Francisco Gil-White is omstreden en altijd lang van stof, ook in de interviews die hij plaatst op YouTube, maar altijd de moeite waard. Op dit stuk  — mooie foto’s! — werd ik attent gemaakt door mijn broeder-in-de-wanhopige-strijd Roelf-Jan Wentholt.

Een centrale vraag van Gil-White luidt: waarom zijn “linkse” studenten op westerse universiteiten toch zo begaan met het lot van “de Palestijnen”, terwijl ze geen kik geven over de wrede  slavernij in de Arabische landen?  Afschaffing van slavernij was toch bij uitstek hét linkse strijdpunt? Ze roepen “Free, free Palestine” en “From the river to the sea, Palestine will be free” — Hamascode voor het Judenrein maken van heel Palestina and beyond—  maar ze weten blijkbaar niet dat Arabieren in Israël veel vrijer zijn dan in wel islamitisch land ook.

En ze steunen dus Hamas, een organisatie die de massamoord op de Joden wereldwijd in het handvest heeft staan en aangestuurd wordt door slavenstaat Qatar en heilstaat Iran, waar de ayatollah’s al decennia hun moorddadig schrikbewind uitoefenen. In beide staten, Qatar en Iran, heerst de sharia, het meest misogyne en barbaarse systeen dat de wereld ooit zag en die sharia — zo vertel ik er dan maar even bij  —  is dan weer gebaseerd op de islam, een Hitlerisme avant, pendant et après la lettre.

Gil-White wijst erop  dat het Joodse waardensysteem is gebouwd op de ontsnapping aan slavernij in Egypte zoals beschreven in het tweede boek van de Bijbel, Exodus. Dat de afschaffing van de slavernij in het Westen mede te danken is aan de incorporatie van die Joodse waarde in het christendom. Dat het door Hamas aangehangen Jihadism pro-slavernij is, want elke “ongelovige” die zich niet wenst te bekeren, mag tot slaaf gemaakt worden. Dus hoezo is het vooruitstrevend en “links” om  . . . . . enfin: láát maar.

Gil-White vertelt dat in Qatar —  net als in Saoedi-Arabi, Bahrain, Koeweit, Oman en de Verenigde Arabische Emiraten — de hele economie is gebouwd op olie en slavernij. Het wordt alleen geen slavernij genoemd, maar “het Kefala-systeem”. Dat systeem, vertel ik er maar even bij, is erger dan slavernij, want in de “echte” slavernij vertegwoordigde de slaaf nog een waarde voor de eigenaar, maar de “arbeidsmigranten” kunnen vrijelijk aangevoerd worden vanuit India, Pakistan, Bangladesh, Nepal, de Philippijnen, Indonesië, Vietnam, Sri-Lanka, Ethiopië, Suoean, Thailand, Egypte, Syrië, Jordanië en China. Bij aankomst worden hun paspoorten afgepakt en zijn ze aan de willekeur van hun Arabische uitbuiters overgeleverd. Hun behuizing is alijd erbarmelijk, arbeidsuren ongelimiteerd, en lijfstraffen en seksueel misbruik, ook van kinderen, heel gewoon.

Gil-White onderbouwt zijn verhaal voornamelijk met officiële documenten van het Amerikaanse State Department. Amerika heeft enorme belangen in deze contreien, dus is het aannemelijk dat die documenten de werkelijkheid zelfs nog ietsje mooier maken dan ze is.

Ik moest aan volks-intellectueel Johan Derksen denken, die, toen de berichten begonnen door te komen van duizenden doden die vielen bij het bouwen van de stadions voor het wereldkampioenschap voetbal van 2022 in Qatar de onsterfelijk woorden sprak: “Maar dat weet de sheik niet!” (Aber der Führer, der weiss dass ganz bestimmt nicht!) 

Hoe komt het nou dat ondanks al het bovenstaande er toch een golf van haat jegens Israël en liefde voor de massamoordenaars van Hamas door de westerse universiteiten slaat? Dat komt volgens Gil-White door het ver-woke-te links dat slachtofferschap verabsoluteerd heeft. Ben je slachtoffer, dan kan je geen kwaad doen. Dan heet terrorisme altijd verzet. En een factor is volgens hem ook de absoluutheid van het gelijk dat woke-links claimt: ze kúnnen het niet mis hebben en iedereen die er anders over denkt is een racistische onderdrukker.

En waardoor is woke dan weer ontstaan? En hoe is het pro-Palmaffia en het corresponderende anti-Israël-standpunt zo populair geworden op de universiteiten? Dat komt, zegt Gil-White, omdat Qatar na nine-eleven — dat was dus in 2001 — begonnen is met Amerikaanse universiteiten zwaar te subsidiëren. Hij geeft enkele cijfers die indrukwekkend lijken maar ik kan niet verifiëren hoe belangrijk die Qatarese sponsoring is op het geheel van financiering van die universiteiten. En dus ook niet hoe wáár zijn stelling is dat de hele woke-cultus aan de Amerikaanse universiteiten met voorbedachte rade is opgezet door met Qatarees geld omgekochte docenten en universiteitsbesturen. Hij dicht een grote macht toe aan die besturen (boards of trustees) die, zegt hij, nauw verbonden zijn met de machts-elite van Amerika. En die machtselite, meent hij, moet deze ontwikkeling gewild hebben, want waarom zou anders een staatje ter grootte van Connecticut (= driekwart van Nederland) dat voor zijn verdediging totaal afhankelijk is van Amerika datzelfde Amerika mogen ondermijnen?  De Amerikaanse machtselite, zegt Gil-White, wíl blijkbaar Amerika kapot hebben.

Kweenie. Het klinkt toch wel erg als een complot-theorie, maar het blijft inderdaad raadselachtig waarom the powers that be in Amerika het land bewust destabiliseren door massa-immigratie. Dat is inderdaad mede met de vooropgezette bedoeling stemmen op de Democraten binnen te halen en zo aan de macht te blijven. Zie de inspanningen van de  Amerikaanse machtselite om anoniem stemmen en stemmen per mail mogelijk te maken? Dat kan alleen maar zijn om al die illegalen “stemgerechtigd” te maken.

Maar! Maar waarom zou je de macht willen behouden door het land kapot te maken? En door de enige democratie en de enige echte bondgenoot in het Midden-Oosten in de steek te laten? Waarom zette Biden in januari 2021, meteen na de gestolen verkiezingen, op de morgen van zijn ambtsaanvaarding een streep door de geniale “Abraham-Akkoorden” van Trump? De Akkoorden die Saoedi-Arabië tot bondgenoot van Israël en Amerika hadden gemaakt, de Palmaffia’s tot een fatsoenlijke overeenkomst met Israël zouden hebben gedwongen en een gezamenlijk front tegen Iran mogelijk zouden hebben gemaakt! Maar nee: Biden zette de door Trump onderbroken lijn van Obama voort: Saoedi-Arabië en Israël wegstoten en Iran te vriend houden en aan atoomwapens helpen.

Hoe dan ook: we zien opnieuw dat wat er aan Amerikaanse universiteiten gebeurt, na steeds kortere tijd overslaat naar Nederlandse universiteiten. Zie de recente antisemitische terreur. Ook in Nederland geldt dat het laatste decennium onder de kabinetten Rutte een redelijk geslaagde poging is gedaan het land te ontwrichten via allerlei waanzin, machtsoverdracht aan de EU, pogingen via WEF en EU totalitaire controle-systemen in te voeren, gendergedoe, klimaatgedram, maar vooral ongelimiteerde invoer van moslims van fighting age. Kan best dat het geen complot is, maar erg en erg verdacht is het wel.

Nog even over Qatar en  deszelfs invloed op de Nederlandse universiteiten. Ik ben niet het type “onderzoeks-journalist” dat nagaat hoeveel geldstromen er vanuit Qatar naar Nederlandse universiteiten gaan. Maar dat zou wel moeten gebeuren en dan zou ik beginnen met de vraag of islamitisch geld een rol heeft gespeeld bij het schandaal in 2006 van de gecensureerde afscheidsrede van professor Pieter van der Horst door rector magnificus Willem Gispen. De titel van die afscheidsrede luidde “De Mythe van het Joodse Kanibalisme” en Gispen wilde het aandeel van de islam in het bloeien van die mythe geschrapt zien. Ja, die motie van 2010 van Femke Halsema, Job Cohen, Job Cohen en Emile Roemer die eiste van het pas  aangetreden gedoogkabinet Wilders-Buma-Rutte dat het tegengaan van islamisering géén doel van beleid mocht zijn, kwam niet uit de lucht vallen.

Terug naar het slavernij-staatje!!! Leon de Winter had het in zijn Telegraaf-column van 7 mei ook over Qatar. De rake kop luidt: “De bloeiende industrieën van Gaza: terrorisme en journalistiek”. Aanleiding voor De Winter was het verbieden door de regering Netanyahu van alle verdere activiteiten in Israël van de terreur-promotie-zender Al Jazeera gevestigd te Qatar.  

“Al Jazeera is eigendom van de familie die Qatar beheerst, de Thani’. ( . . .)  De vondst van olie en gas maakte de familie schatrijk. Zij kunnen alles kopen wat op aarde bestaat, inclusief voetbalbonden. Zij hadden het briljante idee een nieuwsorganisatie op te zetten, althans, een organisatie die in vorm en toon lijkt op een westerse organisatie maar feitelijk de belangen van de Thani’s behartigt. De westerse journalisten die bij Al Jazeera werken, moeten zwijgen over de Thani’s. Zij collaboreren met tirannen.Westerse media zoals de NOS stonden afgelopen maandag bol van verontwaardiging toen bekend werd dat Israël het kantoor van Al Jazeera in Jeruzalem had gesloten. Naar mijn mening werd het tijd dat Israël dat deed: Al Jazeera functioneerde als de propaganda tak van de terroristen van Hamas. Qatar huisvest en financiert de leiding van Hamas.

De Winter wijst op de gangbare Volkskrant-vuiligheid waarin Arabierisch-islamitische  terreur wordt mooigepraat en Israël gedemoniseerd:

„In de oorlog in Gaza zijn al ruim honderd journalisten gedood, onder wie twee van Al Jazeera. Een van hen is de oudste zoon van bureauchef Wael Al-Dahdouh. Eerder kwamen al de vrouw, zoon, dochter en kleinzoon van Al-Dahdouh om het leven door een Israëlische luchtaanval. Ook zijn meerdere correspondenten van de zender gewond geraakt. Al Jazeera stelt dat Israël gericht journalisten aanvalt. Israël ontkent dat.” [mijn vet]

En dan vertelt De Winter, aan de hand  van een artikel van David Collier, dat Wael Dahdou helemaal geen gewone “journalist” is, maar deel is van een uitgebreid terreurnetwerk. De Winter:

“Wael Al-Dahdouh, bureauchef. Dat suggereert dat hij een kantoor leidt met onafhankelijke journalisten die in vrijheid waarnemen en objectief verslag doen van de strijd in Gaza. Maar: er zijn geen journalisten die vrij hun werk doen in Gaza, net zomin als journalisten in Iran, Noord-Korea, Rusland of China vrij hun werk doen. In Gaza is iedereen die zich journalist noemt verbonden aan Hamas of de Islamitische Jihad. Zoals meneer Wael Al-Dahdou.”

 Lees vooral het hele stuk van De Winter, die tenslotte Collier citeert:

“Er zijn twee bloeiende industrieën in Gaza: terrorisme en journalistiek. De ene gaat over het doden van joden, het doel van de andere is om de wereld erover te misleiden. De familie Al-Dahdouh is een perfect voorbeeld van hoe ze in een symbiotische relatie leven.”

Oh ja: de Nederlandse Step Vaessen, van wie ik hieronder een recente tweet weergeef, is al heel lang verknocht aan datzelfde Al Jazeera. Ik schreef twee keer over haar:  1) “Oh, wat is het fijn om Step Vaessen te zijn!” (2012)  2) “Het Al Jazeera van Johanna Hoes en Step Vaessen heeft GeenStijl op de korrel”(2016) Hier nog een kampioen van de Israël-haat die het Al-Jazeera verhaal graag via “Nieuwsuur” verspreidt: Jan Eikelboom.

NAWOORDJE AANGAANDE HAMAS EN DESZELFS AANHANGERS

Er is een onsterfelijk  YouTube filmpje van misschien ergens in de jaren 1980 of 1990 , waarin, helemaal aan het begin, de Amerikaanse Jood en politiek schrijver David Horowitz ((1939)  een Vette Hoofddoek  ondervraagt die als extra kuisheids-symbool ook nog een forse Palestijnen-sjaal over de borst heeft hangen. Ze staat in het publiek en Horowitz staat op het spreekgestoelte. Rood is de kleur van haar hoofddoek en de ruime arbeidersjas die ze draagt herinnert aan proletarische bijeenkomsten in de Weimar-republiek. En net als in de jaren 1930 in Duitsland gaat het over Joden. Ga kijken, hoor en zie de dialoog tussen de Vette Hoofddoek, die aan een Amerikaanse universiteit studeert, en David Horowitz:

DH: “Veroordeel je Hamas?”
VH: “Zou ik Hamas veroordelen . . . .?”
DH: “Als een terroristische en genocidale organisatie . . . . .”
VH: “Vraag je mij mezelf te kruisigen? Als ik iets zeg, ben ik er zeker van dat ik gearresteerd zal worden. Om redenen van binnenlandse veiligheid.”
DH: “Ik zal het je anders vragen. Ik ben een Jood. Het hoofd van Hezbollah heeft gezegd dat hij hoopt dat wij ons verzamelen in Israël, zodat hij ons niet over de hele wereld hoeft na te jagen. Vóór of tégen!!”
VH: “Vóór.”

Als de Vette Hoofddoek in beeld is, is rechtsonder ook steeds een in verbijstering bevroren gezicht van een toehoorster zichtbaar. Let ook op de typische slachtofferigheid die Vette Hoofddoek koppelt aan haar moordlust: “kruisigen”, “gearresteerd worden. (Deze kleine docu heet  overigens: “The Palestinian Wall of Lies”.)

MAAR HIER IS HET DING!!!! de video is jarenlang on-line geweest, maar van YouTube verwijderd met een kutsmoes. Dat gebeurt vaak met video’s die ik klassiek vind. Dat is vast toeval. Welnee jôh! Ik ben toch geen complot-denker!

______________