop van het Volkskrant-artikel weliswaar als “politicoloog” aangekondigd, maar hij is toch vooral een gelovige. Hij was in 2012 ” ingestort na een hausse van smerige aanvallen uit linkse hoek” en het kostte hem drie jaar om er “met hulp van psychotherapie en ­Allah, weer bovenop te komen. Allah was belangrijk voor me in die ­periode.” Ja, dat is een bekend verschijnsel: verwardheidsproblemen bij moslims. En als er ook nog een “linkse”  component bij zit, dan is psychose wel helemáál verzekerd. De islam: een religie dóór en vóór psychopaten. Deze gelovige “politicoloog”, die bij zijn arbeid door Allah wordt geholpen, ga ik niet serieus nemen.

Althans. Zijn geloof in de hervormbaarheid van de islam neem ik niet serieus. Zijn waarschuwingen voor wat hij “islamisme” noemt zijn uiteraard tekenen aan de wand van het Huis van het Westen. Tibi is niet voor niks zo schizofreen geworden. Hij waarschuwt, ook in dit interview, dat het Westen moet ophouden de leugens van de gesubsidieerde moslim-organisaties te geloven, want het zijn wolven in schaapskleren, vooral als ze óók nog vanuit Saoedi-Arabië, de Golfstaten of Iran worden gesteund. Hij is echt wanhopig en dat geldt eigenlijk voor de meeste islam-critici wereldwijd.

Maar nee dus. De islam is niet hervormbaar. Want de Koran geldt als het letterlijke en “ongeschapen” woord van Allah dat al voor de oerknal door het nog niet bestaande universum zweefde. En ik wens elke hervormer geluk die deze oerkern van de islam — dus niet de kern van zoiets als “het islamisme” — wil hervormen. De Hadiths van de mythische Mohammed zijn nog een graadje agressiever en wreder dan het woord van Allah Himself en op “belediging” van deze moordenaar en slavenhaler reageren moslims nóg hysterischer dan op “bezoedeling” van de Koran.

Ayaan Hirsi Ali heeft eens uitgezocht wat je allemaal zou moeten “hervormen” in de islam om de leer een beetje humaan te maken. Nou, dat komt neer op het afschaffen van de islam.

Ruud Koopmans heeft in zijn boek met dodelijke precisie aangetoond hoezeer en met hoevelen de moslimische gelovigen er wereldwijd van overtuigd zijn dat het vergif van de islam helende godendrank is en dat het precies de islam zelf is, en niks anders, die voor zoveel ellende zorgt. Maar ook Koopmans heeft voor zichzelf een sprookje geschapen — uit sociale angst of om Fidan Ekiz te helpen — namelijk dat er een Gouden Tijd van de islam zou zijn geweest waarop hervormers terug zouden kunnen grijpen. Maar dat is een leugen, zoals ik uitgebreid heb aangetoond. De islam heeft niks anders “geproduceerd” dan bloedbaden en alleen nog een paar eeuwen kunnen parasiteren op pre-islamitische Oriëntaalse beschavingen voordat Al-Ghazali definitief het licht uitdeed.

Sprekend over zijn geestelijk instorting zegt Tibi nog dat de “smerige aanvallen uit linkse hoek”  op zijn persoon tot reden hadden “omdat ik het islamisme in een adem noemde met andere totalitaire bewegingen als het nazisme en communisme”. Bijna goed! Niet “islamisme”, maar de islam als geheel is een nazisme avant, pendant et après la lettre.  Er zijn gematigde moslims, maar dat zijn ze ondanks en in weerwil van de onhervormbare islam.

Een vraag waarop ik nog nooit antwoord heb gekregen, is de vraag die Hans Teeuwen 150 jaar geleden tijdens een etentje al eens stelde aan de toen aantredende leider van de PvdA, Wouter Bos: “Noem mij eens iets goeds wat de islam ons heeft gebracht wat we hier nog niet hadden?” Ik formuleer dat anders: noem mij eens één goed principe in de islam waaromheen een sucesvolle hervorming van de islam zou kunnen clusteren?

Iemand?

UPDATE 15 MEI 2019: Katiana Kayvantash, “De verlichte, milde versie van de islam is onvindbaar: politici en media vertonen struisvogelgedrag” https://opiniez.com/2019/05/12/de-verlichte-milde-versie-van-de-islam-is-onvindbaar/kayvankat/ Zie in dit verband ook mijn stuk “Het misdadige onbenul inzake de islam van Asscher, Segers en Buma” https://martienpennings.wordpress.com/2018/09/20/het-misdadige-onbenul-inzake-de-islam-van-asscher-segers-en-buma/
________________

Dit artikel is ook verschenen op “Veren of Lood”. Daar staan ook reacties onder.