Spijtbetuiging per 23 oktober 2021: ik ben historicus en heb dus niet alleen morele maar ook ambachtelijke bezwaren tegen mensen die hun sporen uitwissen. Dus ik laat dat “robotrotkop” staan, maar hecht er wel aan te verklaren dat ik normaal gesproken een hoffelijk mens ben, die er in het dagelijks leven niet aan dénkt om iets negatiefs over iemands uiterlijk te zeggen. Maar ik was zó verschrikkelijk machteloos en razend . . . . .

Ik moet mijn collectie odes aan het NON-journaal alweer met een lofzang uitbreiden. Israël is in het nieuws en dus is het liegen en verzwijgen nu dagelijkse kost. Ook in het 8-uur-journaal van zondag 27 juli 2014.

Op 24:58 begint een aitum waarin gemeld wordt dat in Libië de bloedigste dagen sinds de val van Khadaffi zijn aangebroken en alle blanken het advies hebben gekregen er niet naar toe te reizen. De beelden die we zien, zouden ook zo maar in Gaza opgenomen kunnen zijn. De oorlog in Gaza zou inderdaad het volgende onderwerp na Libië zijn geweest als niet iemand ter redactie – Annechien zelf? – op het idee gekomen zou zijn om de aankomst van de Tour de France in Parijs tussen Libië en Gaza te wurmen. Voor een normaal mens is dat niet logisch, maar de redactie en Annechien hebben natuurlijk gedacht dat de mensen thuis niet op het idee gebracht moesten worden dat er een verbindende factor zou kunnen zijn tussen Libië en Gaza. Zoals de islam bijvoorbeeld.

Misschien heeft mijn volgehouden aan-de-kaak-stelling van het antisemitisme en de incompetentie bij het NON-journaal toch iets geholpen, want Netanyahu kwam zelfs in beeld met zijn visie op de “wapenstilstanden”. Wat-ie zei? Nou, dat de Hamassers alles schenden wat er maar te schenden valt, inclusief de “wapenstilstand” die ze zelf eenzijdig hadden uitgeroepen. Maar mijn kritiek heeft nog niet geleid tot het ontslag van het Gooise ratje Monique van Hoogstraten, “correspondente” ter plekke. Het bekakte antisemietje – (let vooral op haar uitspraak van de “a”) – mocht gewoon weer een stand-upje doen, maar ik heb de indruk dat ze haar Jodenhaat een klein ietsje beter onder controle houdt en nét even minder eenzijdig bericht omdat ze beseft in de gaten gehouden te worden.

“Waarom wil Hamas nu ineens wél een gevechtspauze?”, vraagt hooggehakt Annechientje, terwijl we goed zicht hebben op haar in een snoeistrakke spijkerbroek verpakte dikke reet. En dan begint het liegen en verzwijgen toch weer bijna de oude nivo’s te bereiken.

Monique vertelt dat Hamas waarschijnlijk onder druk staat van de bevolking om althans tijdens het Suikerfeest het bestand te respecteren.

Dat Hamas wil bereiken dat “de blokkade” wordt opgeheven die de laatste 8 jaar door Israël is gehandhaafd en waardoor de economie stuk is gegaan en de bevolking van Gaza erg heeft geleden.

Dat de “tunnel-economie” ook stuk is sinds de militairen in Egypte terug aan de macht zijn.

Dat is ongeveer wat ze te melden heeft. Het ratje staat met haar uitgestreken smoel vol in beeld en ze verzwijgt zo’n beetje alles wat er echt toe doet in dit verband.

Dat er geen economie in de normale zin van het woord bestáát in Gaza, maar alleen maar een maffiose en parasitaire corruptiemachine die draait op subsidies van de VN en de EU.

Dat er geen blokkade is van voedsel en medicijnen en verdere primaire levensbehoeften, maar alleen een beperking van materialen die gebruikt kunnen worden voor het maken van wapens en bunkers en tunnels.

Dat Hamas er ondanks die bouwmaterialen-blokkade in geslaagd is om in de afgelopen jaren zoveel tunnels te bouwen dat er bovenop de VN-EU-subsidie-economie een smokkel-tunnel-economie is ontstaan waarvan de Hamasleiders procenten ontvangen.

Dat Hamas er in de afgelopen jaren in geslaagd is DAARNAAST een tunnelsysteem te bouwen dat TOT IN ISRAEL REIKT en gebruikt had moeten worden bij een grootscheepse verrassings-terreur-aanval met Rosj Hasjana. Ik citeer Aviel Schneider in de vertaling van Bert Bron:

“Tijdens de actuele militaire operatie werden tot nu toe 31 tunnels met meer dan 60 ingangen ontdekt. Ongeveer een derde deel van dit tunnelsysteem werd vernietigd. In Israël is men verbaasd hoe wijdvertakt het ondergrondse tunnelsysteem werd aangelegd, inclusief luchtgaten, bunkers, geheime kamers, opslagplaatsen voor wapens en dynamiet. Enkele uitgangen van tunnels werden tot onder het centrum van Israëlische dorpjes gegraven. ( . . .) Officieren berichten dat deze ongeplande oorlog in de Gazastrook een catastrofe heeft voorkomen, die qua omvang vergelijkbaar is met de Jom Kipoer-oorlog in 1973. ( . . .) Israëls grondoffensief heeft het grote terreurplan van Hamas voorkomen. Dat deze oorlog is uitgebroken, wordt in Israël beschouwd als een wonder. In de sociale media wordt gezegd dat de drie ontvoerde Israëlische jongeren met hun dood Israël voor een catastrofe hebben gered.”

(Wie nog meer informatie over Hamas wil hebben, zou een geweldig artikel van Leon de Winter op DDS kunnen raadplegen.)

Dit grove liegen-via-verzwijgen, een standaard-techniek van het Moniekje, nam overigens in deze uitzending ook een wat subtielere vorm aan.

Er komt iemand in beeld die anoniem word aangeduid als een “woordvoerder van Hamas”. Hij zegt over “het bestand”, dat sowieso tussen aanhalingstekens moet:

Het is voor het welzijn van onze mensen en in verband met het aankomende Suikerfeest.”

“Het welzijn van onze mensen!”

Wij kennen de naam van deze “woordvoerder”. Die luidt Sami Abu Zuhri. En je kan er vergif op innemen dat het ratje zijn naam ook kent. En dat het Gooise antisemietje ook precies weet hoe deze Sami Abu Zuhri zich eerder heeft uitgelaten over “het welzijn van onze mensen”. Namelijk aldus:

“Dit getuigt van het nobele karakter van ons in de Jihad strijdende volk die hun rechten en hun huizen verdedigen met hun blote borst en hun bloed. De politiek van de mensen die de confrontatie met de Israëlische oorlogvliegtuigen aan gaan met hun blote borst om ze [de huizen] te beschermen is uiterst effectief gebleken.”

Nee, dat soort teksten laten ze bij het NON-journaal zorgvuldig buiten beeld. Wel kregen we ook beelden te zien van nóg maar eens een pro-Palestijnse betoging in Rotterdam. “Tegen het geweld in Gaza”, zegt Steenhuizen. Nee, domme, kille trut. Die leipenisten protesteren alleen tegen het redelijke verdedigingsgeweld van Israël, niet tegen het zinloze uitlok-geweld van Hamas.

De meeste mensen zullen Annechien Steenhuizen wel “knap” vinden. Ik vind dat ze een kouwe rotkop heeft en ik vermoed dat het een oppervlakkig wijf is. Vanaf 22:34 maakt Annechien een bruggetje naar het weer via een grappig ontspannings-aitum over het festival “De Zwarte Cross” in de Achterhoek. Annechien spreekt het motto uit waaronder die cross plaats vindt en let eens even op hoe mooi ze dat zinnetje intoneert:“Hoe gekker hoe leuker! En dan dus naar het weer met Peter!”

Ik zag laatst een reclame voor koffie bij de Ster. Daarin werd gevraagd: “Wat is het aroma van het acht-uur-journaal?”

Een niks-aan-de-hand-aroma zou ik zeggen.
Een koekje-erbij-aroma kan ook.
En dan die heerlijke geur van leugenachtigheid!

Lees al mijn odes aan het NON-journaal !!!
__________________________

Dit stuk is doorgeplaatst op E. J. Bron