Caroline Glick heeft haar boek The Israeli Solution nu ook in het Hebreeuws uitgebracht, precies op het moment dat de daarin vervatte oplossing, door de overwinning van Netanyahu, niet alleen een nóg reëlere optie is geworden, maar ook wellicht de enig mogelijke en zelfs noodzakelijke oplossing. Welke oplossing? Antwoord: Judea en Samaria (“de Westbank”) onder het gezag van Israël brengen en een einde maken aan het monsterlijke en corrupte wan- en haat-beleid van de “Palestijnse Autoriteit”, in casu dat van Abbas. Iedereen ziet inmiddels in, aldus Glick, dat de twee-staten-oplossing nooit gewerkt hééft en nooit zál werken omdat de Palestijnse leiders die “oplossing” alleen maar zien als een fase op weg naar de vernietiging van Israël.

Het boek, aldus Glick, is pas twee weken uit in het Hebreeuws en het is nu al op de bestsellerlijst in Israël. De these van het boek wordt serieus besproken en er is zelfs een gremium (“caucus”) in de Knesset in de maak die de eenstaatoplossing politiek naar voren zal gaan brengen. Glicks boek is al anderhalf jaar uit in Amerika – (ook ik heb het grondig gelezen) – en ze heeft druk gelobbied voor de these die het bevat, dus de eenstaatoplossing. Als Obama eenmaal zal zijn opgesodemieterd, zo laat Glick indirect weten en de Republikeinen aan de macht komen over een paar jaar, dan zal er een flinke stroming zijn in Amerika die deze eenstaatoplossing steunt en die inziet dat de tweestatenoplossing nooit zal werken.

Ze somt de factoren op die de “Israeli Solution” – de éénstaatoplossing , het brengen van Samaria-Judea onder de Israëlische wet – aantrekkelijk, reëel en zelfs noodzakelijk maken. Om te beginnen is er op dit moment van het Westen (daarmee bedoelt Glick Obama en Europa) niets te verwachten dan vijandigheid, wat Israël ook doet. Het krankzinnige Westen heeft “het Palestijnse probleem” , dus in feite het Israëlische probleem [dus het “Joodse” probleem MP] verklaard tot dé grote oorzaak van alle ellende in het Midden-Oosten. Obama is zelfs van plan de Veiligheidsraad te gebruiken om Israël te dwingen de 1948-bestandslijnen als grenzen te accepteren. En die grenzen zijn onverdedigbaar. Als er een “Palestijnse Staat” komt dan zal die onmiddellijk ten prooi vallen aan Hamas-annex-IS en verdere jihadisten die met massa’s Samaria-Judea zullen instromen en niet zullen stoppen bij de onverdedigbare 1948-grenzen van Israël. De demografische voorspellingen zijn gunstig voor de Joden in zowel Israël als Samaria-Judea: de Joodse bevolking groeit sneller dan de Arabische. Het marineren in Jodenhaat van de Arabische bevolking van Samaria-Judea via onderwijs, politiek en media zal ophouden als Israël aldaar het gezag overneemt. Daardoor zullen de Arabieren in wat nu Israël is óók niet meer opgehitst worden. Er zal een normaal humaan en niet corrupt-regime komen dat de Palestijnse Arabieren van “de Westbank” ook een stuk gelukkiger zal maken.
_____________
Dit stuk is doorgeplaatst op E. J. Bron