Natuurlijk is álle berichtgeving van de hele MSM grovelijks links-verneukt en al helemaal bij het Staats-Journaal. Dus dat behoeft geen duiding of bewijsvoering. Maar soms is de hersenspoeling zo subtiel dat je er even een vingertje op moet leggen. Deze morgen in het NOS-journaal van 09:00 uur. Het gaat over de inval die de FBI in een villa van Trump in Florida heeft gepleegd. Gepleegd? Ja, gepleegd. Alles eraan stinkt naar de zoveelste samenzwering van de corrupte top van de Democrats met de corrupte FBI om spelbreker Donald Trump te elimineren

Presentatrice Saïda Maggé:

“Het Witte Huis zegt alleen dat president Biden niet vooraf op de hoogte was gebracht”.

Ach, natuurlijk! Nee, het is helemaal geen samenzwering tussen de top van de Democrats en de FBI, dus die kliek die Trump “The Swamp” noemt en anderen de “Deep State”.

“Correspondente” Marieke de Vries geeft commentaar. Deze als journaliste vermomde linkse activiste citeert uiteraard de meest radicale aanhangers van Trump, namelijk “de sociale media platforms van Trumps aanhangers”. Let op de licht verbeten toon en hoe zij uit een verklaring van Trump van meer dan 200 woorden een doodgewone door Trump gebruikte uitdrukking “the weaponization of the justice system” perverteert tot een oproep aan zijn aanhangers tot gewapend geweld. Aan het begin van het item zijn duistere beelden te zien van pick-up-trucks die in de nacht met wapperende vlaggen langs de villa van Trump rijden waar de FBI de inval gepleegd heeft. Dreigend hoor, die Trump-aanhangers!

In het journaal van 17:00 uur werd dezelfde opgenomen verklaring van De Vries nog steeds afgedraaid. Ik citeer voor de volledigheid het evenwichtige commentaar van De Vries in extenso:

“Op de sociale media platforms van Trumps aanhangers hebben ze het erover dat ze er klaar voor zijn Trump zonodig bewapend te verdedigen. En dat wordt waarschijnlijk ingegeven door de taal die Trump zelf hanteert in zijn verklaring. Hij noemt deze huiszoeking de bewapening van het justitieel systeem door de regering Biden en hij wendt het aan om te zeggen dat zijn politieke tegenstanders hem op deze manier proberen uit te schakelen want wie veroordeeld wordt voor het vernietigen van officiële geheime documenten kan tot drie jaar gevangenisstraf krijgen en zich nooit meer verkiesbaar stellen voor een openbaar ambt.”

En dit soort links-regressieve rotzakken hersenspoelt de hele dag de nieuwsconsument, via de gedrukte en de elektronische media, via tv, smartphone, computer en krant. En dat doen ze op elk gebied: Israël, islam, de Bermuda-driehoek (waarin duizenden “asielzoekers” verdwijnen zonder dat ze ook maar 1% van het personeelstekort oplossen), klimaat, EU, Corona en natuurlijk Trump. Wie, zoals “Ongehoord Nederland” een tegengeluid laat horen, wordt afgestraft. In Amerika en Nederland. Wees ervan overtuigd: van dit journaal-item over Donald Trump bij het NOS-journaal vindt het ombudsmanwijf van de NPO helemaal niks.

UPDATE 9 AUGUSTUS 18:00 UUR.


_______________________