Gisteren bij Jinek. Sommige mensen zonder auto belanden soms toch op de snelweg, want ze zijn uit de auto gezet, of zonder benzine komen zitten of hadden op de fiets hun navigatie nog op “auto” staan. Dat is gevaarlijk. Daar kan je dood van gaan. Hou dat laatste vast.

Vanaf 42:20 gaat het vervolgens over de profielschets van de nieuwe voorzitter van de Hoge Raad. Jinek, op omineuze toon: “Forum-voor-Democratie-voorzitter Thierry Baudet doet ter plekke verslag op twitter.” En dan vertoont Jinek deze rant van Baudet. Hij staat voor een imposante gesloten deur en vertelt dat daarachter  besloten wordt wat voor soort rechter de hoogste wordt in Nederland. Dat zou wel wat transparanter mogen, bedoelt Baudet, want de Trias Politica komt steeds meer in gevaar als er een activistische rechter voorzitter van de Hoge Raad wordt. Er is namelijk een “dikastokratie” aan de hand waarbij rechters steeds meer op de stoel van politici gaan zitten en zo de democratie ondergraven. Ook Theo Hiddema legt hier nog eens perfect hetzelfde uit.

Hiddema en Baudet zijn dus bezig de Trias Politica te beschermen. Maar dan vraagt Jinek aan Carola Schouten wat zij ervan vindt. En die trekt een ernstig gezicht en zet een ernstige stem op. Baudet brengt de Trias Politica in gevaar, zegt ze. Baudet gaat echt een glibberig pad op, zegt ze. Nee, agrarische trut! Het zijn juist jullie kartel-politici die de Trias Politica in gevaar brengen omdat je idiote regelingen vastlegt in wetten en vervolgens verplichten activistische rechters jullie je er er ook nog aan te houden.

Waarna Herman Koch naar zijn mening gevraagd wordt: “We gunnen hem een wandeling langs de snelweg.”

Wat zullen we daar nou eens van zeggen van die uitspraak? Dat het toch een tering-mof blijft, die Hermann Koch? Wat een nare klootzak blijkt dat, zeg!

Maar Jinek vindt het hilarisch. En de rest van “de tafel” ook. En het publiek ook. En ik? Ik hoop dat Baudet  en Wilders samen een absolute meerderheid halen bij de volgende verkiezingen en dat het hele omroepbestel grondig gesaneerd wordt. Er moet ook een mogelijkheid zijn om de  commerciëlen van RTL een enorme loer te draaien. Daar weet Hiddema vast wel iets op.

KOCH ALS JISKEFETWEHRMACHTSOLDAT

Hermann Koch en Michiel Romeyn als Jiskefetwehrmachtsoldaten

___________________