George Kennan

Er is veel te doen om de missie in Afghanistan. Hans van Baalen vindt dat we ginder bezig zijn te zorgen dat de Taliban en al-Qaeda niet naar Europa komen. ”Jelle” meent dat het beter zou zijn als we zouden wachten tot ze echt opmarcheren en niet meer slechts infiltreren, want dan gaan de grenzen van Europa misschien beter bewaakt worden en gaan er misschien een paar ogen open.

Zoals ik al eerder beweerde, en waar de nudistische terreurweblogger en islamofiel PB een verlangen naar genocide mijnerzijds in zag: je kunt dat Afghanistan niet hervormen tenzij je bereid bent een-derde tot de helft van de mannelijk bevolking uit te roeien en vervolgens 100 jaar intensief de hele bevolking te deprogrammeren (de islam uit die koppen) en te herprogrammeren (Westers humanisme er in). Ik zei het zelve reeds: Westers humanisme, dus dat uitroeien doen we niet.  Het is overigens wel de vraag hoe humaan dat is: we moeten het nog eeuwenlang doorgaan van de islamitische terreur, dus het totalitair verwoesten en onleefbaar maken van de levens van vele miljoenen Afghanen (vooral van de vrouwen) afzetten tegen deze zware chirurgische ingreep.

Die afweging kan je overigens alleen in abstracto maken, niet in het echte leven. Want hoeveel  mankracht en vrouwkracht zou de heropvoeding kosten? En dan heb je nog de buurlanden . . . .

Het is verschrikkelijk, maar ik geloof dat we dat land, en niet alleen dat land, maar alle landen waar deze ideologie heerst moeten opgeven.

Deze onmogelijkheid de islam met oorlogsgeweld  en heropvoedende bezetting te hervormen, zelfs alleen in Afghanistan, bracht George Kennan in mijn gedachten, de ambassadeur in Moskou die in 1946 het beroemde Long Telegram naar Washington stuurde en uitlegde wat het karakter van het communisme in de Sovjet Unie was en hoe de houding daartegenover diende te zijn.  De slotalinea luidt:

“Finally we must have courage and self-confidence to cling to our own methods and conceptions of human society. After all, the greatest danger that can befall us in coping with this problem of Soviet communism, is that we shall allow ourselves to become like those with whom we are coping.”

Het is trouwens in zijn geheel een leerzaam telegram, net als zijn X-Article en de daarop gebaseerde containment-politiek.

Kennan spreekt van het “basic Soviet instinct that there can be no compromise with rival power”.  Helemaal de islam dus. Zijn oproep echt naar de werkelijkheid te kijken lijkt van een andere planeet te komen, als we nu de  bewuste mythevorming rond het “geloof van de vrede” zien:

“Our first step must be to apprehend, and recognize for what it is, the nature of the movement with which we are dealing. We must study it with same courage, detachment, objectivity, and same determination not to be emotionally provoked or unseated by it, with which doctor studies unruly and unreasonable individual.”

Net als de Sovjet Unie dat deed, definieert de islam zich als onverenigbaar en permanent in oorlog met het Westen en doet alles om het Westen te ondermijnen. Maar dan al wat langer en met een religie die anders dan de seculiere religie van het communisme al 1400 jaar het Westen bedreigt. Samuel Huntington zei niet voor niks dat het gevaar van het communisme een “rimpeling” is, vergeleken bij het gevaar van de islam. Een groter gevaar dus, maar  . . . . een reactie in het Westen die het gevaar alleen maar onmetelijk vergroot. Want het verschil met de Koude Oorlog is dat het communisme als vijand herkend en gedefinieerd werd, maar dat de Westerse quasi-elite nu actief de Vijfde Colonnes via immigratie importeert en niet alleen de islam als vijand weigert te definiëren, maar zelfs actief desinformerend de islam mooipraat, de geschiedenis en actualiteit vervalst, en degenen die op het gevaar wijzen probeert te vervolgen en de mond te snoeren. Wie wil weten hoever we zijn afgedwaald, moet deze woorden van Kennan tot zich laten doordringen:

“We must see that our public is educated to realities of Russian situation. I cannot over-emphasize importance of this. Press cannot do this alone.” [mijn vet]

Want nu maakt de mainstream-pers deel uit van de misleidende quasi-elite en is de belangrijkste factor in de cover up.  En we hebben nu een Amerikaanse president die blijkbaar willens wetens in deze misleidingscampagne participeert.

Hij behoort blijkbaar bij een nieuwe lichting politieke, zeer bewuste collaborateurs, die vaak ook in persoon dezelfden gebleven, maar dan zijn ze vaak ouder dan Obama. Die hebben het communisme alleen ingeruild voor een ander totalitarisme dat de verdrukten der aarde zal bevrijden.
___________________

Link naar dit stuk op AmsterdamPost