“Ach, wat heb ik soms toch een zin om met een halve liter wodka een enorme hoeveel tranquilizers naar binnen te spoelen en dan langzaam de zee in te lopen . . . . . . . Dat is namelijk het alternatief voor snelvurend met mijn Kalazjnikov ergens een vergaderzaal binnen stormen. Wéér een stukje schrijven kan natuurlijk ook.”

De moorddadige mafkezerij is kosmisch. Maar het debatje van afgelopen donderdag in de Tweede Kamer was flauwtjes. Na die reportage van Nieuwsuur op woensdag verwachtte een normaal mens — ja die bestaan nog! —  dat de hele Tweede Kamer te hoop zou lopen om collectief het aftreden en de vervolging van Hugo de Jonge en de hele RIVM-top te eisen. Want in die reportage waren twee dingen gebleken. Ten eerste dat Hugo de Jonge en de RIVM-top — hierna te noemen: de clusterfuckers — tegen alle bewijzen van het tegendeel in hadden volgehouden dat het Pfizer-vaccin niet omgepakt kon worden in kleinere dozen zodat het geschikt zou zijn om naar verpleeghuizen te sturen. Ten tweede dat door een (zelfs voor de onderzoeksjournalist van Nieuwsuur niet achterhaalbare) bureaucratische clusterfuck was besloten om het vaccineren met Moderna niet uitsluitend door de instellingsartsen te laten doen, maar door de huisarts van de bejaarde dan wel de instellingsarts, al naar gelang. Want sommige bejaarden hadden hun oude huisarts aangehouden en anderen niet. Vandaar. En dus kon het voorkomen dat van een echtpaar de ene helft werd gevaccineerd en de andere pas later, of helemaal niet omdat de Moderna-vaccins op waren of omdat de betreffende bejaarde dood was.  

In de woorden van Nieuwsuur:

Gaat u onder bovenstaande link vooral ook even kijken naar het videootje, waarin een paar nabestaanden hun overleden ouders betreuren vanwege de clusterfucking clusterfuckers. Maar desondanks: géén Tweede Kamer op stelten. In de nieuwsuitzendingen van NOS en RTL hoorde ik ook al geen enkele verwondering over het aanblijven van Hugo de Jonge en de RIVM-top.  Ga maar eens kijkluisteren naar Joost Vullings die OP1 verslag doet van dat kamerdebat van die donderdag. Zelf geeft hij ook geen blijk van verwondering, die Vullings. Hij vertelt dat alleen Lilian Marijnissen boos was, maar niet zozeer over het vermoorden van bejaarden door de clusterfuckers, maar alleen over bijna een miljard naar een vage particuliere onderneming voor pret-testen en geen bonus voor de zorgmedewerkers. Maar niet over the clusterfuck-murderers.

Nausicaa Marbe vraagt in haar Telegraaf-column ook hoe het kan dat de moordddadige clusterfuckers er nog zitten: “Stuur amateur Hugo de Jonge eindelijk weg”:

“Talrijk waren de ’functie elders’- momenten voor Hugo. Maar hij ging niet. Niet na de ontdekking van de coronaslachting in de verpleeghuizen, een gevolg van politiek wanbeleid. Niet nadat hij vakantie had genomen in plaats van te regelen dat Nederland na de zomer, toen de scholen opengingen en het griepseizoen begon, functionerende teststraten had. Ook niet na zijn besluit om midden in een crisis ter eigen glorie campagne te voeren voor het CDA-lijsttrekkerschap. Of nadat Nederland hekkensluiter in Europa was gebleken wat vaccinaties betreft. De minister bakte er logistiek niets van en wees de reddende hulp van professionele organisaties af. Zijn vaccinatiebeleid biedt nu ruimte aan wekelijks geschuif met concurrerende prioriteitsgroepen en is zo chaotisch dat tal van overheidsinstanties tegenstrijdige adviezen uitbrengen of politieke beloftes niet kunnen uitvoeren. Maar Hugo blijft plakken.”

De meest schrijnende reactie van de motherfucking clusterfuckers was op Peter de Jong — kijk hier vanaf minuut 17 — chef logistiek van het bedriif BROCACEF, die bij het RIVM keer op keer aan de alarmbel trok met de mededeling dat het prima mogelijk was om dat Pfizer-vaccin om te pakken en bij verpleeghuizen af te leveren. Zoals in Engeland op grote schaal óók gebeurde. Maar een mens gelooft zijn oren niet als je Peter de Jong dan hoort zeggen wat de reactie was van de RIVM-top:

“Belt u asjeblief niet meer. Mailt u niet meer. We hebben u niet nodig.”

Ach, wat heb ik soms toch een zin om met een halve liter wodka een enorme hoeveel tranquilizers naar binnen te spoelen en dan langzaam de zee in te lopen . . . . . . . Dat is namelijk het alternatief voor snelvurend met mijn Kalazjnikov ergens een vergaderzaal binnen stormen. Of wéér een stukje schrijven natuurlijk, dat kan ook.  

_____________________