pechtold

Ah! De parmantige kabouter Pechtold met zijn ontzagwekkende denkraam! De mollige doctorandus kunstgeschiedenis heeft weer toegeslagen! In zijn Abel Herzberglezing 2010 heeft hij gezegd: “Bij antisemitische spreekkoren niet altijd meteen van het ergste uitgaan”. Het gaat hier natuurlijk over Marokkanen.

Hij beseft zelf niet dat hij een racist is, een zogenaamde betuttelracist. Dat betekent dat je exotische mensen nooit serieus neemt. Die zijn bijvoorbeeld niet in staat tot Groot Zelfstandig Kwaad. Het zijn volgens Pechtold bruine nepmensjes. Daarom kán het Mohammedanisme ook geen echte fascistische ideologie zijn, ondanks 1400 jaar geschiedenis plus een idem wereldwijde actualiteit van Jodenhaat, jihadistische oorlogsverheerlijking, Mohammed-Führerprinzip en racisme tegen vrouwen.

Deze pratende kunstkwast zou eens een echt geschiedenisboek moeten lezen, zoals Edward Bostoms “Legacy of Jihad” en “Legacy of Islamic Antisemitism”. Deze in feite ongeletterde domkop en poseur discrimineert de islamitische medemensen, want hij geeft ze niet dezelfde culturele kansen. Waarom mogen moslimse medehumanisten het niet precies zo heerlijk in het eigen hoofd krijgen als de blanke meester Pechtold zelf? Laat ook de islamitische medehumanist genieten van de morele superioriteit die je krijgt wanneer je jezelf boven je islamitische cultuurgenoten verheft door de Jodenhaat, het imperialisme, kolonialisme en racisme waar jouw eigen moslimse cultuur zich schuldig heeft gemaakt – en nog altijd maakt – gloriërend aan de kaak te stellen. Gun dat civiele prachtrecht ook aan de brave moslim! Leer ze hoe fijn het is voortdurend as op het eigen hoofd te strooien en ach en wee te roepen over eigen verleden en heden. Help de moslim de eigen cultuur te ondermijnen! Doe net alsof het christenen met een geweten zijn, Pechtold!

Pechtold heeft al eens eerder zo’n voorbeeld van racisme ten beste gegeven. De Turkse dame Fatma Koser Kaya, tweede op de D66 lijst voor de Tweede Kamer, maakte hij onmondig door op de televisie plechtig te verklaren dat zij geen mening hoefde uit te spreken over de Armeense genocide. Pechtold vond dat ze dan “door een extra hoepeltje moet springen”. Maar als Pechtold wil dat zijn knuffelallochtoontjes het niveau ontstijgen van misbruikte circusdiertjes die door papa Pechtold beschermd moeten worden, dan moet Pechtold ze juist wél door nog veel meer hoepeltjes laten springen. Dan doet pappie Pechtold alsof het Turkse vrouwtje al net zo hoog gestegen is als de Westerse mens. Met hetzelfde recht tot vernietigende kritiek op de eigen cultuur. Kunnen we dat niet afspreken, pratende kunstkwast Pechtold?

______________________

Link naar het oorspronkelijke stuk op Artikel 7