Lieke van Lexmond: “Mohammed en de islam zijn net zo liefdevol als Jezus en het Christendom!”

Aitumpje van GeenStijl van Van Rossem die laffe zinnetjes schrijft als “PVV bestrijd je in het stemhokje, door níet op ze te stemmen.” En nu bejubelt Van Rossem net zo’n laf statementje van Hans Teeuwen:

“Het bekritiseren ( . . .) van religies of ideologieën: allemaal fair game. Maar als het gaat over afkomst of geaardheid: onzinnig om iemand daarop te veroordelen. Wilders heeft op zijn minst de indruk gewekt dat hij dat doet. Blijft de vraag of hij al die tijd al een verborgen racistische agenda heeft gehad. Mijn theorie: de theocratische fascisten die hem met de dood bedreigen geeft hij de middelvinger en hij doet er nog een schepje bovenop. Prijzenswaardig en moedig, vind ik . . . . “[WAARNA GENEUZEL OVER MISSCHIEN-TOCH-RACISME]

Weet je wat daar had moeten staan? Dit:

“Natuurlijk is Wilders geen racist, al zou je het wel worden als je regelmatig zo’n bontkraagje tegenkomt. Ze hoeven trouwens niet eens een bontkraagje te hebben, een opgeschoren kop is voldoende. En ook zonder bontkraagje of opgeschoren kop kunnen ze zonder meer angstaanjagend en moordzuchtwekkend zijn. Het hele linkse wolvenpak dat de media monopoliseert heeft er uit alle macht racisme van WILLEN maken. Mijn theorie: de theocratische fascisten die hem met de dood bedreigen geeft hij de middelvinger en hij doet er nog een schepje bovenop. Prijzenswaardig en moedig, vind ik . . . . . . “[WAARNA GÉÉN GENEUZEL OVER MISSCHIEN-TOCH-RACISME].

Kijk dát zou ik nou . . . . eh . . . . . cabaratesk-kritisch en . . . . eh . . . . non-conformistisch gevonden hebben.

“The Passion” gisteren op tv als modern openluchtspektakel vanuit Groningen. Op 20:50 begint Lieke van Lexmond, type intens blijmoedig huppelkutje, de toestromers op het plein te interviewen die van een avondje religieuze ontroering gaan genieten. Lieke haalt een Marokkaan uit de toestromers. Afgesproken werk natuurlijk. De Marokkaan zegt dat de islam Liefde is net als het Christendom. Lieke vindt het prachtig. Enfin: agge moar leut het! En ik kan me niet onttrekken aan de indruk dat ze het allebei menen, de Goede Marokkaan en het Blije Huppelkutje. Nou ja, mitrailleert u mij maar 100-voudig lek.

Nog meer levensgevaarlijk en gemakzuchtig illusionisme. Het Vlaamse programma Terzake: Ga naar “afzonderlijke fragmenten” en kies “Vooroordelen over andere godsdienst doorprikt in 4 minuten”. Samenspraak van een Joodse en een islamitische meisjestiener, beide totáál onwetend. En presentator Lieven Verstraete die het óók allemaal gelooft:

“Twee mondige en verstandig Amerikaanse meiden. ( . . .) En leverden meteen het bewijs dat tieners soms verstandiger en verdraagzamer zijn dan volwassenen. Er is, met andere woorden, nog hoop.”

UPDATE 24 APRIL: Laat je eens in zes minuten voorlichten over de islam door Pat Condell onder het motto “Het is goed om anti-islam te zijn

UPDATE 27 APRIL:
Ik heb ooit eerder, onder de titel “Hans Teeuwen: voor 99% verstikte islamkritiek” betoogd dat Teeuwen optimaal gebruik maakte van die ene procent ruimte die hij heeft om de islam te kritiseren, gezien de precaire positie die hij inneemt. Maar wat hij nu heeft gedaan is iets anders: die verdachtmaking van Wilders en dat conformistische meeblèren in het misschien-wel-racisme-mainstream-koor was niet noodzakelijk en al helemaal niet uit veiligheidsoverwegingen. Hij had ook géén interview kunnen geven of wél een interview kunnen geven en dan zijn kop kunnen houden over dat onderwerp. Maar als je wél een interview besluit te geven en besluit wél je kop open te doen over dat onderwerp, dan had je zoiets moeten zeggen als ik hierboven heb gesuggereerd.
____________________