Hierboven staat een afbeelding van de motie die vier halve garen indienden om het 14 oktober 2010 aangetreden “gedoogkabinet” Rutte-Wilders dwars te zitten. De waanzin van ondertekenaar Halsema heb ik in tientallen opstelletjes getekend, evenals die van Pechtold. Minder vaak heb ik Roemer en Cohen de tiefus gescholden. Alijd al argumenterend natuurlijk, dat dan weer wel. Een dingetje nog speciaal over Cohen: die presteerde het om in een uitbarsting van publieke krankzinnigheid te spreken over “de werkelijke dynamische kracht van religie“ daarbij vooral en expliciet de islam bedoelend, die dan een toevlucht zou kunnen zijn voor “mensen die de existentiële leegte van de seculiere samenleving willen ontstijgen”.

Ach ja, die “dynamische kracht “ van de islam.

Aan het slot van dit stukkie zal ik een opsomming geven van de diatribes die ik – telkens op of vlak vóór 27 oktober – vanaf 2012, toen ik voor het eerst deze Nationale Collaboratiedag uitriep, heb geschreven. Alleen in 2018 heb ik deze voor mij plechtige en heilige herdenkingsdag overgeslagen en ik weet waarachtig niet meer aan welke storm in mijn leven ik dat moet wijten. Hebt u dat ook, lezer, van die periodes die een zwart gat zijn in this rollercoaster life we know?

Nog even die in de titel genoemd Atlantische Dimensie van deze Nationale Collaboratiedag. Uiteraard is de islam al 1400 jaar een wereldprobleem en is de links-regressieve collaboratie met dat nazisme avant, pendant et après la lettre de laatste decennia een geestes-ziekte die het hele Westen teistert. Maar pas onlangs slaagde ik erin om in een artikeltje – “Hier is de reden waarom Mark Rutte de islam niet noemt” – in eenvoudige bewoordingen en met snoeiharde bewijzen aan te tonen hoe al jarenlang van Amerika tot Nederland BEWUST de waarheid over de islam verzwegen wordt.

Van Amerika tot Nederland? Dat moet natuurlijk zijn van Amerika tot West-Europa. Daarom heb ik vandaag een aanvullinkje gepleegd op bovengenoemd artikel. Hier is David Cameron in 2013 staande voor Downingstreet 10. Nadat een moslim in de straten van Londen soldaat Rigby heeft afgeslacht onder het roepen van Allahu Akbar, vertelt Cameron dat die daad een aanval was op . . . . . . de islam!Mijn eerdere gedenk-teksten:

 27 oktober: Nationale Collaboratiedag (2012)

Femke Halsema, de steelneger en de bajes-Jood. Oftewel: 27 oktober is Nationale Collaboratiedag (2013)

27 oktober 2014: 3e Nationale Collaboratie-dag (2014)

Ook in 2015 vieren wij 27 oktober als Nationale Collaboratiedag (2015)

Nationale Collaboratiedag (27 oktober) als Internationale Perverteringsdag: het Nieuwe Feminisme van Donya Alinejad, Catherine Black en Domitilla Olivieri (2016)

In 2012 riepen wij, Martien Pennings, 27 oktober uit tot nationale collaboratiedag (2017)

Nationale Collaboratiedag (27 oktober) valt dit jaar op zondag (2019)
_________________