Asielzoekers in het Drentse dorp Oranje

Asielzoekers in het Drentse dorp Oranje

Hoeveel voorbeelden zou je inmiddels kunnen verzamelen van algemeen racistisch, anti-semitisch en genocidalistisch Uebermenschen-geschreeuw van moslims in Nederland? Dit “geloof”, in werkelijkheid een totalitaire en antihumane ideologie die een roofmoordenaars- en slavenhalers-mentaliteit propageert, mag zich breed maken in het hele Westen.

Maar er zijn ook veel schijnbaar onschuldiger toegevingen aan de islam. Afgelopen vrijdag had de NRC een verhaal over het Drentse dorp Oranje: 140 inwoners en 700 asielzoekers op het locale vacantiepark.

Ik citeer:

“Op dinsdagochtend twaalf uur staat hun super vol met asielzoekers. Het weekgeld is net overgemaakt en de meesten slaan groot in. Een voor een wijzen ze de voorbeeldproducten aan die ze mogen bevoelen, ruiken en proeven. Vier azc-bewoners tolken en halen verkoopbare exemplaren uit het magazijn, van het COA krijgen ze een vergoeding van 15 euro per week.

Een tree met dertig eieren voor een Syrische familie, vijf kilo tomaten, tuinbonen met koriander en scheerschuim. Zijn er nog condooms, vraagt een jongen uit Nigeria. Nee, die zijn uitverkocht. Feije rekent af, Angela is daarmee gestopt. ‘Ik werd als vrouw niet geaccepteerd door een groep Arabische bewoners. Ze wilden mij geen geld geven als ik bij de kassa stond.’

( . . .) Maar je moet er niet te lang bij stilstaan, vindt Angela. ‘Ik doe nu de administratie, de bestellingen en zoek leveranciers. We gaan binnenkort ook speelgoed verkopen.’ Ze moeten vooruit, wil ze maar zeggen, geld verdienen.

Is dat niet een tikje opportunistisch voor een tegenstander? Begin december zat Angela nog bij Jeroen Pauw. Het dorp is verkocht, beet ze er de voormalig staatssecretaris toe. Nu zegt ze: ‘Met de winkel doen wij er alles aan om Oranje terug te kopen.’ Feije: ‘We houden het asielzoekersgeld in het dorp. Na de lasten is het in Oranje tijd voor de lusten.’ Angela: ‘Laat de gemeente maar doorkomen met een glasvezelkabel en fatsoenlijk internet.’ Feije: ‘Wist je dat de vluchtelingen hier wel altijd wifi hebben?’ “ [mijn blauwe vet]

Kijk: voor een minderheid onder die asielzoekers zijn die twee middenstanders dus gezwicht. Wat zou het ze in omzet gescheeld hebben? Vijf procent max? De terreur van de minderheid wint waar ruggegraten van rubber zijn en gevuld met groene snot.

________________