KLIK HIER VOOR MIJN 10 ANDERE STUKKEN OVER ANTISEMITISME BIJ “DE ANDERE KRANT”

“Het is nu heel duidelijk dat er gewoon helemaal geen feiten zijn – géén – die het vaste verhaal van leugens, verdraaiingen en bloedsprookjes zullen veranderen waarmee de liberale internationalistische orde Israël demoniseert en delegitimeert.”

Dat zegt Melanie Phillips over de verzonnen hongersnood in Gaza. Hieronder een analyse van boven afgebeeld stuk dat inderdaad vol leugens staat en waartegenover ik de feiten zal zetten. Het is mij een raadsel hoe dit soort feiten-resistente breinen als van deze mevrouw Van Orly werkt: in elk geval verbergen ze zich achter quasi-bewogenheid over het lot van “de Palestijnen” zonder dat ze zich afvragen hoe het komt dat nog steeds 70% van de moslims in Gaza én in Samaria Judea (“op de Westbank”) Hamas steunt. Blijkbaar is antisemitisme toch een soort geestelijk virus dat voortdurend in de geschiedenis opduikt en van vorm verandert, zoals Douglas Murray uitlegt.

Van een dom blondje wil je weten hoe ze eruit ziet: hier is een portretten-reeksje te vinden en hier kan je bekijk-luisteren hoe ze een jaar of twintig geleden optrad als jong zangeresje. Dat genoemd optreden zo lang geleden is, weet ik dan weer uit een interview met haar van 2012.

Ik denk overigens niet dat ze echt dom is en heel goed beseft dat ze deel is van een enorme golf van Jodenhaat die het hele Westen overspoelt. Ik denk dat mede omdat ze allang een vaste kosmopolitische reislust-column verzorgt in een pure Jodenhaatkrant: “De Andere Krant” staat bol van het antisemitisme zoals ik in een tiental artikelen heb aangetoond. Saskia van Orly is dus gewoon een kwaadaardig ouder Jodenhaat-meisje dat weigert zich echt te informeren.

We gaan op Saskia close-reading toepassen. Ik geef geen link, want als u abonnee bent van “De Andere Krant” kunt u het stuk zelf opzoeken in de digitale versie van 15 juni 2024 en als u dat niet ben is een link zinloos. Voorts staat de column hierboven afgebeeld***.

“Weer een walgelijke oorlogsmisdaad. Israël slachtte op de dag van de vrijlating van vier gijzelaars 260 onschuldige, ongewapende burgers en verwondde er nog eens zeshonderd. Het extra monsterlijke van de operatie was dat er al overeenstemming was tussen de VN-veiligheidsraad en Hamas om de vier gijzelaars vrij te laten en een staakt-het-vuren in te lassen. De massale slachting kan dan ook niet anders worden uitgelegd als het zoveelste bewijs van Israëls rücksichtslose oorlogspolitiek. [mijn vet]

Dit gaat over de reddingsoperatie van 8 juni door special forces van de IDF. Blondie neemt gewoon de cijfers van Hamas over, want die liegen bewijsbaar nooit. Deze rebelse non-conformist neemt blijkbaar alleen Westerse mainstream-media tot zich, want alleen dan kan je in de veronderstelling verkeren dat er er een deal was. Op 13 juni — dus vijf dagen na de reddingsoperatie die overigens weken voorbereiding had gekost — zeiden Biden en Blinken zelf nog dat vanaf 31 mei, toen de deal werd voorgesteld, Hamas degene was die de deal tegenhield. En dan was er nog gedoe over Biden die volgens Netanyahu de voorwaarden waaronder Israël de deal zou accepteren veel te veel had afgezwakt. En zelfs die voor Hamas veel te rooskleurig voorgestelde deal was voor Hamas niet goed genoeg. Onschuldige burgers bestaan er nauwelijks in Gaza: de steun voor Hamas loopt in de 70%, er zijn nauwelijks huizen met géén toegang tot het ondergrondse tunnelcomplex en de gegijzelden werden vastgehouden in huizen van gerespecteerde Hamas-burgers. Met name van een chirurg die intussen gewoon doorging met Hamassers verzorgen en ook imam was in een moskee. De doden die gevallen zijn — en dat is uiteraard een fractie van de getallen die Hamas noemt — komen geheel op de rekening van Hamas, dat staat in een traditie van 100 jaar islamitische terreur tegen de Joden, met als laatste schakel de gruwelen gepleegd op 7 oktober die precies bedoeld waren om een zware reactie van Israël uit te lokken en vervolgens propaganda te gaan bedrijven met de eigen slachtoffers. Sinwar —  die oorlogsmisdadiger die blijkbaar ooit van een tumor in zijn hoofd is verlost in een Israëlisch ziekenhuis en die misschien nog steeds in het tunnelcomplex bij Rafah zit — heeft het in uitgelekte uitspraken nog eens duidelijk gemaakt: zoveel mogelijk doden aan onze kant en flink de aantallen overdrijven zal de Jodenhaters in het Westen de wind in de zeilen geven:

“In tientallen berichten die in de loop van enkele maanden werden verstuurd en die in handen kwamen van The Wall Street Journal, liet Sinwar zowel aan landgenoten van Hamas als aan bemiddelende partijen weten dat hij geen interesse had in het nastreven van een staakt-het-vuren met Israël, omdat hij geloofde dat het groeiende dodental onder de burgerbevolking meer in het voordeel van Hamas zou zijn dan het staken van de gevechten.”

Nu u de feiten weet, lezer, moet u misschien toch nog eens bovenstaande alinea van Saskia overlezen

Madame d’Orly: “Dat zeg ik niet alleen, maar ook bij voorbeeld de bekende (Joodse) professor Jeffrey Sachs, in een van zijn interviews, op 11 juni, met Judge Andrew Napolitano, een oud-rechter en voormalig commentator bij Fox News, die nu een onafhankelijke podcast heeft en daar dagelijks praat met prominente critici van het Amerikaanse buitenlandse beleid. Sachs was adviseur van de secretaris-generaal van de VN en overheidsadviseur voor de Democraten, totdat hij zich bewust werd van de hypocrisie waarmee de VS zich opstelt in de wereld. Net als nu de Biden-regering, pretendeerde die van Obama tégen het Israëlische nederzettingenbeleid te zijn en Israël “onder druk te zetten” om de kolonisatie-activiteiten te bevriezen. Maar de Amerikaanse financiële en militaire hulp aan Israël ging gewoon door, tot op de dag van vandaag.” [mijn vet]

Eerst even die laatste zinnen: mevrouw van Orly gaat ervan uit dat er in Samaria-Judea een “bezetting” is, want ze rept van “kolonisatie-activiteiten”. Dat is niet zo, maar ik vermoed maar zo dat ze niet in de feiten is geïnteresseerd. Maar voor het geval ik me vergis: die zijn hier en hier te vinden en in zeer kort bestek ook hier. En mocht ze iets willen weten over het verraad van Obama jegens Israël: hier. Blijkbaar is Van Orly van mening dat de meest legitieme natie, niet alleen in het Midden-Oosten, maar in de hele wereld, niet geholpen moet worden tegen islamitische, dus in principe nazistische, dictaturen.

En dan Jeffrey Sachs. Ik ken hem als een goede, evenwichtige criticus van de manier waarop het Westen Poetin die oorlog in Oekraïne heeft ingeprovoceerd. En als ik een kort videootje van april 2024 van hem bekijk, dan hoor ik een Sachs die als zijn mening geeft dat er hoognodig urgente edoch beschaafde debatten en teach-ins georganiseerd moeten worden op alle universiteiten over wat er nou eigenlijk aan de hand is in Gaza en wat de weg is naar vrede. Dat klinkt hartstikke goed. Maar in de latere video die Van Orly heeft gezien, ontmoet ik een doodgewone krankzinnige antisemiet. Meestal noem ik mensen van wie ik ‘het’ niet zeker weet een “Israel-irrationalist”, maar Sachs is een echte, zoals ik hieronder zal proberen aan te tonen.” Ik citeer Sachs in die video:

“Het Israël dat nu bestaat is een extremistische, rechtse, religieus-nationalistische regering die niet lelijker kan zijn in haar retoriek. Onlangs zei Bezalel Smotrich iets ( . . .) dat ongelooflijk is: “Er zijn geen halve maatregelen. [De Gazaanse steden] Rafah, Deir al-Balah, Nuseirat – totale vernietiging. ‘Je zult de herinnering aan Amalek uitwissen van onder de hemel – er is geen plaats onder de hemel. ( . . .) Dit is wat jonge mensen zien op hun TikTok-feed die laat zien hoe Israëlische defensietroepen universiteiten opblazen, ziekenhuizen opblazen, flatblokken opblazen, moskeeën opblazen, watervoorzieningen opblazen, mensen doden die voedsel komen halen omdat een miljoen mensen op de rand van de hongerdood staan vanwege de Israëlische blokkade.

Dit is kolder van meneer Sachs. Netanyahu is zeer beheerst in zijn uitingen. Hij is door linkse deugneuzen en Pallie-lovers gedwongen een regering te vormen met religieus rechts, waarin mensen zitten die inderdaad wel eens wat minder diplomatieks zeggen. Maar zou dat nou niet kunnen komen door 100 jaar Palmaffia-terreur? Met name die van 7 oktober? Zou dat kunnen komen door de vele duizenden videootjes van MEMRI en Palwatch waarin moslims uit Gaza en Samaria-Judea en ook uit de verdere islamitische wereld zich uitspreken voor het gruwelijk ombrengen van alle Joden ter wereld? Dit is een uitzonderlijke opmerking, terwijl in de islamitische wereld dit de schering en de inslag van de dagelijkse kost is. Dit is dus een uitzonderlijke radicale stem die niet het regeringsbeleid en ook geen meerderheid van de Israëli’s vertegenwoordigt. Waarom daar dan zo’n ophef over? Waarom geen woord over de voortdurende verbale en daadwerkelijke terreur van Hamas?

Dit is kolder van meneer Sachs. En het begint toch echt te lijken op kwaadaardige manipulatie. Want iedereen kan toch zo langzamerhand wel weten dat ‘ziekenhuizen, flatblokken, moskeeën en watervoorzieningen’ precies de plekken zijn waar de knooppunten en zenuw-centra van die plm 400 kilometer Hamas-terreurtunnels zich bevinden? Weet Sachs niet dat Israël er sinds jaar en dag er alles aan doet om burgerslachtoffers te voorkomen, zelfs ten koste van grotere sneuvel-risico’s voor de eigen soldaten? Weet hij niet dat Israël een ratio van burgerslachtoffer-combatant van ongeveer 1 op 1 heeft? Dat dit ongekend is in dit soort stedelijke oorlogvoering? Dat dit is ondanks het feit dat het de tactiek van Hamas is om zoveel mogelijk eigen burgers tot slachtoffer te laten maken om dat vervolgens propagandistisch uit te buiten? En waarom zegt hij dat Israël de bevolking uithongert om ze des te makkelijker te kunnen doden als ze naar voedseluitdeling komen? Die hongersnood is om te beginnen een verzinsel en als er al tekorten zijn, komt dat door de corruptie van Hamas. Maar dat Israël . . . . enfin: láát maar. Jeffrey Sachs is een antisemiet.

In het betoog van Sachs komt voortdurend terug dat hij de universiteits-jeugd zo prachtig idealistisch vindt. Nu meen ik te weten dat de bezettende en rellende studenten overal op de Westerse campussen in het geheel niet geinteresseerd zijn in dat ideaal van hem. Dat van debat, teach-ins en intellectuele uitwisseling teneinde inzicht te verwerven hoe de vrede dichterbij gebracht kan worden. De met Palestijnensjaals uitgeruste gemaskerden zijn uitsluitend geïnteresseerd in bezetting, vernieling en Jodenhaat. Dat de islamitische propaganda-zender Al Jazeera — (gevestigd in slavenstaat Qatar waar ook de miljardairs-terroristenleiders van Hamas hun harems houden in superdeluxe hotels) — de studenten van Columbia de hemel in prijst, zou te denken moeten geven.

De idealistische studenten, zegt Sachs, halen hun kennis van de gruwelen die Israël aanricht vooral van TikTok. En nu gaan er stemmen op om in het congres om TikTok te verbieden. En daarvoor is maar één reden, meent hij: de vrije meningsuiting onderdrukken en de waarheid verbergen voor het Amerikaanse publiek. Over Netanyahu die de Israel-haat op de campussen hekelt , gaat Sachs hevig uit zijn bol, dat is “aanmatiging” van Netanyahu en “de Israël-lobby” in Amerika! Ze zijn geschrokken, de Joodse lobby, want ze zien dat jonge mensen in opstand komen en dat de Joden nu niet meer de beestachtigheden kunnen uithalen waarin ze zin hebben. Sachs vindt dat alle militaire steun aan Israël moet worden ingetrokken. En — zo vraagt interviewer “Judge Napolitano” — als de Israëli’s nou toch Rafah ingaan en ze slachten nóg eens 30.000 burgers af? Dan wordt Sachs licht hysterisch als hij antwoordt dat Blinken dan alleen verbaal zijn zorg zal uiten en verder niks zal doen. Israël, zegt Sachs is gewoon aan het massamoorden en gaat daarmee door. Sachs hoort van bronnen dat het officiële dodental — opgegeven door Hamas dus — waarschijnlijk nog veel hoger is en dat er misschien nog wel 15.000 meer doden liggen onder het puin in Gaza. Misschien gaan we wel richting 100.000 doden. En Amerika is daaraan medeschuldig.

Tsja, kijk: dit is ronduit gestoord. En ik ga niet meer proberen het te verklaren. Hoe is het mogelijk dat een man die duidelijk het vermogen heeft om te denken dat vermogen verliest als het om Joden gaat. Wat is toch dat virus dat hoofd en hart aantast?

Van Orly: “Die boodschap werd heel goed begrepen door de Netanyahu-regering die haar agressieve kolonisatiebeleid voortzette. Dit ‘beleid’ is in al haar psychopathie ontaard in genocide en dat heeft gevolgen. Zowel Israël als de VS worden geconfronteerd met geopolitieke isolatie. De 22 landen van de Arabische Liga die elkaar midden mei ontmoetten in Bahrein, werden het er (weer) over eens dat de tweestatenoplossing een einde moet maken aan de oorlog. Die conclusie werd, net zoals de oproep van de VN tot een staakt-het-vuren, volledig genegeerd.”

De Arabische Liga en Bahrein zijn, zoals men weet, toonbeelden van humanisme. “Kolonisatiebeleid in al haar psychopathie ontaard in genocide”. Hoe dom of hoe psychopathisch moet je zijn om dát te zeggen! Ik kan niet de hele geschiedenis van de islam en zelfs niet die van de rol die de islam heeft gespeeld in de afgelopen 100 jaar in Palestina hier in zijn geheel releveren, maar hier vind je wat aanknopingspunten.

De boodschap aan Israël van de Democrats was totáál niet van ga je gang maar. Obama heeft Israël gechanteerd! Hij heeft een politiek gevoerd ten opzichte van Israël geheel in de lijn van de Moslimbroederschap. En nadat Trump dat doorbrak met de geniale Abraham-Akkoorden, wist Biden via gestolen verkiezingen het Midden-Oosten opnieuw in vuur en vlam te zetten door die Akkoorden te schrappen en Iran, de grootste aanjager van terreur, vooral tegen Israël te gaan steunen. Hij stuurde nog net geen vliegtuig geheel gevuld met contante dollars naar Iran, zoals Obama deed. Wat ben je toch eigenlijk slecht geïnformeerd, lief blond zangeresje en vrouw van de wereld. Of ben je gewoon ook slecht van karakter? Met je “Gij zult niet doden” boven je domme column. Dat zeg je dus tegen de Joden die, als het ligt aan de islamitische wereld — met je “Arabische Liga” en je “Bahrein” — een nog ergere Holocaust tegemoet mogen zien dan die van 1940-1945. En met je “tweestatenoplossing”. Mens! Godverdomme! Ik zal je de reeks van voorstellen voor een tweestatenoplossing besparen die sinds 1967 aan de Palmaffia’s van Arafat en en Abbas zijn voorgelegd, het een nog genereuzer dan de andere. Ze willen alleen een staat, gigantische domkop, als die ingericht kan worden als Gaza: dat is dus als een terreur-basis en raketlanceerplatform vanwaaruit Israël vernietigd kan worden! Ze willen Israël vernietigen en alle Joden doden! Je roept ook de VN aan: die omschrijf ik al jaren consequent als de Verenigde Nazi’s.

 Hare Blondheid: “De koning van Bahrein begon daarop aan een reis langs de belangrijkste landen in de wereld, te beginnen met Rusland en China. Door beide landen werd aan de Arabische Liga officieel steun toegezegd met betrekking tot de Israël–Palestina-oorlog. Ook Latijns-Amerikaanse landen zoals Nicaragua hebben zich in niet mis te verstane bewoordingen uitgelaten over de genocide in Gaza, maar daar heeft Israël – net als aan de mening van de VN en het Internationaal Gerechtshof – geen enkele boodschap aan. De 80 procent Israëliërs die de oorlogsmisdaden goedkeurt, wordt in de waan gelaten dat ze met steun van de VS de oorlog kunnen winnen. Net als de Oekraïners zijn ze de huilende derde partij die wordt geslachtofferd. Het Joodse volk wordt dus wederom misbruikt om de agenda te dienen van een machtswellustige schaduwmacht.” [mijn vet]

Ik veronderstel dat Hare Blondheid denkt dat dictatuur China, dictatuur Rusland, prachtland Nicaragua en Arabische Liga uit morele verontrusting Israël veroordelen en Hamas ondersteunen. Of zit de dame dermate vol Jodenhaat dat ze ook de meest misdadige bondgenoten aanvaardt om die Joden te pakken te nemen? En ja, Oekraïne wordt misbruikt en ook Israël wordt misbruikt, maar op twee geheel verschillende manieren en het gebeurt alleen door de Democrats en niet door Trump-Republikeinen. Namelijk: van Oekraïne wordt de bloem van de jeugd afgeslacht in het kader van Amerikaans imperialisme. Israël wordt door de Biden-Blinken-Democrats geofferd om electoraal de moslimvrienden aan zich te binden. Het is een evenwichts-kunstje tussen de moslimische “Squad” en AIPAC. Met morele overwegingen heeft het niks te maken. Voor ethiek die uitgaat boven pussy-grabbing moet je niet bij Biden zijn maar bij Trump en ik hoop dat de verkiezings-fraude deze keer niet zal slagen.

Van Orly: “Die macht verspreidde de inmiddels wijd verbreide mythe dat het Israëlisch-Palestijnse conflict zo lang bestaat omdat het buitengewoon complex is. Niets is minder waar. Het historische verhaal achter de totstandkoming van Israël is weliswaar lang, maar in essentie erg simpel: er is geen enkele legitimatie voor de staat Israël behalve koloniale landjepik en een passage uit de Bijbel. Wat Joodse en christelijke zionisten echter weglaten uit hun Bijbelse argumenten, ten gunste van de Israëlische bezetting, is dat Jahweh zei tegen de Hebreeen – inclusief de Juda van wie de ‘Joden’ afstammen – dat hij hen uit het land zou verwijderen als zij in opstand zouden komen tegen zijn geboden. Hoe duidelijk kan het zijn dat “gij zult niet doden” voor de Israëlische regeringen een lachertje is. Israëls extreemrechtse (!) minister Amichai Eliyahu riep zelfs op om nucleaire bommen op Gaza te gooien. De consequenties van een atoombom op je buren moet iemand hem nog uitleggen. Ook uit zijn mond: ‘Israël moet manieren vinden voor Gazanen die pijnlijker zijn dan de dood’.”[mijn vet]

Inderdaad is het een mythe dat “het Israëlisch-Palestijnse conflict” complex is. Ik heb er 15 jaar over gedaan om door alle propaganda heen te prikken, maar na publicatie van mijn boek in 2021 kan ik het in navolging van Dennis Prager in zes woorden samenvatten: de Arabieren willen de Joden vermoorden. Meer is het niet. En als Amichai Eliyahu zegt dat er iets moet worden gevonden pijnlijker dan de dood om Hamas af te schrikken, dan bedoelt hij misschien de openlijke verering van de dood, de doodscultus, die de hele islam kenmerkt en die door de Palmaffia’s tot hysterische hoogten is aangeblazen. En nee, dat van die atoombom is geen handige opmerking, al kan ik wel begrijpen vanwaar de razernij komt. Wat Van Orly niet meldt: Eliyahu maakt geen deel uit van het oorlogs-kabinet, Netanyahu heeft de uitspraak veroordeeld en Eliyahu is geschorst voor zelfs gewone voltallige kabinets-bijeenkomsten.

En is het inderdaad alleen maar “koloniale landjepik en een passage uit de Bijbel”? Die passage uit de Bijbel en dat verdere gij-zult-niet-doden-gezwatel laat ik ik voor wat het is: gezwatel. Kan je dat diep hypocriet-vrome gelul niet beter voorhouden aan de nazistische islam?

Maar aan dat “koloniale landjepik” wil ik wel een wat langer alineaatje wijden. Om te beginnen. De Joden hebben een geschiedenis van duizenden jaren van permanente aanwezigheid in Palestina. De semi-islamitische Arabieren veroverden Palestina in 632 in het kader van een massamoordende expansie die tussen 632 en 732 een gebied onder het kromzwaard bracht dat strekte van Afghanistan tot in Spanje. Ze werden in 732 bij Poitiers in Zuid-Frankrijk door Karel Martel afgestopt. In de eeuwen daarna is de trek naar Palestina van de Joden sporadisch: 1492 en 1498 na hun verdrijving uit Spanje en Portugal en altijd wel enige immigratie vanuit Polen en Rusland onder druk van pogroms. Als die pogroms in de 18e eeuw veelvuldiger worden, neemt de immigratie naar Palestina toe. Ook in Palestina komen pogroms voor, uiteraard door moslims: 1834 Safed. Vanaf 1880 neemt de Jodenhaat in Europa sterk toe — in Oost-Europa, maar ook in West-Europa: Dreyfuss — en dan ontstaat ook de Zionistische beweging via Herzl. Palestina bestaat rond 1900 voornamelijk uit kale bergtoppen en malaria-moerassen waar kleine boertjes, uitgebuit door feodale en absenteïstische landheren, een kort en zwaar leven leiden. In dat Palestina kopen Joden massaal land op tegen veel te hoge prijzen. De joden ontwikkelen het land en brengen welvaart. Dit is dus geen kolonialisme, maar ontwikkelingshulp. Je kan het ook -kolonisatie noemen omdat de Arabieren in 632 Palestina hadden veroverd. De dynamiek en welvaart die de Joden brachten, trok Arabieren aan vanuit de buurlanden, zodat men kan stellen dat de meeste Arabieren die in 1948 in Palestina woonden net zo hard immigranten waren als de Joden. Want tussen 1920 en 1948, dus In nog geen 30 jaar tijd, steeg het bevolkingsaantal in Palestina van 700.000 naar bijna twee miljoen, waarvan 68% Arabieren en 32% Joden. Die dynamiek en welvaart zinde een deel van de islamitische elite niet. Ze werden aangevoerd door de latere bondgenoot van Hitler, de Moefti van Jeruzalem, Amin-al-Husseini, die met de Koran in de hand vanaf 1922 haat tegen de Joden en goedwillende Arabieren begon te prediken. (Zie voor een kernachtige grotere context de zo lapidair mogelijke samenvatting van mijn boek.)

En dan zijn we alweer bij de laatste alinea van de moreel en intellectuele hoogstaande column van Saskia van Orly in “De Andere Krant” van 15 juni 2024.

Ondertussen willen de Iraniërs, de Saoedi’s, de Egyptenaren, de Syriërs, Irakezen en de Jordaniërs geen oorlog. Ze willen dat Israël ophoudt met deze genocide en dat de VS stopt met de bewapening/facilitering. Zo ook veel studenten wereldwijd. Ze worden soms neergezet als Soros-gestuurde pionnen. Soros financiert inderdaad veel demonstraties, zoals BLM en Extinction Rebellion, maar opstand tegen genocide mag je niet met het smerige Soros-badwaterweggooien. Belangrijke demonstraties trekken altijd undesirables aan, zoals staats-romeo’s die uit een ME-bus worden gerold! De studentenprotesten zijn echter kleuterfeestjes vergeleken met de massaslachtingen in Gaza. Is dat een vrijkaart om stad en universiteit af te breken? Nee. Wel is het een zeer dringende oproep om de aandacht niet af te laten leiden van datgene waar de studenten niet van wegkijken: massamoord.[mijn vet]

Iran wil helemaal geen oorlog, zegt Van Orly. Zouden dan die al die verhalen verzonnen zijn? Die verhalen over het gruwel-regime van de messianistische eindtijd-Ayatollah’s dat allerlei proxies aanstuurt in Libanon, Jemen, Syrië, Irak, JordanIe én uiteraard Gaza én in Samaria-Judea (“opde Westbank”) én dat uit is op een wereldkalifaat dan wel een nucleaire apokalyps zodat de Twaalfde Imam zich kan melden? Saoedi-Arabië wil inderdaad geen oorlog, maar dan vooral niet met Iran, welke vrees door Trump zo handig uitgebuit werd in de Abraham-Akkoorden die Palmaffia’s zouden hebben gedwongen tot een realistische twee-staten-oplossing.

En dan nog maar eens “deze genocide“? Zal ik dan ook nog maar eens de vragen stellen die ik hierboven al naar aanleiding van Jeffrey Sachs stelde? Weet Van Orly niet dat Israël een verhouding van burgerslachtoffer-combatant van ongeveer 1 op 1 heeft? Dat dit ongekend is in dit soort stedelijke oorlogvoering? Dat dit is ondanks het feit dat het de tactiek van Hamas is om zoveel mogelijk eigen burgers tot slachtoffer te laten maken om dat vervolgens propagandistisch uit te buiten? Verder stel ik vast met Douglas Murray dat je een antisemiet bent als je alleen maar in beweging komt als Israël zich verdedigt en lasterlijk spreekt van genocide en niet te hoop loopt bij de échte genocides in Soedan, Jemen, Syrië en etecetera.

We eindigen met een tweet van een gekende Israël-haatster en pro-Palmaffia-activiste. Ze verwijst naar een recent artikel van haar en dat begint met deze zinnen: “Ze zouden veel te emotioneel zijn. Maar ze hebben hun feiten zo goed op orde, dat de bestuurders van universiteiten alleen maar antwoorden in hol gemompel over voortzetting van dialoog met Israëlische partneruniversiteiten.” [mijn vet]

DE FEITEN OP ORDE! SCHIET U MIJ MAAR PLECHTIG LEK!

Wat zei Melanie Phillips ook alweer? “Het is nu heel duidelijk dat er gewoon helemaal geen feiten zijn – géén – die het vaste verhaal van leugens, verdraaiingen en bloedsprookjes zullen veranderen waarmee de liberale internationalistische orde Israël demoniseert en delegitimeert, .”


____________________________
***Als u de letters te klein vindt: met rechtermuisknop op de tekst klikken en kies dan de optie: ‘open afbeelding in nieuw tabblad’; ‘nieuwe tabblad verschijnt als nieuw blokje in uw bovenbalk; klik erop met linkermuisknop: nu hebt u een afbeelding die naar believen vergroot kan worden met ctrl +.VAN DE COLUMN