Interessant interview. Wat notities gemaakt die ik hieronder uitwerk. Candace Owens en Rob Smith zijn vertegenwoordigers van de zwarte beweging die gaat onder vlaggen als #Blexit en #walk away from the plantation. Het is een beweging die genoeg heeft van het betuttel-racisme van de Democrats. Terzijde: dat ik dát nog mag meemaken! Nadat in 1998 mijn stuk “De neger als mens” door de reactie van Letter & Geest (Trouw) werd geweigerd.

De homo-emancipatie-beweging, zegt Smith, wordt overheerst door het transgendergedoe, dat niks meer te maken heeft met emancipatie en het recht van bestaan, maar gaat over een bordje op een wc. Het gaat niet meer om iets reëels, maar om extreem deug-signaleren. En er zitten nare kanten aan, zoals tot vrouwen omgebouwde mannen die bij sport in vrouwen-competities meedoen. Kleuters die zeggen dat ze voelen eigenlijk tot het andere geslacht te behoren, worden al hormonen toegediend waarmee onomkeerbare processen in gang worden gezet. Zó open-minded en tolerant zijn die ouders! Als je rustig wacht tot die kleuters mentaal volwassen worden, zijn het in bijna alle gevallen gewone homo’s of lesbo’s. Maar als je dat zegt, krijg je het etiket ”transfoob”. Links is niet meer in staat tot een dialoog en doet niks ander meer dan framen en uitsluiten. Deze narcisten zijn niet meer bezig met iets bouwen, maar met alles kapot maken wat ze niet zint. Ze zijn diep narcistisch en spelen  voortdurend het slachtoffer.

Rob Smith overtuigt Candace Owens dat de Gay Pride moet blijven bestaan voor de jongeren, want dat soort gedoe is een fase waar je als lesbische homo doorheen gaat, een fase waarin je de bevestiging zoekt dat je er publiekelijk mag zijn. En misschien is het zelfs slechts een fase in de evolutie van de homo-emancipatie-beweging.

Smith zegt dat het uit de kast komen als een zwarte conservatief veel zwaarder was dan het uit de kast komen als homo. Je wordt uitgseloten, gedemoniseerd, voor gek verklaard en je verliest vrienden, die dus geen vrienden blijken te zijn. Je wordt ook verweten in de kaart van de “witte supremacisten” te spelen. Linksen zeggen ook dat Owen en Smith het doen voor het geld en de glorie, terwijl de waarheid is dat banen voor hen gesloten werden, ze minder verdienden en allerlei haat over zich heen kregen. Links zijn, Trump haten en het slachtoffer spelen, is echt een stuk makkelijker en lucratiever.  Smith houdt jonge zwarten voor dat de Democrats willen dat ze zich slachtofer blijven voelen, zodat ze hen betuttel-racistisch kunnen blijven controleren. Veel zogenaamd “progressieve” bladen en tv-programma’s spreken niet voor zwarten of de LGTB-gemeenschap, maar zijn propaganda-platforms voor de Democrats. De linkse media maakten meteen het slachtofferschap van Jussie Smolett zo groot mogelijk, totdat bleek dat het een hoax was.  Het is een tegenstelling: linksen zijn constant aan het deug-signaleren dat ze zo dol zijn op LGBT-ers, en tegelijk hebben ze het nodig dat ze als “onderdrukt” gezien blijven worden. Dan is het natuurlijk lekker om de Trumpianen van die onderdrukking de schuld te geven.

Maar Amerika is misschien wel het beste land ter wereld voor homo’s en lesbo’s. In Amerika worden geen homo’s van flatgebouwen gegooid, zoals in een bepaalde andere cultuur die door de linksen wordt gepropageerd en omarmd. (Typisch toch dat beiden in deze conversatie de woorden islam en moslim niet bezigen.) Voor Smith was het keerpunt de Orlando terreur-aanslag van 2016 toen 49 homo’s en lesbo’s in een nachtclub werden doodgeschoten door een ISIS-aanhanger. Tot op dat moment was Smith een gewoon homo-linkserdje. Na de aanslag begonnen linksen de islam schoon te praten nog vóór ze de doden betreurden. Je mag er in links Amerika gewoon niet over praten, maar je kunt, vindt Smith,  best de radicale islam critiseren zonder islamofoob te zijn. (Op 33:20. Zó geïndoctrineerd en bang zijn ook deze twee dus ook: dat ze het woord “islamofoob” serieus gebruiken en denken dat er best een goede islam kan zijn. Ja, stel je voor zeg, dat een goede islam niet mogelijk is! Wat moeten we dan?) Homo’s zegen tegen Smith dat ze blij zijn dat hij de connectie islam en homohaat legt, omdat zij zelf het niet durven, want daar staat uitsluiting en misschien baanverlies op. Owens zegt dat ze het niet kan bevatten dat radicale moslima’s als Linda Sarsour op het schild der Democraten wordt geheven.

Smith denkt dat de Democrats en met name de types die zich verenigd hebben in uitsluiting van alle blanke hetero-mannen en in haat voor Amerika bij de verkiezingen van 2020 een nog grotere schok gaan krijgen dan bij de presidents-verkiezingen van 2016. De Democrats zullen uit hun Trump-haat-modus moeten komen en weer een normale dialoog met anders-denkenden moeten aangaan.

______________________