Screenshot_15

Ik (67) probeer geen uitzending te missen van het voetbal-ouwehoer-programma van RTL-7, “Voetbal International” met Johan Derksen (63) en René van der Gijp (51). Zolang het over voetbal en aanverwante zaken gaat, zoals bijvoorbeeld seks, zijn de ongecompliceerde mannen hilarisch. Maar zo gauw het gaat over politiek, verandert Derksen in een kleinburgerlijke domkop die het liefst schijnheilig Geert Wilders gaat zitten bashen. En die Van der Gijp schat ik niet veel hoger in, al heb ik daarvoor alleen maar als aanwijzing de brave deelname aan een Iftar-maaltijd ter promotie van de islam-met-een-menselijk-gezicht.

Het geval Derksen is duidelijker. Kijk eens hoe hysterisch mijnheer wordt als hij meent met Geert Wilders vergeleken te worden. Hij gaat te keer alsof hij met Hitler, Stalin én Pol Pot wordt gelijkgesteld en niet met de aanklager (!) van het oudste Hitlerisme ter wereld: de islam. Want dat is Wilders vooral. En daarnaast ook nog een verdediger van de mensenrechten en voor de rest een oprechte en humane liberaal in elk opzicht, ondanks de verbale uitglijers die hij wel eens heeft gemaakt. Ik noem Geert Wilders altijd mijn eigen Blonde Kamper en sinds ik hem samen met Andries Knevel een kaarsje heb zien aansteken in een katholieke kerk weet ik het zeker: Geert Wilders déúgt.

Maar noch van Geert Wilders noch van de islam weet zelfbewuste snorsigaar Derksen ook maar het geringste. Wel speelt hij voortdurend de kalme veelweter, een soort bedaarde Colijn met alles onder controle. “Gaat u maar rustig slapen.” Geestelijk heeft mijnheer altijd twee duimen achter zijn vestje met horlogeketting, maar als het niet over voetbal gaat is Derksen volgens mij een belachelijke nitwit. Misschien moest hij maar eens een opstelletje van mij gaan lezen, waarin ik uitleg dat de islam op alle essentiële punten  precies parallel loopt met het nazisme: expansieve oorlogszucht inclusief Blut-und-Boden, Jodenhaat, verplichte navolging van Führer Mohammed, die net als Hitler een massamoordenaar, sluipmoordenaar en slavenhaler was. Hitler had op Mohammed voor dat-ie voor zover bekend géén kleuterneuker was.

In dit filmpje uit 2010 is Derksen op zijn domst en op zijn slechtst geïnformeerd. Hij zit Hero Brinkman de les te lezen, die toentertijd bezig was met zijn pogingen de PVV te “democratiseren”.  Onderwerp is het bezoek aan Engeland van Wilders in 2009.

Derksen zegt: “Maar als Wilders onbeschaafde opmerkingen maakt of in Engeland te keer gaat, waardoor je als Nederlander met plaatsvervangende schaamte voor de tv zit, dan hoor ik u niet.” Langharige Derksen laat plechtig en priesterlijk handgebarend de term “weldenkend Nederland” vallen. Non-conformist Derksen zegt: “En dan loopt-ie weer te leuren met die rare film van hem.” Derksen bedoelt Fitna, de film van Wilders die vooral erg “raar” is omdat moslims zelf daarin hele rare dingen doen en zeggen, zoals oproepen tot massamoord, tot Jodenhaat en tot terreur in het algemeen. Raar is natuurlijk ook, dat iemand met het haar uit de tijd van Provo, het niet raar vindt dat een “krities” filmpje regeringen in rep en roer bracht en dat moslimorganisaties het uitbrengen ervan van te voren bij de rechter verboden probeerden te krijgen. “En dan denk ik” zegt Derksen tegen Brinkman, “keur dát eens af, als Wilders weer eens een groepering beledigt.” Dat die “groepering” aanhangers van een totalitaire ideologie zijn, diep verwant aan het nazisme, wordt niet in overweging genomen, en dat kan ook niet, want dat weet de schreeuwer helemaal niet.

Nou zou ik overigens graag van Derksen willen horen wat er nou precies aan onbeschaafds is gezegd door Wilders in 2009 in het kader van die Engelse kwestie, waardoor Derksen zich “als Nederlander” zo schaamde. Want mij is indertijd niks onbehoorlijks opgevallen. Voor wie vergeten is waarover het in Engeland precies ging, is hier een heet-van-de-naald-beschrijving van Melanie Phillips van 12 February 2009:

“Als iemand nog had getwijfeld aan de mate waarin Groot-Brittannië heeft gecapituleerd voor islamitische terreur, dan moet de verbanning van Geert Wilders zeker hun ogen openen. Wilders, een Nederlandse lid van het parlement, die een compromisloos standpunt had ingenomen tegen de Koranische bronnen van islamistisch extremisme en geweld, zou een vertoning geven van Fitna, zijn film over dit onderwerp, in het House of Lords op donderdag. Deze bijeenkomst was uitgesteld te midden van beweringen dat Lord Ahmed de autoriteiten van het House of Lords had gedreigd dat hij 10.000 moslims op de been zou brengen om de Lords te belegeren als Wilders werd toegestaan te spreken. (…) Dus laten we dit eens even goed begrijpen. De Britse regering staat mensen toe om steunbetuigingen aan Hamas schreeuwend door de Britse straten te marcheren, staat Hizb ut Tahrir toe te werven op de campus voor de jihad tegen Groot-Brittannië en het westen,  komt niet in actie tegen een moslim-collega die dreigt met massa-intimidatie van het Parlement,  maar verbant wel een lid van een parlement van een Europese democratie die het Britse parlement wil toespreken over de dreiging van het religieuze fascisme tegen leven en vrijheid in het westen.”

Phillips brengt vervolgens in herinnering dat bij pro-Hamas-demonstraties, waarbij werd opgeroepen tot genocide op de Joden in Engeland . . . . . . . de Israëlische vlag van contra-demonstranten in beslag werd genomen, omdat die vlag geweld zou kunnen uitlokken. Die “Lord Ahmed” die gedreigd heeft met terreur als Wilders zou toegelaten worden, was overigens een van de drijvende krachten indertijd achter de demonisering van de schrijver Salman Rushdie.

Misschien zijn de redeneringen van Derksen inzake voetbal, voetballers en voetbalclubs wel net zo dommig en oppervlakkig als inzake politiek, politici en politieke partijen, maar bij voetbal stoort het niet, omdat het niet wezenlijk van belang is en ik althans me heerlijk kan laten gaan in het oeverloze geroddel van ouwe wijven als Derksen en Gijp. Maar als je werkelijk iets van de achtergronden weet waarover Derksen praat, dan zie je al gauw hoe waterig hij wauwelt. Zo is hij er niet zozeer voor om echt iets aan het Marokkanen-probleem te doen, zoals Wilders, die de immigratie zou willen stoppen en onverbeterlijke islamisten en criminelen zou willen uitwijzen, maar Derksen ziet meer in het oppoetsen van de beeldvorming rond Marokkanen. Toen Derksen aangevallen werd, omdat hij gezegd had dat Marokkaanse talentvolle voetballers, die opgegroeid zijn in Nederland, uit “dankbaarheid” voor het Nederlands Elftal zouden moeten kiezen en niet voor het Marokkaanse nationale elftal, motiveerde hij dat aldus: “Het zou zo goed zijn als voorbeeldfunctie om het imago van al die Marokkanen wat op te krikken en types al Wilders niet de kans te geven om daarop af te geven.”

Maar het lijkt me moeilijk om het imago van de bontkraagjes in dit filmpje nog bij te stellen:

“Wij zijn tegen Israël. Omdat gewoon die Joden moeten uitgeroeid worden. Omdat ze onze moslimbroeders gewoon ruïneren. Ons land kapot. Moslims, dat vinden wij ook ons land. ( . . .) dat ze die stempels op hun hoofd hebben. Ik hou daar niet van. Die stempels, je weet wel die hoed. Dan wil ik gelijk djoeken, gelijk prikken weet je. Ik heb graspin hier. Het gaat niet alleen om Israëli’s maar gewoon om Joden, Joden, Joden. Joden en israëliërs zijn voor mij hetzelfde. Ik haat die Israëli’s dus ik haat de Joden ook.”

“Liever langharig dan kortzichtig”, zei in de jaren zestig en zeventig de aankomende “elite”. Nu zijn ze blinder dan hun vaders ooit geweest zijn en hebben ze alweer twee generaties in dezelfde blindheid opgevoed. Want dat de hele Marokkaanse én Turkse mannelijke jeugd massaal met een Himmler-kapsel rondloopt, valt Derksen blijkbaar niet op.

De meest tekenende uitspraak van Derksen vind ik deze – “Ik vind het een verschrikking, die Wilders. Als ik van te voren had geweten dat het gedoogkabinet zou komen, dan had ik op Pechtold gestemd.” – maar dat is misschien persoonlijk, omdat ik Pechtold wel de allergrootste betuttelracist vind die er in Den Haag rondloopt. Als je Pechtold een stemwaardige vent vindt, dan kan je zelf alleen maar een enorme flapdrol zijn.

Ook tekenend: Derksen is gek op Robin van Persie. Maar waarom hoor je Derksen nou nooit eens praten over het gerucht dat Van Persie met een moslimse is getrouwd en tot de islam zou zijn overgegaan? Dat zou mooi kloppen met het bericht dat Van Persie in 2005  door de Rotterdamse politie is opgepakt op verdenking van verkrachting van een Rotterdamse vrouw in een hotelkamer samen met twee vrienden. Want gangbangen van Westerse sletten is echt een moslimdingetje. Ik ben voorts benieuwd wat Derksen ueberhaupt over de islam heeft te melden, omdat hij de bijbel dapper een gedateerd sprookjesboek durft te noemen.

En nou die andere bijdehand, die in “Voetbal International” een komisch duo met Derksen vormt: heer Gijp. Hij getuigt elke uitzending minstens één keer van zijn voorliefde voor Roemeense hoeren en andere paaldanseressen, maar hij schuift net zo makkelijk aan bij het geloof dat de vrouw de rechten geeft van een geit en dat, als ze zo brutaal is méér te wensen, zulks nog wel eens met de dood bestraft. Dat aanschuiven moeten we letterlijk nemen: Gijp meende er goed aan te doen het islambashen van Wilders te compenseren met een klein pr-stuntje ten gunste van de islam en eens een dagje met de moslims mee te vasten tijdens Ramadan om vervolgens bij de zogenaamde Iftar-maaltijd aan te schuiven.

Ramadan is de moslimse boulimia-maand, waarin het Geloof van de Terreur eist dat de gelovige zich van zonsopgang tot zonsondergang kwelt met ontzegging van niet alleen voedsel, maar, veel schadelijker, ook van vocht. Vervolgens slaat men ’s nachts onstuimig aan het vreten, vooral ook van zoetigheid, zodat de moslimse mens na de vastenmaand over het algemeen niet is afgevallen maar aangekomen.

Tijdens de Ramadan wordt “Het Ramadan-journaal” wekelijks uitgezonden, gesubsidieerd door de Nederlandse belastingbetaler. NTR staat er in grote letters aan het begin van al die video’s. In de aflevering waaraan Gijp zijn medewerking verleende heet de presentatrice Samira el Kandoussie en kijk eens hoe ze ingepakt is: megahoofddoek die ook goed over de borsten hangt, al zou je zeggen dat dát niet nodig is met die lange overjas aan. De hoofddoek is wel roze en ze zet constant een stem op van vrolijke gedecideerdheid die moet duidelijk maken dat zij he-le-maal niet onderdrukt is. Let op het subliminale gebeuren: constant een vrolijk Arabisch muziekje als er geen gesproken woord is. Islam is léúk en lichtvoetig! Op zes minuten precies wordt de stichter van deze agressieve massawaan, de massamoordenaar, sluipmoordenaar, kleuterneuker, slavenhaler, leugenaar en totaal-opportunist Mohammed ook nog héél even bezongen alsof het een lieflijk bloemenkindje is: “Mohámmèèd”.

Gijp wordt naar zijn levensvisie gevraagd en dat blijkt de meest grenzenloze en meest oppervlakkige versie van de anything-goes-filosofie uit de jaren zestig te zijn:

“Ik ben niet zo moeilijk. Als jij de hele maand niet wil eten, dan eet je lekker niet. Als je de hele maand geen auto wil rijden, dan rij je lekker geen auto. En als jij op zondagochtend 10 uur naar die kerk wil hier ( . . .) dan ga je d’r toch lekker zitten? Maar dan moet je ook niet raar opkijken als ik om half-elf opsta en de krant ga lezen. Wat kan jou dat nou schelen? Of je wel eet, of niet in Allah gelooft of wel in Christus.”

Maakt allemaal niet uit: autorijden, wel of niet eten, de Joods-Chistelijk-Verlichte traditie, de islam: allemaal één pot nat en op hetzelfde niveau.

Tijdens de oergezellige Iftar-maaltijd zegt Gijp braaf “Bismillah” als hij zijn eerste dadeltje neemt, maar op de vraag of hij zelf ergens in gelooft antwoordt hij ontkennend. Hij leest wel allerlei religieuze boeken, zegt-ie, maar aan de Koran is-ie nog niet toegekomen. Enfin, daar hoor je genoeg over in de media, vindt Gijp. Dat is niet al te positief, zegt de presentatrice die mede aanzit met die enorme hoofddoek nog steeds rond  haar hoofd. Gijp maakt een gebaar van onverschilligheid: moet je je niks van aantrekken.

Nee, de uitspraak van Wilders dat je iets ter dikte van de Donald Duck overhoudt als je de haatpassages uit de Koran scheurt, is duidelijk niet aan Gijp besteed. Daarvoor is-ie veels te tolerant.

Screenshot_16

___________________

UPDATE: En nou heeft die Derksen zomaar een paar verstandige dingen gezegd over Marokkanen.
En die Gijp laat doorschemeren dat zijn ouwe grootmoeder een paar weken geleden door Marokkanen gewelddadig beroofd is.
Het moet niet gekker worden!
Bijvoorbeeld dat Derksen en Gijp zich ook nog van de werkelijkheid rond Israël en “de Palestijnen” op de hoogte gaan stellen.
Ga kijken: http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2012/12/johan_derksen_over_het_marokka.html

________________
Link naar dit stuk bij E. J. Bron