**********************************************************************
ZIE OOK:
Johan Derksen: ‘Das weiß der Führer nicht!’
Spitsburgertje Johan Derksen zou eens moeten uitleggen wat-ie zo verkeerd vindt aan Geert Wilders
Johan Derksen is een viezerik met smetvrees
Kleinburger Johan Derksen moet zich tot voetbalgelul beperken
Johan Derksen, Farid Azarkan, Jeroen Pauw en de redeloze racistisch-fascistische Rif-apen uit Marokko
Jeroen Pauw, Johan Derksen, Jan Slagter en Natasja van Weezel bevorderen de Jodenhaat
**********************************************************************

Ik kijk altijd naar de voetbal-ouwehoeren. Zo benoem ik het programma van Derksen en Gijp voor mijn niet in voetbal geïnteresseerde omgeving. Zolang Derksen het over voetbal heeft, ouwehoert-ie vaak niet al te idioot, maar zo gauw-ie het heeft over bredere maatschappelijke verschijnselen, ontspoort-ie nogal eens. Het meest komische vind ik de waanwijze kop die hij doorgaans bij zijn derailleringen trekt. Ik heb al vaak over zijn bloopers geschreven. De mooiste vind ik altijd nog die keer toen het grote aantal doden bij de bouw van de stadions voor het wereldkampionschap voetbal in Qatar ter sprake kwam en hij doodernstig zei: “Maar dat weet de sjeik natuurlijk niet.” Van welke Duitse leider van welk seculier geloof werd dat ook al weer ooit eerder gezegd?

Gisteren was het weer raak. Jan Pieterszoon Coen, zei Derksen, heeft inderdaad een heel eiland min of meer uitgemoord, maar de man heeft in het kader van de VOC ook wel “heel veel goeie dingen” gedaan. Inderdaad: Hitler heeft tenslotte ook die prachtige Autobahnen aangelegd en de Volkswagen-kever laten ontwikkelen. Dat uitmoorden door J. P. Coen, zo voegde Derksen eraan toe, “paste in het tijdsbeeld”. Werkelijk? Hij meende het Coen-bashen verder te kunnen relativeren door erop te wijzen “dat heel veel van die dure grachtenpanden in Amsterdam ook met VOC-geld ooit gebouwd zijn, dus moet je daar dan wel in kunnen wonen”. Nee, inderdaad: dan kan je wel op álle slakken zout leggen

Vanaf minuut 6 van het tweede deel moet blijkbaar Baudet even gebashed worden. We zien ’n fragment uit “Goedemorgen Nederland” van WNL, waarin Baudet zegt: “De NPO is overweldigend politiek vooringenomen links en dat zie je aan zo’n programma als ‘M’. Dat zie je aan ál die programma’s dat ze inderdaad dubbele standaarden hanteren, dat ze bizar hard ingaan op mensen als Wilders en op mij en dat ze deze Aquarium, of hoe-ie ook maar heet, een open podium bieden.”

Aquarium! Oei! Dat valt niet goed in dit beschaafde gezelschap. Want bij deze slotwoorden zit Wilfred Genee bedenkelijk te kijken, waarna Derksen met een nóg bedenkelijker blik in beeld komt. Op meewarig-verontruste toon zegt Derksen vervolgens: “Ja-ja, maar ik vind de media optredens van Baudet toch al niet zo sterk. Die breekt meer af via de media dan dat-ie opbouwt ( . . .) hij komt altijd als de loser eruit.” Dan heeft Derksen in de loop van de uitzending Akwasi al een Zwarte Piet genoemd en het gehad over “die ontzettende vervelende raaskallende rapper. Akwasi? Of zo? Wat ’n lul is dat jôh!”

Vervolgens wordt het opstappen door Baudet bij die zwartzure linkse dramtrut Simone Weimans gehekeld. Daar wordt geen beeld bij geleverd, dus kunnen we niet zien hoe volkomen terecht dat weglopen was en zodoende kunnen de heren Johan Derksen, René van der Gijp en Valentijn Driessen met waanwijze woorden Baudet gaan zitten hekelen: “ongeleid projectiel”, “hij moet ’s wat stabieler worden”. Stelletje hypocrieten. Nu ik het fragment terugzie, begin ik trouwens sterk te vermoeden dat Baudet bewust genaaid is. Het was een opzetje. Wanneer Baudet begint te klagen dat het onderwerp waarvoor hij meent uitgenodigd te zijn niet aan bod komt, namelijk het uitbrengen van de FvD-partijkrant, dan is Weimans net even té snel en gretig met dat “zo is het mij niet verteld”. De begerigheid waarmee ze vervolgens ook de laatste minuten wil vullen met “de actualiteit” is stuitend. Dat geldt ook voor de triomfantelijke blik waarmee ze haar collega’s tenslotte aankijkt: missie geslaagd! Teringwijf.

Hieronder het hele interview van dik 10 minuten:

__________________