Meisje Marlou Petter leest het voor, maar geloof maar dat op de achtergrond de correspondent ter plekke Ties Brock de inhoud heeft bepaald. Eventueel in samenspraak met een bureauredacteur, die uiteraard, net als Brock, Israël haat. We zien Hamas-terroristen die brandbalonnen oplaten die naar zij hopen at random in Israël branden gaan veroorzaken. En dan moet Petterje het volgende zeggen:

“De Palestijnse activisten reageerden op hún beurt op deze vlaggenmars die gister plaatsvond in Oost-Jeruzalem. Duizenden Israëlische ultra-nationalisten trokken door Palestijnse wijken en dat wordt gezien als een provocatie. Het is voor het eerste sinds de wapenstilstand van 21 mei dat er weer sprake is van geweld tussen Israël en Hamas.”

U hoort het: die brandballon-terroristen zijn eigenlijk “activisten” en ze zijn geprovoceerd door “ultra-nationalisten”. Uiteraard volgde er nog meer framing, echter niet in het journaal zelf, maar wel op de site van de NOS, waar we Ties Brock een stand-upje zien doen tussen die “ultra-nationalisten”. Hij legt nog maar eens uit dat het een zware provocatie is en de geschreven tekst zegt:

“In Jeruzalem hebben duizenden Israëlische ultranationalisten met vlaggen door het bezette Oost-Jeruzalem gelopen. Sommigen scandeerden leuzen als ‘dood aan de Arabieren’. De ‘vlaggenmars’ wordt door Palestijnse groepen gezien als een provocatie. Zij riepen op tot een ‘dag van woede’.”

Ex directeur van het CIDI Ronny Naftaniel — een uitermate beschááfde man die ik persoonlijk wel eens té beleefd vind — ging lekker mee in het Ties-Brock-frame en Gert Jan Segers, die zijn natuurlijke neiging tot kritiek op de Joden niet kon onderdrukken, stemde in met heilige verontwaardiging en veel idealistisch vertoon:

Niet toevallig was Wim Kortenoeven — die als een soort van “onderderdirecteur” nog onder Naftaniel heeft gediend! —  óók bij die demonstratie aanwezig. Hij antwoordde op  die tweets van Naftananiel en Segers aldus:

_________________________