Uit de HP van oktober 2017

In de HP van oktober 2017 vond ik bovenstaand pracht-citaat van iemand die wél kan schrijven over iemand over wie ik óók wel eens wat geschuimbekt heb: “Theologe des Vaderlands” Janneke Stegeman. Het stuk waaruit het bovenafgebeelde citaat komt, is geschreven door Mr. G. H. B. Hiltermann en het heeft tot titel “Een verzonnen overlijdensbericht”. Het is een wat hallucinerende tekst en dat komt misschien omdat de echte Hiltermann (1914 – 2000) als voorletters G. B. J. had en niet GHB. Maar de regels over Stegeman zijn niettemin helder en meer bepaaldelijk zelfs zeer raak te noemen.

Lees ook:

1) Narciste Janneke Stegeman is geheel opgetrokken uit linkse clichés

2) Janneke Stegeman, een levensgevaarlijke krankzinnige, mag in Buitenhof de nazislam verdedigen

INSTANT UPDATE: En laat ik nou werkelijk niet geweten hebben dat achter het pseudoniem G. H. B. Hiltermann de non-conformistische bohemien Arthur van Amerongen (Don Arturito) schuil gaat.)

AMERONGEN ARTHUR VAN TWITTER

OP 21 NOVEMBER 2019 KREEG IK INEENS ZIN IN EEN LEKKERE UPDATE

Zentgraaff toen nog van GeenStijl schreef op 3 april 2018 het volgende over Janneke Stegeman:

“Dit is dus precies waarom Paulus in de brievenrubriek achterin de bijbel waarschuwde voor wijfies in de kerk hè: Janneke Stegeman is een ontzettend vermoeiend deugteefje dat niets anders kan dan de hippe zeikthema’s van de tijd (diversiteit, overdreven feminisme) overgieten met een ranzig sausje God. God is trouwens voor haar een vrouw, want in een discipline die toch over verzonnen wezentjes mag je dat gewoon doen. Ze is uiteraard enurjm voor Palestina, want Palestijnen zijn nu eenmaal een soort subsidiemocro’s op macroschaal. Ze heeft daarom een paar artiesten opgetrommeld (waaronder prutsschilder Marlene Dumas en verder alleen maar onbekenden) om tegen André Rieu te ranten dat ie niet moet optreden in Israël, want in de diepgestoorde koppetjes van domlinks zijn de Joden de nieuwe Nazi’s. Triest weer dit. Allemaal “theatermakers” met niet meer publiek dan hun eigen kat die met een enorme zak subsidie allemaal zaaddodend deugtheater maken versus André, die gewoon hard voor zijn eigen centjes werkt. ( . . .) Alle teologiese moraalmuppets moeten we zo snel mogelijk de sjeune blauwe Donau in tyfen want aan dat soort zeikerig subsidietuigh dat drijft op succeshaat en een bizarre verering van kansloos terrortuig heeft de maatschappij helemaal niks.” 

Dit was de illustratie die GeenStijl erbij plaatste:

STEGEMAN HOI STERF ZENTGRAAFF

Dit was het eerste reaguursel onder het stuk van Zentgraaff:

STEGEMAN HOI STERF ZENTGRAAFF reaguursel

En dit is het gevoelige portret van Bouyeri waarop “Camo” doelt:

BOUYERI DUMAS

Dit is Dumas:

DUMAN MARLENE

Hier zijn twee quotes van de Wikipagina van Dumas:

“In 2006 schilderde Dumas “The Pilgrim”: een portret van Osama bin Laden, kijkend met rustige ogen en een milde glimlach, een blik die sterk contrasteert met het beeld in de media.”

“Dumas is volgens Quote in januari 2012 de rijkste kunstenaar van Nederland sinds de dood van Karel Appel in 2006 .”

_____________