Jacques Wallage klaar om het PVV-beest te wurgen

In juli 2010 was Jacques Wallage onderhandelaar voor de PvdA bij de tweede poging om tot Paars-Plus te komen. De onderhandelingen liepen 20 juli vast. Ik weet uit volstrekt betrouwbare bron dat Paars-Plus is gestruikeld over de uitzinnige eisen die Jacques Wallage stelde aan met name de VVD. En gelukkig maar. Wie minder gelukkig was: het Femke. Ze was letterlijk in tranen en heeft onaardige dingen over mijnheer Wallage gezegd. Niet publiekelijk natuurlijk en daarom draag ik dit scheldstuk aan haar op.

De onderstaande onaardige woorden over Wallage zijn overigens al eerder gepubliceerd. Op 12 maart 2009 op Het Vrije Volk, netjes in overleg met de dienstdoende redacteur. Maar ze waren zó onaardig dat Duns Hoeree, de Grote Baas Achter De Schermen bij HVV, mij eruit knikkerde als columnist en daarbij de gedenkwaardige woorden sprak: “We willen net als Elsevier worden. Als een stuk niet in Elsevier had kunnen staan, dan ook niet op HVV.” Nou, dat kwam mooi uit: ik wil proberen een beetje in de voetsporen van Theo van Gogh te treden, niet qua vermoordheid natuurlijk, maar wel qua ontslagen worden.

In elk geval heeft Artikel 7 toch meer ballen dan Duns Hoeree van HVV, want als het echt nodig en functioneel is, dan mag er op deze site best een keer flink geadhominemd worden. Mits ingebed in argumenten!

En het IS nodig. Ik citeer Elsevier op vrijdag 15 oktober: Volgens Wallage is er zowel binnen de VVD als het CDA vroeg besloten dat de PVV te snel groeide om Geert Wilders zijn gang te laten gaan. ‘VVD’ers zeggen het ook als je ze erop aanspreekt: “Het beest moet worden getemd, dat kun je niet los laten lopen.”

Kijk, daar herkennen we in Wallage weer helemaal de volviezerik. Bijdragen aan een sfeertje waarin een gek het legitiem gaat vinden om Wilders te vermoorden, of een fractiegenoot.  Alsof er sowieso al niet genoeg fanatici rondlopen, van het geloof van de vrede zelf of de collaborateurs ermee. En kijk, dán wordt een scheldstuk ineens functioneel in dienst van de rechts-staat, de democratie, humane waarden en het anti-fascisme! En dus publiceer ik die door Duns Hoeree van HVV gecensureerde oude column over Wallage graag opnieuw. Ik schreef toen onder het pseudoniem “Kassander”.

Wallage! Debiel! Zelfingenomen, belachelijke clown!

Kassander

12 maart 2009
(Het Vrije Volk)

Wallage zaait haat. Althans in mij. God, wat heeft die vent toch een nare, harde boerenkop! Met steeds meer Colijn-adertjes ook. Als je hem ziet staan op die staatsiefoto in de Volkskrant van donderdag 12 maart, zie je een organisme dat heel goed voor zichzelf zorgt. Dat lijf, die kanis: daarin worden alleen gevoelens en gedachten getolereerd die het organisme een prettig gevoel geven. Kijk intussen hoe die hard die steekoogjes zijn, terwijl hij daar staat te midden van zijn opgetekende gemakzuchtige quasi-menslievendheden.

“De PvdA valt in de kuil die Wilders heeft gegraven”, laat de burgemeester van Groningen optekenen. Godallemachtig! Wat een gigantische hufter! In dertig jaar tijds is het karakter van onze maatschappij diepgaand structureel ontregeld, vooral door de islam, een totalitaire ideologie die wereldwijd een 1400 jaar oude traditie nieuw leven heeft ingeblazen met een combinatie van softe jihad en terreur, waarbij het demografische wapen steeds geduchter wordt. Misdaad, gigantische kosten, lijden, ergernis en ontregeling hebben we eraan overgehouden, plus de geestelijke terreur van gajes als Wallage tegen al wie het durfde benoemen. Dit alles noemt de arbeidersvriend een “kuil”. En die is gegraven door één man, geheten “Wilders”. Neen, de PvdA draagt aan die multiculturele “kuil” geen schuld! Kan iemand die gek in een dwangbuis stoppen?  “Want hallo, zeg, we hebben vrijheid van godsdienst in dit land”, zegt blaaskaak. Ik zou hem dit graag zíén zeggen. Zou die gereformeerde harses dan nog zelfingenomener worden? “Extreem rechts”, noemt-ie Wilders. En de islam dan? Neen! Die is niet “rechts!” Die is links! En verdomd. De regent-proleet heeft gelijk: in het totalitaire soort “links” dat Wallage mooi vindt, past de islam inderdaad precies. Wim van Rooy (“De Malaise van de Multiculturaliteit”) schreef me:

“Ik wist niet dat Wilders uiterst rechts is! Hij is pro abortus, euthanasie, homohuwelijk – en economisch is hij een diepe liberaal. Wat is daar extreemrechts aan?!”

Maar Wim! Begrijp je het dan niet? Wallage is  niet alleen een doodgewone hedonist, die alleen maar gelooft wat hem aangenaam kietelt, wat zijn eigendunk verhoogt en wat zijn carrière vooruit helpt, maar is inderdaad ook gewoon van de totalitaire kant waarop dit soort quasi-linkse regenten altijd verliefd is geweest. Ellian heeft deze nep-linkserd onlangs al eens gefileerd. Ellian vertelt hier hoe nep-linkserd in december 2003 op officieel briefpapier van de burgemeester van Groningen aan VVD fractieleider Jozias van Aartsen het verzoek stuurde Ayaan Hirsi Ali de mond te snoeren. “Want hallo, zeg, we hebben vrijheid van godsdienst in dit land.” Maar voor collaborateur Wallage dus niet als je het islamofascisme kritiseert. Dan moet je je bek houden. Vervolgens, op 2 november 2004, stak Bouyeri in Theo van Goghs lijk een brief vast waarin de dood van Ayaan werd aangekondigd.

Hoe immuun Wallage is voor informatie die de ideologische flauwekul ondermijnt waarmee hij zijn vette ego extra meent te moeten schragen, bleek uit de vergelijking die Wallage in genoemde brief maakte tussen kritiek op de islam en de agitatie tegen de Nederlandse Joden in de oorlog. Viezer, smeriger, goorder kan het eigenlijk niet. Lang voordat Hitler de Jodenhaat had uitgevonden werd hij gepredikt en in praktijk gebracht door de profeet van de islam, Mohammed, en die haat is 14 eeuwen levend gebleven in de islam. Vervolgens heeft de islam het nazi-antisemitisme gedurende de jaren 1930 naadloos opgenomen en, volgens sommigen zelfs nog in venijnigheid verbeterd. Het hele Midden-Oosten druipt van de Jodenhaat. Met name Marokko is ervan vergeven. Onder Marokkanen, ook in Nederland, is het virulent. Maar deze uit de klei getrokken vetnek meent de extreem gepamperde aanhangers van precies dit geloof tot de “nieuw Joden” te moeten bombarderen. En de moedige vrouw die de terreur die islam heet – en die inmiddels in stapels literatuur is beschreven: léés toch eens wat, Wallage! Dikke, vette, grote boerenlul dat je er bent! –  aan de kaak stelde en die er zelf onder geleden heeft, moest de mond gesnoerd worden!

Wat is het probleem? “Dat er nog steeds zo’n ongelijkheid is in dit land”, zegt de intellectueel. Inmiddels weten zelfs middelbare scholieren dat vooral jonge en weldoorvoede jonge mannen met een redelijke levensstandaard voor de problemen zorgen en dat het inzicht van Jacques de Kadt dat “cultuur” toch echt vele malen zwaarder weegt dan “economie” al enige tijd herontdekt is. Maar Walllage verkeert geestelijk nog altijd in de “Unterbau”. “Dat sommige mensen mooi wonen en anderen lelijk”, dat is volgens de regent-puber de oorzaak van de ellende. Uit het interview blijkt ook dat Wallage ertegen is dat de enige echte denker die ze in de PvdA nog hebben, René Cuperus, hoog op de kieslijst voor “Europa” komt te staan. Wat er nu hoog op staat, is redelijk dom en extreem islamofiel. Onder anderen een dame die er een punt van maakt om de Turkse hoofddoekdraagsters te “emanciperen”. Neen, niet door het ding af te doen, maar middels agitatie die moet leiden tot het toelaten van hoofddoeken op de Turkse universiteiten en dergelijke. Dáár zal het Wallage wel om te doen zijn.

Het meest grappige is dat hij Churchill citeert, de man die in de islam zoveel parallellie herkende met het Hitlerisme en die precies tegen dat Hitlerisme waarschuwde met de uitdrukking die zegt dat je wel een krokodil kunt blijven voederen, maar dat jij dan gewoon de laatste bent die gegeten wordt. Dat genoemd inzicht bij uitstek op de huidige  islam zou moeten worden toegepast, komt niet in Wallage op.

_______________________________________________

Post Scriptum: Intussen lees ik bij Martin Bosma, “De Schijnélite van de Valse Munters” op pagina 241 nog eens het fijne van die amice-brief van Wallage aan Van Aartsen. Ik citeer Bosma:

“[In die brief bekritiseert Wallage] VVD-kamerlid Ayaan Hirsi Ali en legt een verband met de Jodenvervolging. ‘De onverdraagzaamheid jegens islamieten in ons land die Ayaan Hirsi Ali verspreidt is onverdragelijk en zou dat ook voor jou moeten zijn ( . . .) In de synagoge van de vernietigde joodse gemeenschap in Groningen heb ik erop gewezen dat onverdraagzaamheid alleen maar meer agressie oproept en uiteindelijk de oorzaak van geweld zal zijn.”

Ach, zal ik volstaan met de vervloekte mafkees Wallage nóg een citaat van Bosma voor te houden:

“De mensen met een nummer op hun arm in de kibboets waarin ik werkte, waren nooit van mening dat ‘tolerantie’ nou net datgene was waaraan het ze ontbroken had in de jaren dertig en veertig.”

En zeker niet tolerantie jegens de islam, waaraan ik een opstel heb gewijd onder de titel: “Nazisme, Islam, Israël: de Islam is een Nazisme avant, pendant et après la lettre.” Het zal zaterdagmorgen op deze site gepubliceerd worden. Lezen, Wallage! Verdomde nitwit!

_______________________

Link naar het oorspronkelijke stuk op Artikel 7