Het gaat weer eens over de vermeende “bezetting” door Israël. Nou dat is dus helemaal geen bezetting, maar uiteraard weet ook deze “Nederlandse Palestijn” niks anders dan de lieglaster over Israël waarmee de hele wereld al decennia overspoeld wordt.

Aanvankelijk luidde de kop boven dit artikel “Die VPRO-demonisering van Israël: is dat nou onbenul of Jodenhaat? Een mengsel?”.

Dit terzijde. Eerst even een speelse inleiding.

Regelmatig kom ik langs een hip café-restaurant aan het einde van de Linnaeusstraat in Amsterdam Oost. Het grote overdekte en verwarmde terras is altijd zeer goed bezet met zelfbewuste jonge mensen van wie ik inschat dat 80% Groen-Links stemt en als favoriete omroep de VPRO heeft. Het zijn allemaal blanken. Je ziet er nauwelijks een mens van kleur. Ik heb wel eens voor de grap tegen een lid van het studentikoze bedienend personeel opgemerkt hoezeer het mij opviel dat de multiculturele samenleving hier levend in de praktijk werd gebracht. Het duurde even voor het kwartje viel, maar toen grijnsde hij begrijpend.

Ik heb verder de indruk dat dit Groenlinkse VPRO-publiek percentueel stronteigenwijzer is dan de gemiddelde autochtone inwoner van Nederland. Politiek correct ook. Dat vooral. En tegenwoordig is Jodenhaat erg pc, zolang je het maar inkleedt als “kritiek op Israël”. Nou, dáár weten ze bij de VPRO wel raad mee. Onderaan dit stukkie zal ik een lijst laten volgen van opstelletjes uit de afgelopen jaren, voornamelijk van mezelf, waaruit de Israëlhaat van de VPRO blijkt.

Ik lees tegenwoordig de VPRO-gids omdat ik de oude gids van de vorige week altijd van mijn bovenbuurvouw krijg toegespeeld. Samen met het goed bijhouden van de wekelijkse rubriek “Woke Woensdag” van Opiniez, houd ik zo de vinger aan de pols van de linkse tijdgeest, want mainstream kranten lees ik allang niet meer. Zo wist de gids mij ergens rond Kerst 2021 te vertellen dat Trump eigenlijk Hitler was. De tekst ben ik kwijt maar gelukkig heb ik de foto’s nog:

U ziet: zelfbewuste en niet eens zo héél jonge, maar wel hippe “documentairemakers”. En ze hebben wat te melden! Zie hieronder:

In mijn in juli 2021 uitgekomen boek over Israël heb ik in mijn onbenul nog zeer lovend geschreven over Trump en zijn Israël-politiek, die ik niets minder dan een “Copernicaanse wending” noemde. Ga maar eens naar hoofdstuk 8 van mijn boek.

Terzake! In de VPRO-gids van 28 mei tot 3 juni 2022 stond een hilarisch dom-demoniserend stuk over Israël. Het is een interview van Gerhard Busch met de winnaar van de “Dutch Movies that Matter Award”, de “Palestijns-Nederlandse regisseur Hany Abu-Assad”. Het interview gaat onder de titel “De onzichtbare bezetter”. Die bezetter is natuurlijk Israël, dat begrijpt u. Even voor de context de inleiding van het interview:

Maar dan komt het! De visie van de regisseur op de politieke situatie in Samaria-Judea, het gebied dat door de Palmafiosi en de linkse propaganda “de Westbank” wordt genoemd.

“Omdat ik geen film wilde maken over de bezetting, die is allang veroordeeld. Iedereen in de wereld weet dat het slecht is en er een einde aan moet komen.

Mag ik u, lezer, attent maken op de totale vanzelfsprekendheid waarmee deze meneer dit zegt? En hij heeft inderdaad gelijk, want zeker in de kringen waarin hij verkeert en eigenlijk in de hele Westerse cultuur heeft de decennialange hersenspoeling waarmee het woord “bezetting” als vanzelfsprekend in de alle media wordt gehanteerd zijn werk gedaan. Maar het blijft een leugen. Joden hebben honderd procent het morele en internationaal-rechtelijke recht om te wonen in Samaria-Judea en het oorlogsrecht heeft Israël honderd procent gerechtigd Samaria-Judea te annexeren. Ga maar eens lezen.

Ik ga niet wéér alle leugens die hierboven staan ontleden en aan de kaak stellen, want dat heb ik al honderden keren gedaan. Voor wie niet mijn boek wil lezen, zijn hier twee vrij korte stukken met essenties uit het boek: “De legitimiteit van Israël” en “Waarom Israël de meest legitieme natie ter wereld is”.

Misschien moet ik voor één leugen een uitzondering maken en hier ter plekke behandelen. Deze Assad rept van hoop, geloof en optimisme bij “de Palestijnen” rond de Oslo-Accoorden van 1993. Daarover is een mooi boek verschenen — “Deception: Betraying the Peace Process” —  waarin wordt aangetoond dat Arafat onmiddellijk na het sluiten ervan alles op alles heeft gezet om die Accoorden te saboteren. Caroline Glick maakte de onderhandelingen van dichtbij mee:

Deze “Nederlandse Palestijn” weet dus duidelijk niks reëels over de geschiedenis van Israël. Maar het is natuurlijk ook mogelijk dat hij gewoon staat te liegen. Op het einde van het interview komen we er verder achter dat de ene hoofdrolspeelster vanwege de film is ondergedoken en de andere naar Duitsland is gevlucht. Maar de regisseur weet wel wie daarvan de schuld is: de Israëlische geheime dienst.

Over “inzoomen op de eigen verantwoordelijkheid” gesproken! En ja inderdaad: wat zou er nog mis kunnen gaan? In elk geval niet dat de Israëlische geheime dienst een van die meiden vermoordt. Dat zal dan toch echt een terroristische Allah-gelovige worden. En als meneer Abbas wil dat “dingen veranderen”, kan hij het beste maar hopen dat het plan van Caroline Glick uitgevoerd wordt, dat Samaria-Judea geannexeerd wordt en onder de Israëlisch wet wordt gebracht. Dan zal het uit zijn met de ergste terreur jegens vrouwen. De gewóne islamitische onderdrukking zal ook dan blijven, want dat is nou eenmaal “de cultuur”.

Nóg zo’n “Palestijnse” intellectueel met een mening: Ramsey Nasser.

_____________

Tegenlicht, of Tegen Licht? (Likoed Nederland, 29 oktober 2011)

De VPRO verzon het verbranden van Palestijnse kinderen (Likoed Nederland, 16 maart 2012)

VPRO speelt gevaarlijk spel met ontmenselijking van Joden (Likoed Nederland, 23 februari 2012)

VPRO, Ilan Pappé, Von der Dunk, Ben Goerion, Israël, antisemitisme, bedrog, fraude, leugen, manipulatie ( 7 november 2011)

VPRO’s subtiele en helse leugenlaster over Israël: Censored Voices (28 april 2016)

De VPRO gaat Londonistan promoten met Jodenhatende islamofiel Ken Livingstone (15 februari 2015)

De Juichende Jodenhaat-jongeren van de VPRO, (10 december 2011)

Nederlandse TV-zender VPRO blaast theorie Joods complot nieuw leven in (Joost Niemöller, 22 oktober 2011)

Tegenlicht – Portret van een groot taboe: de macht van de Israël lobby in de Verenigde Staten (2 april 2007)

Tegenlicht-  Kolonisten van Hebron van Esther Hertog  (19 november 2012)  (interview met Hertog) (een langere versie  van de docu gaat onder de titel Soldier on the Roof)

Anna Krijger en Carolina Lo Galbo: 2 kakelkippende quasi-kosmopolietjes behandelen “Israël” (15 oktober 2017)

Tegenlicht – Rawabi, de beloofde Palestijnse stad (15 oktober 2012)

Tegenlicht – De kolonist van Kibboets Karmya (12 mei 2008)

Tegenlicht – In de ban van Israël (17 oktober 2011)

Tegenlicht -Vechten tegen een reus  (18 oktober 2011,

Tegenlicht – Tussen Egypte en Gaza (10 oktober 2011)

Tegenlicht -Thomas von der Dunk (Artikel) (13 oktober 2011, Jan Kruidhof)

Tegenlicht – De dood van Rolf Kloppenburg (19 oktober 2011)

Tegenlicht – In gesprek met Amos Oz (23 april 2007)

Tegenlicht – Leestips over Israël en de bezette gebieden (9 mei 2008)

Tegenlicht – Een beknopte geschiedenis van het Israëlisch-Palestijns conflict Artikel (7 mei 2008)

Joost Niemöller stelt VPRO-vuiligheid aan de kaak (19 oktober 2011)

VPRO, Ilan Pappé, Von der Dunk, Ben Goerion, Israël, antisemitisme, bedrog, fraude, leugen, manipulatie (7 november 2011)

De Juichende Jodenhaat-jongeren van de VPRO (10 december 2011)

De VPRO gaat Londonistan promoten met Jodenhatende islamofiel Ken Livingstone (15 februarii 2015)

Tegenlicht – Wijze lessen uit het Midden-Oosten (31 januari 2016)

VPRO’s subtiele en helse leugenlaster over Israël: “Censored Voices” (28 april 2016)

2Doc – The Settlers (22 februari 2017)

Zondagavond in VPRO’s Zomergasten: Amsterdamse burgemeester Van der Laan doorbreekt eindelijk taboe inzake westers racisme (29 juli 2017)

Op de snijtafel: twee domkoppen van de VPRO, Kasper C. Jansen en Joris van Laarhoven (29 oktober 2017)

Natascha van Weezel vertegenwoordigt de nieuwe lichting postmoderne Stockholmsyndroom-Joden. Bij de antisemitische VPRO. Waar anders? (1 december 2018)

In Natascha’s “beloofde land” capituleert men voor het islamitische Kwaad (8 december 2018)

Natascha van Weezel: gemakzuchtige, perverse en levensgevaarlijke illusies van “hoop” inzake Israël (22 december 2018)

_________________