Sybrand Nyssen maakt het borrelgebaar, alsof-ie ’n lekker glaasje hydroxy-chloroquine achterover slaat

LEES OOK: Wordt in NL een therapie verboden die hélpt tegen het virus? ” (11 mei 2020)

Eerst ging het vandaag in “Tijd voor MAX” over het “racisme” dat ook onze Nederlandse maatschappij voor “mensen van kleur” onleefbaar schijnt te maken. Conclusie: de hele cultuur moet óm en de hele geschiedenis herschreven. Daar zal het overwegend blank-bejaarde publiek van MAX blij mee zijn geweest.

En toen kwam er iets bijna nóg dommers, namelijk presentator Sybrand Nyssen die het onderwerp over hydroxy-chloroquine introduceerde. Kijk vanaf 22:30.

Nyssen maakt een gebaar alsof-ie een borreltje met dat spul achterover slaat terwijl-ie aan vaste medische deskundige, huisarts Ted van Essen, een voorzet geeft: is helemaal niks toch, die hydroxy-chloroquine?

Nou, dan gaat de deskundige los!

“Die hydroxy-chloroquine is door populisten enorm gestimuleerd. Door Trump maar Bolsenaro deed het ook. En heel apart: die zetten zich daarmee af tegen de medische wereld die het middel waarschijnlijk wilde onthouden aan de gewone mens omdat ze nieuw geld wilden verdienen met nieuwe middelen. Een complot-theorie die volstrekte onzin is. Nu is echt goed aangetoond dat het middel helemaal niks doet. Ook niet dat er meer sterfte door komt. Dat was vorige week even een bericht van een studie in The Lancet stond, dat was niet goed, maar nu is er een heel groot Engels onderzoek waaruit blijkt dat het helemaal niks doet, dus dan moet je ermee ophouden.”

Nyssen: “Nou, dat ga ik onmiddellijk doen! Dank je wel, Ted.”

Waarschijnlijk zullen de vele bejaarden die het hebben gehoord dat advies ook opvolgen. En dat is erg jammer, want als ze Corona oplopen, zou het middel, mits op de juiste tijd, met de juiste dosering en met de juiste hulpmiddelen toegediend, wel eens levensreddend kunnen zijn. In elk geval heb ik een afspraak met mijn huisarts dat, als ik (74 met longproblemen) het virus oploop, bekeken zal worden of ik het middel off label voorgeschreven kan krijgen. Maar dan wel, nogmaals, op de juiste manier.

Dat deftige Oxford-onderzoek namelijk, waarover Van Essen zo hoog opgeeft, is niet op de juiste manier uitgevoerd en net zo flut-en-flodder als dat andere deftige onderzoek van The Lancet. Het gaat om dit onderzoek dat hier is beschreven door  Marilynn Marchione.

Flut-en-flodder, zei ik. In dit onderzoek is namelijk OPNIEUW de essentie voor het succesvolle gebruik van hydroxy-chloroquine, namelijk in de eerste 8 dagen van de verschijnselen van Corona bij een patiënt plus het gebruik van zink en azithromycine niet toegepast. Er is gewoon in doodzieke en mindere zieke patiënten een zootje hydroxy-chloroquine gekwakt en toen gekeken of die eerder of beter genazen dan patiënten die het niet kregen. Hier is het protocol dat vertelt welke patiënten door de studie geschikt geacht werden voor de proef.

Helemaal niks over de noodzaak uitsluitend patiënten te behandelen in de eerste 8 dagen en dan niet alleen met hydroxy-chloroquine maar óók tegelijk met zink en azithromycine.  

Marilynn Marchione schrijft: “The results have not been published; the statement said full details will be provided soon.”  Soon? Nou, daar heb ik op 9 juni nog niks van gemerkt. Ook Marchione, “chief medical writer for the Associated Pres”,  geeft op 9 juni om 22:00 uur nog steeds geen update op haar twitter-account.

Wie meer wil weten over degenen die succesvol hydroxy-chloroquine + zink + azithromycine hebben toegepast – Vladimir Zelenko, Didier Raoult, Harvey Risch, Rob Elens –  verwijs ik naar mijn stuk hierover op mijn website en naar het stuk van Jan Gajentaan op OpinieZ.

Toegift: mijn reactie (onder pseudoniem “Leo Sar”) op een artikel op GeenStijl van “Ronaldo”.

UPDATE 11 JUNI 2020

Bij Op1 zat woensdagavond  10 juni de nefroloog (specialist op het gebied van nierziekten) Raphaël Duivenvoorden. Kijk vanaf 20:20. Deze meneer kwam nu eens definitief afrekenen met het verhaal dat hydroxy-chloroquine zou helpen tegen Corona . . . . . . NOT! NOT! NOT! HET IS VERBIJSTEREND DAT IK STEEDS HETZELFDE VERHAAL MOET VERTELLEN, namelijk dat ook deze zak hooi NIET de richtlijnen heeft gevolgd van degenen die het middel succesvol hebben toegepast, namelijk a) in de eerste 8 dagen én b) met zink én azithromycine.  Zie vooral ook mijn stuk van 11 mei “Wordt in NL een therapie verboden die hélpt tegen het virus?

Duivenvoorden is heel duidelijk. In zijn onderzoek werd het middel voornamelijk tot uitsluitend gegeven aan doodzieke patiënten. Hoor maar:

“ongeveer 12.000 mensen opgenomen met Corona in het ziekenhuis, die opgenomen patiënten zijn voornamelijk ook die het middel hebben gekregen”

“in principe is het alleen maar gebruikt . . . . tenminste de bedoeling is geweest het alleen maar te gebruiken voor mensen die echt ziek waren en in het ziekenhuis terecht kwamen ( . . .) en de bedoeling was niet om het te gebruiken in de eerste lijn”

De geleerde heeft gekeken naar de “effecten op het immuunsysteem”. Maar zo werkt het middel helemaal niet! De claim van degenen die het succesvol hebben toegepast luidt dat de hydroxychloroquine de cel opent, dat de zink erin gaat en dat aldus het virus in die cel geen kans krijgt.

Als presentatrice Carrie ten Napel de huisarts Rob Elens ter sprake brengt die 10 patiënten succesvol behandelde met de betreffende combinatie, zegt Duivenvoorden  “dat is het gevaar” dat “mensen met zo’n platform zonder goede onderbouwing dat soort statements maken”.

Maar zelf heeft-ie dus geen begin van benul waar-ie over praat. Niettemin kan Charles Groenhuijsen een klein miljoen kijkers voorhouden:

“Advies: niet doen! Dit niet nemen! Wachten op ’n beter mogelijkheid!”

HET HOUDT NIET OP. NIET VANZELF.

CORONA DUIVENVOORDE RADBOUD

UPDATE 20 JULI 20202:

Hier de doering voorgeschreven door een van de pioniers, Dr. Zelenko:

ZELENKO DOSERING

UPDATE 21 JULI 2020:

Hier nog maar eens een hoplakee-holadiejee: https://twitter.com/MartienPennings/status/1310477674184347649

_________________