“Op beelden is te zien hoe ze met de politie in conflict raken.” (Daar kunnen die “Palestijnse jongeren” echt niks aan doen: het gebéúrt gewoon!)

Rellen in Jeruzalem. Het zal wel weer niks met de ramadan te maken hebben, zoals terreur ook nooit met de islam te maken heeft. Enfin: deze keer schijnen rechts-extremistische joden wel degelijk de hoofdschuldigen te zijn. Ik zeg wel eens: het zijn net mensen, die joden. Maar het blijft een godswonder dat de mentale druk waaronder de Joden in Israël al 100 jaar gezet worden door de inherent extremistische islam zo weinig extremistische joden heeft opgeleverd. Ik kende de groep “Lehava” niet, maar als ik “Brabosh”, de chef van de website Vlaamse Vrienden van Israël mag geloven, zijn het géén frisse jongens.

Bentzi Gopstein (rechts) is de oprichter van Lehava

Ik heb de berichtgeving over de rellen in zowel de buitenlandse als de Nederlandse pers een beetje gescand en het resultaat is uiteraard voorspelbaar: Israël slecht en dader; “Palestijnen” goed en slachtoffer; Samaria-Judea (“de Westelijke Jordaanoever”) is “bezet gebied”; Trump was slecht want op de hand van Israël en Biden is goed want op de hand van “de Palestijnen”; uitsluitend de Joodse rechts-extremisten zijn schuldig aan de rellen.

Het NOS-journaal afgelopen vrijdag. Kijk vanaf 5:25. Ik citeer:

“De Israëlische politie heeft de beveiliging rond het oude centrum van Jeruzalem aangescherpt. Gisteravond stonden extreem rechtse demonstranten, Palestijnen uit Oost-Jeruzalem [die Palestijnen zijn helemaal niks, maar die Joden zijn “extreem rechts”] en de politie tegenover elkaar. In afwachting van het vrijdag-gebed worden delen van de stad afgesloten. Het is onrustig in Jeruzalem. De spanningen tussen Palestijnen uit Oost-Jeruzalem en extreem-rechtse joodse jongeren lopen op. [U merkt dat op? Die “Palestijnen” zijn gewoon uit Oost-Jeruzalem, maar die joodse jongeren zijn “extreem-rechts”] Tijdens de Ramadan verzamelen moslims zich bij de Oude Stad, maar de plek waar ze normaal samenkomen, was gisteren door de politie afgesloten. [Zonder reden natuurlijk, puur uit sadisme, maar misschien ook vanwege de verwachte ellende met extreem-rechtse joodse jongeren] Op beelden is te zien hoe ze met de politie in conflict raken. [Daar kunnen die jonge Palestijnse burgers van Israël toch ook niks aan doen!] Hierbij zijn 32 mensen gewond geraakt van wie 12 zwaar gewond. [Die jodenpolitie is weer eens grof te keer gegaan tegen alleraardigste Palestijnse jongeren!] Op hetzelfde moment was een optocht [Carnaval?] gaande van extreme rechtse relschoppers [joden!] richting de Oude Stad. Ze zijn boos [Hoe kan je nou over zoiets “boos” zijn na 100 jaar “Palestijnse” terreur?] over een video waarin een Palestijnse jongen een orthodoxe jood zou hebben geslagen. [jongen “zou hebben”] Op sociale media roepen ze op tot geweld tegen Palestijnse Israëliërs. [Palestijnse Israëliërs! Burgers zijn dat! Nee, dat zijn geen “extreem rechtse relschoppers’!]”

Het enorme verschil tussen lieve weerloze “Palestijnse”slachtoffers en nare joodse relschoppers wordt door de NOS goed in beeld gebracht:

UPDATE 26 April 2021
Nee, de joden zijn niet begonnen. Zo is het al honderd jaar: de Arabieren beginnen de terreur en houden ‘m ook al die honderd  jaar al vol.  Irritant optimistje Avi  Below toont het op 0:39 en van 2:37 tot 3:21

____________________________