Amira Abase: 16-jarig schoolmeisje nu overtuigd Jihadist in Strotafsnijderië

Amira Abase: 16-jarig schoolmeisje nu overtuigd Jihadist in Strotafsnijderië

Nee, inzichtverwekkend nieuws vind je niet in de Nederlandse media! Ben je gek zeg! Voor het echte nieuws moet je in de onderbuik-krochten van het internet zijn. We halen het bij David Wood vandaan en komen zo op de Evening Standard en de Daily Mail. En wat halen we uit de internetse onderbuikdarmen en de Britse Yellow Press?

Amira Abase, een 16-jarig schoolmeisje, keek altijd naar “Keeping up with the Kardashians”. Nu is ze met drie vriendinnen naar de strotafsnijders van IS in Irak-Syrië vertrokken. Aan een reporter van de Daily Mail die zich op internet voordeed als een meisje dat óók aan het radicaliseren was, gaf Amira advies hoe ze haar ouders het beste kon misleiden. Zelf was ze dus recruiter geworden en de tweede vrouw van een strotafsnijder. En toen ze hoorde van die 39 doden op dat Tunesische strand zei ze heel modern internet-talig: LOL! (Laughing Out Loud)

Amira Abase:

Amira Abase: “LOL !!!”

Hoe kan dat nou, zo’n schoolmeisje, dat ineens naar Syrië en IS vertrekt? Dus naar het Beloofde land waar de mensen levend worden gemitrailleerd, levend nekgeschoten, levend verbrand, levend verdronken, levend opgehangen, levend de strot afgesneden of levend van een hoog gebouw gegooid. Dat kon dus, dat vertrekken naar dat Beloofde land, omdat meisje Abase een nat kutje kreeg van woeste baardmannen. De rest legt David Wood uit. En hij gebruikt er een driehoek bij. Een Jihadist, zegt hij, wordt omsloten en gedefinieerd door drie lijnen: geloof in de islam, kennis van de islam, gehoorzaamheid aan de islam.

TRIANGLE

Maar er is eigenlijk een vierde lijn, die bovendien eigenlijk de eerste lijn is. Wood zou dus een vierkant moeten gebruiken: je moet een mens zijn en menselijke hartstochten hebben en het menselijke vermogen die in dienst te stellen van een hoog ideaal: de overwinning van het Arische Ras bijvoorbeeld of die van het Proletariaat of die van het Kalifaat.

Een van de hartstochten van de mens zijn de zogenaamde “seksuele verlangens” en persoonlijk heb ik het idee dat die seksuele verlangens heel basaal zijn. Een enigszins geestelijk onvolwassen idee, ik geef het toe, maar ik ben nu bijna 70 en wellicht een beetje kinds aan het worden.

We gaan even kort door de bocht en zeggen: om een Jihadist te kunnen worden moet je dus om te beginnen last hebben van een natte kut, of, in het geval van een man, van een stijve lul. Wat nog? Je moet moslim zijn, dus in Allah en de Profeet en de Koran en zo geloven. Veel moslims hebben geen idee dat de islam hen verplicht tot de Jihad, dat wil zeggen oorlog te voeren tegen de ongelovigen. Er zijn er natuurlijk ook veel die het ontkennen tegen beter weten in. Daarom zijn er ook zoveel “gematigde moslims”. Dus simpelweg omdat ze géén moslim zijn vanwege het feit dat ze óf geen idee hebben van de centrale opdracht van de islam óf die centrale opdracht verdringen. Maar als er een echte moslim verschijnt in het leven van zo’n “gematigde moslim” en die echte moslim begint uit te leggen wat de islam echt is en eist, dan zou het zomaar kunnen gebeuren dat zo’n “gematigde moslim” overtuigd raakt. De volgende vraag is dan of deze echt geworden moslim overgaat tot daden. Met andere woorden: gehoorzaamt hij daadwerkelijk aan de centrale opdrachten van de islam?

David Wood ziet het goed: menselijke hartstochten zijn nodig en voor de rest geloof (in de islam), kennis (van de islam) en gehoorzaamheid (aan de islam). Maar hij vergeet één belangrijke vraag te stellen: als er veel moslims in een land zijn en er ontstaan problemen, zou het dan mogelijk zijn dat de moslims de volgende twee oorzaken daarvoor aanwijzen? 1) De ongelovigen 2) Het niet strict genoeg naleven van de voorschriften van de islam.

Volgens Marcel Kurpershoek ex-ambassadeur in Saoedie-Arabië, Pakistan en Turkije is dit een onvermijdelijk scenario. In het slot-opstel getiteld “Uitpakken” van zijn boekje “De Tragopan van Kohistan” stelt hij dat er in de islam als het nóg verkeerder gaat dan altijd al, er maar één optie is: méér en strengere islam.

Zouden de hedonistische wegkijkers en ontkenners van onze quasi-elite nog wakker worden voordat de Nederlandse straten bezaaid liggen met lijken?

______________

Dit stuk is doorgeplaatst op E. J. Bron

Advertenties