Wie hebben er geen genade? En vermoorden bewust kinderen en bejaarden? De Joden toch? Ties Brock? NOS-redactie? Toch?”

Ik heb bovenstaande oude foto opgeslagen onder de trefwoorden “Gaza Smoeltje Presentatrice”. Het is Astrid Kersssseboom, sinds kort van de buis maar veel op de radio. Ze was blijkbaar toen erg bewogen door het erge dat tóén in Gaza gebeurde. Maar dat verhinderde haar niet om een Israël-demoniserend item van het NOS-journaal te presenteren. Nee, ik weet niet meer wélke uitzending en wanneer. Maar dat maakt niet uit: alles wat het NOS-journaal uitzendt, is Israël-demonisering. En ik denk niet dat ze zich inmiddels verdiept heeft in de vraag waaróm dat erge gebeurde.

Presentatrice Saïda Maggé aan het begin van het 12 uur NOS-journaal van deze zondag:

“Voor de derde dag op rij bombardeert Israël doelen van de militante beweging Islamitische Jihad in de Gazastrook en vanuit Gaza worden raketten richting Israël afgevuurd. Het dodental aan Palestijnse zijde is opgelopen tot 29. Aan Israëlische zijde zijn 21 mensen gewond geraakt.”

“Militante beweging”: hoe schattig! Oprecht boze mensen!

Voorts: hoe het allemaal begon, gaat Maggé ons echt niet vertellen. Nee, ik bedoel níét dat ze zou kunnen uitleggen dat de Palmaffia’s al 100 jaar, dus vanaf begin jaren 1920, de terreur compromisloos beginnen én volhouden, want daarvoor zouden zij en haar redactie mijn boek moeten hebben gelezen en zou er niet wéér een antisemitische correspondent voor Israël benoemd moeten zijn:Ties Brock. Die erin slaagde dat ene verrassende fatsoenlijke element dat in het 12-uur-journaal nog aanwezig was reeds in het journaal van 5 uur verwijderd te krijgen en te vervangen door de gangbare Hamas-lieglasterpropganda. (Het 8-uur-journaal heb ik niet meer gekeken.)

Nee, ik bedoel wél dat de suggestie weer eens gewekt werd dat Israël gewoon maar een beetje loopt te bombarderen. Terwijl Israël de dreiging — waar Iran een flinke hand in had *** — zodanig zag toenemen dat ze het verstandig vonden een vooraanstaande aanhitser van de Islamitische Jihad in Gaza persoonlijk uit te schakelen. Dat leverde een enorme barrage van lukraak op Israël afgeschoten raketten op en dáárop begon Israël terug te schieten. Maar zoals gezegd: dát gaat Saïda Maggé ons echt niet vertellen.

Uit dat openingszinnetje van Maggé gaat de kijkluisteraar óók niet opmaken dat een flink gedeelte van die 29 “Palestijnse” slachtoffers, waaronder inderdaad kinderen, gevallen zijn doordat op Israël afgeschoten raketten op Gazaans grondgebied zijn gevallen. Maar, zoals gezegd, in dat 12 uur-journaal hadden Ties Brock cum suis het nog nooit door het NOS-journaal vertoonde fatsoen om een woordvoerder van Israël aan het woord te laten.

Dat fatsoen heeft maar één uitzending stand gehouden, die van 12 uur zondagmiddag. En uiteraard ging ook om 12 uur de berichtgeving al gepaard met de vaste Hamas-propaganda, want geloof maar dat ondanks de leugen dat Hamas Islamitische Jihad niet onder controle zou hebben en dat er een machtsstrijd zou zijn tussen die twee, Hamas wel degelijk de propaganda-oorlog-touwtjes in handen heeft. En dat Ties Brock aan die touwtjes zit als een gehoorzame marionet. Want als Tiesje dat niet doet dan krijgt hij geen beelden meer uit Gaza die Hamas graag op het NOS-journaal ziet. Zoals deze:

Bovenstaande smartende man kan net zo goed rouwen om een familielid dat door een eigen Jihad-raket is omgekomen als door een door Israël afgevuurde raket. Let op hoe rechts in beeld gezorgd wordt dat er goede verlichting is op het laken waaronder net zo makkelijk géén lijk kan liggen als wel. Pallywood is tot alles in staat als het gaat om Joden vals te beschuldigen.

Uiteraard levert Hamas veel beelden van erge vernielingen aan duidelijke woonwijken. En zonder te vermelden dat ze het liefst dáárvandaan hun raketten afschieten. En dan graag ook nog vanuit een school of ziekenhuis, Alles voor de propagandistische waarde! Aan de doden onder hun eigen bevolking hebben ze schijt. Dat zijn martelaren, hè?

Dat was dus het 12 uur-journaal van zondagmiddag. Maar in het 5-uur-journaal van zondagmiddag was de woordvoerster van de Israëlische regering alweer geschrapt en was er weer als vanouds in ons eigen degelijke NOS-journaal — let u even op, mevrouw de NPO-ombudsman? En ga ook even hier kijken! — alleen maar door niets onderbouwde lieglaster van Hamas:

Wie hebben er geen genade? En vermoorden bewust kinderen en bejaarden? De Joden toch? Ties Brock? NOS-redactie? Toch?

*** Zie ook Afshin Ellian in de Telegraaf:  “De terreurlijnen lopen vanuit Gaza en ook Afghanistan naar Iran van ayatollahs.”  “Islamitische Jihad voert proxyoorlog voor ayatollahs en Allah, en niet voor het Palestijnse geluk.”

___________________