Te gast bij Maaike Schoon van Buitenhof afgelopen zondag was hoogleraar internationaal strafrecht Göran Sluiter. Hij doceert aan de UvA. En als je hem bekeekluisterde dan wist je meteen hoe die UvA-studenten zo immoreel, stompzinnig en antisemitisch zijn geworden. Geen enkele werkelijk kritische vraag van Schoon aan deze halve gare. En wie was er nog meer? Frans Timmermans! Wat een verrassing! De Nederlandse Bakoenin was door de Buitenhof-redactie zodanig strategisch geplaatst dat hij ernstig kijkend in beeld was als de gruweldaden van Israël door Sluiter verwoord werden. Sluiters kale glansknikker en zijn vlezige gezicht zagen er welvarend uit en af en toe kon hij een zeker triomfalisme bijna niet onderdrukken omdat hij zo lekker ongestoord Israël kon besmeuren.

Sluiters nekpartij mag er ook wezen

Men weet dat het moreel hoogstaande prachtland Zuid-Afrika een aanklacht tegen Israël heeft ingediend vanwege genocide. En nu heeft het Internationaal gerechtshof in Den Haag (ICJ) geoordeeld dat Israël per direct moet stoppen met aanvallen op Rafah. Als uiting van vreugde daarover heeft Hamas vanuit Rafah onmiddellijk weer honderden raketten Israel in gestuurd. Ook Sluiter is blij met de uitspraak want nu worden, zegt hij “de feiten, het bewijs en het recht” vooropgesteld. Nee, die rakettenregen vanuit Rafah die direct na de uitspraak volgde, noemt Sluiter niet. Zijn verdere betoog?

Veroordeling wegens genocide komt gelukkig steeds dichterbij. Israël is bezig met uitroeiing en dat is een misdaad tegen de menselijkheid. En dan zit je al dicht tegen genocide aan. Israël blokkeert hulp en past bewust verhongering toe als wapen. Hongersnood! Het lijden van de burgerbevolking is enorm. Israël gebruikt wel de retoriek van “recht op zelfverdediging”, maar pleegt in dat kader misdaden tegen de menselijkheid. Gelukkig komt Israël internationaal steeds geïsoleerder te staan. (Meneer de professor heeft het over “de uitbraak van het conflict”: ja, zo kan je die gruwel-pogrom van 7 oktober ook aanduiden.) Dat arrestatiebevel tegen Netanyahu is heel terecht en er gaat misschien een beetje preventieve werking vanuit. Ja, als Netanyahu op Schiphol staat, moet hij onverwijld gearresteerd worden. Het zou zorgelijk zijn als de politiek zo’n arrestatie zou proberen tegen te houden, maar in Nederland hebben we gelukkig een dapper Openbaar Ministerie. Ja, het is helemaal terecht dat Netanyahu gelijkgesteld wordt met Hamas-kopstukken. Het bewijs is leidend en het is gewoon bewezen dat Israël die misdaden pleegt. Dat Noorwegen, Ierland en Spanje Palestina erkend hebben, is gelukkig een onomkeerbare stap. En het is ook een erkenning van het leed dat de Palestijnen al maanden wordt aangedaan door Israël.

“Meneer Sluiter, dank u wel!”, zegt meisje Schoon intens.

Timmermans gooit zijn meest ernstige aangelaatsvlees in de strijd om het Palestijnse leed te beeïndigen

Nu zou ik eigenlijk de rest van het programma even moeten afkijken, maar dat kan ik echt niet aan. En ik ga, zoals ik vroeger altijd deed, deze demoniserende kolder niet meer weerleggen. Ik heb het alleen opgeschreven zodat mijn lezers er kennis van kunnen nemen. Deze gek, deze Göran Sluiter, is dus “hoogleraar internationaal strafrecht”. Dit is blijkbaar tegenwoordig het niveau van de Westerse academische elite.

Nog meer Westerse academische elite. Nou ja, “Westers” . . . . . “Mr Khan was born in Scotland to a British mother and Pakistani father. He is a Muslim, and sprinkles his statements with references to his faith.

Weten we wie deze Karim Khan is? Sluiter noemt hem ook als een van de morele lichten van deze tijd. Want hij is de voorzitter van het ICJ die de veroordeling van Israël heeft uitgesproken: Netanyahu arresteren en ophouden met Rafah veroveren want oorlogsmisdaden die nog nét geen genocide zijn.

Karim Khan, ook al goed gevulde wangen boven een dito nek

Melanie Phillips heeft het vandaag over deze onbenul naar aanleiding van een interview dat zaterdag is gepubliceerd. Daarin vergelijkt Khan de IRA met Hamas:

“Er waren pogingen om Margaret Thatcher te vermoorden, Airey Neave werd opgeblazen, Lord Mountbatten werd opgeblazen, er was de aanval in Enniskillen, we hadden knieschotien. ( . . .) Maar de Britten besloten niet om te zeggen: ‘Nou, op de Falls Road [het hart van het katholieke Belfast] zijn ongetwijfeld enkele IRA-leden en Republikeinse sympathisanten, dus laten we daarom een bom van 2000 pond op de Falls Road gooien.’ Dat kun je niet doen. “

Waarop Phillips uitlegt dat de IRA een terreurorganisatie was, maar gericht op de vorming van een Verenigd Ierland en niet op het veroveren van Engeland en het vermoorden van alle Engelsen en ook plaatste de IRA geen raket-batterijen en bouwde geen ondergrondse infrastructuur van terroristische oorlogvoering onder flatgebouwen, scholen en ziekenhuizen zoals Hamas deed in Gaza, waarbij de burgerbevolking als menselijk schild werd gebruikt.

Zomaar een tweet. Of, nou ja, niet zomaar. Niet dat het helpt. Maar toch.

Mag ik het jongetje zijn dat opmerkt dat de keizer geen kleren aanheeft? En mag dat met deze variant? Onze zogenaamde intellectuele en morele elite bestaat voor een flink deel uit immorele gekken.

_________________

Naschrift: mensen om hun uiterlijk belachelijk maken is me eigenlijk wezensvreemd. Maar dit tuig heeft me op voor mij vroeger ondenkbare manieren leren haten.